Prime Minister's Office
Prime Minister condoles the demise of renowned nuclear physicist, Shri Bikash Sinha
11 AUG 2023 8:43PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed deep grief over the demise of renowned nuclear physicist, Shri Bikash Sinha.
In a tweet, the Prime Minister said;
“Shri Bikash Sinha Ji will be remembered for his monumental contribution towards science, especially in the field of nuclear physics and high energy physics. His passion towards furthering a vibrant research ecosystem was noteworthy. Pained by his demise. Condolences to his family and admirers. Om Shanti.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଜଣାଶୁଣା ପରମାଣୁ ପଦାର୍ଥ ବିଜ୍ଞାନୀ ଶ୍ରୀ ବିକାଶ ସିହ୍ନାଙ୍କ ନିଧନରେ ଶୋକ ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
11 AUG 2023 8:43PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଜଣାଶୁଣା ପରମାଣୁ ପଦାର୍ଥ ବିଜ୍ଞାନୀ ଶ୍ରୀ ବିକାଶ ସିହ୍ନାଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁରେ ଗଭୀର ଦୁଃଖପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ ଟ୍ବିଟ୍ ବାର୍ତ୍ତାରେ କହିଛନ୍ତି :
ଶ୍ରୀ ବିକାଶ ସିହ୍ନା ଜିଙ୍କ ବିଜ୍ଞାନ ପ୍ରତି ବିଶେଷ କରି ପରମାଣୁ ଭୌତିକି ଏବଂ ଉଚ୍ଚ ଶକ୍ତି ଭୌତିକି କ୍ଷେତ୍ରରେ ତାଙ୍କର ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଯୋଗଦାନ ପାଇଁ ସର୍ବଦା ମନେ ରହିବେ। ଏକ ଜୀବନ୍ତ ରିସର୍ଚ୍ଚ ଇକୋସିଷ୍ଟମକୁ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇବା ପାଇଁ ତାଙ୍କର ଉତ୍ସାହ ସ୍ମରଣୀୟ ଅଟେ। ତାଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁରେ ଦୁଃଖ ପ୍ରକାଶ କରୁଛି। ତାଙ୍କର ପରିବାର ଏବଂ ଶୁଭଚିନ୍ତକଙ୍କ ପ୍ରତି ସମବେଦନା। ଓଁ ଶାନ୍ତି।