Ministry of Social Justice & Empowerment
Helen Keller’s Day Celebrated on 27th June
27 JUN 2023 3:53PM by PIB Delhi
Helen Keller Day is a commemorative day to celebrate the birth of Helen Keller, observed on June 27 annually. Although Helen Keller was born deaf and blind, she persevered in life and achieved her goals. She became a prolific writer, published numerous books, founded the "American Foundation for the Blind," and served as an advocate for people with disabilities. Thanks to advances in science and technology, blind and deaf people are able to lead full and productive lives. On Helen Keller Day, we recognize the progress that has been made in supporting and accommodating individuals with disabilities. It's a reminder that everyone has potential and can contribute greatly to society.
The Department of Empowerment of Persons with Disabilities (DEPwD) under Ministry of Social Justice and Empowerment, Government of India is the nodal body to look after all the development agenda of Persons with Disabilities of the country with an objective of highlighting the achievements of Helen Keller and inspiring the stakeholders especially the Divyangjans, the department observed the Helen Keller’s Day on 27th June 2023, through the institutions associated with it by conducting various events at more than 50 places across India.
Awareness Generation Programmes, Seminars & Workshops, an Audio Video programme by the Institute's community radio station 91.2 NIVH Hello Doon, Webinars, Sports Activities, Quiz Competitions were organized across the country to observe the Helen Keller’s Day on 27thJune 2023,

সোসিয়েল জস্তিস অমসুং ইম্পৱার্মেন্ত মন্ত্রালয়
জুন ২৭দা হেলেন কেল্লরগী নুমিৎ পাংথোকখ্রে
27 JUN 2023 3:53PM by PIB Imphal
চহি খুদিংগী জুন ২৭ অসি হেলেন কেল্লর পোকখিবা নুমিৎ পাংথোকপা ওইনা হেলেন কেল্লর নুমিৎ হায়না থৌরম পাংথোক্লি। হেলেন কেল্লর না পংদুনা অমসুং মমিৎ উদনা পোক্লবসু, মহাক্না পুন্সিগী অৱাবশিং থেংনখি অমসুং মহাক্কী পান্দমশিং ফংখি। মহাক অফাওবা অইবা অমা ওইরকখি অমসুং লাইরিক কয়া ফোঙখি অমসুং “অমেরিকান ফাউন্দেসন ফোর ব্লাইন্দ” লিংখৎখি অমসুং হকচাংগী ফিবম মীমান্নদ্রবশিংগী উকিল অমা ওইনা মীয়ামগী থবক তৌখি। সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজি চাউখৎলকপদগী মমিৎ উদ্রবা মীওইশিং অমসুং মনা তাদ্রবা মীওইসিং মপুংফাবা কান্নরবা পুন্সি ওইনা হিংবা ঙম্লে। হেলেন কেল্লর নুমিত্তা, হকচাংগী ফিবম মীমান্নদ্রবা মীওইশিং মতেং পাংনবা পায়খৎলিবা থবকশিং ঐখোয়না ইকায়খুম্নবা উৎলি। মীওই খুদিংমক খুন্নাইগী মতেং পাংনবা শক্তি লৈ অমসুং থবক ওইনা পাংথোকপা ঙম্মী।
ভারত সরকারগী সোসিএল জর্জতিস্ত অমসুং ইমপৱারমেন্তগী মখাদা লৈবা ইমপৱারমেন্ত ওফ পর্সন্স ৱিদ দিসএবিলিতি দিপার্তমেন্তনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা হকচাংগী ফিবম শোইনাইরবশিংগী য়াইফনবা থবকশিং পায়খৎনবা নোদেল ওফিস ওইরি অমসুং হেলেন কেল্লরগী মাইপাকপশিং খঙহন্দুনা দিবয়াংজনশিংগা লোয়ন্না থবক তৌমিন্নরবশিংগী পুক্নিং থৌগৎলি। ভারতকী তোঙান-তোঙানবা মফম ৫০ হেনবদা থৌরম কয়া পাংথোক্তুনা মিনিস্ত্রি অসিগা চৎমিন্নরিবা ইন্সতিতুৎশিংনা জুন ২৭ অসি হেলেন কেল্লর নুমিৎ হায়না থৌরম পাংথোক্লি।
জুন ২৭ দা পাংথোক্লিবা হেলেন কেল্লর নুমিৎ অসিদা মীয়াম ভাব তাহনবা থৌরমশিং, সেমিনারশিং, ৱার্কশোপশিং, ইন্সতিতুৎকী কম্মুনিতি রেদিও স্তেসন ৯১.২ নিভহ হেল্লো দুন্না ওদিও ভিদিও থৌরম অমা, ৱেবিনারশিং, শান্নবগী থৌরমশিং, কুইজ চাংদম্নবশিং লৈবাক শীনবা থুংনা পাংথোকখি।