Ministry of Youth Affairs and Sports
On the occasion of International Yoga Day, Ministry of Youth Affairs & Sports organises “Yoga Mahotsav” at Major Dhyan Chand National Stadium today
20 JUN 2023 5:41PM by PIB Delhi
Department of Youth Affairs, Ministry of Youth Affairs & Sports organized “Yoga Mahotsav” on 20th June, 2023 at Major Dhyan Chand National Stadium, New Delhi in run up to the International Day of Yoga, 2023 (IDY-2023). Secretary, Youth Affairs Smt. Meeta Rajivlochan, Shri Manoj Sethi, Joint Secretary, and Pankaj Kumar Singh, Director graced the occasion.
Officers/Officials of Ministry of Youth Affairs & Sports, Directorate of National Service Scheme (NSS), National Service Scheme (NSS), Nehru Yuva Kendra Sangathan (NYKS), Sports Authority of India (SAI), National Anti Doping Agency (NADA), National Dope Test Laboratory (NDTL) also took part in Common Yoga Protocol. In addition, more than 100 volunteers from NSS participated in the common Yoga Protocol during the Yoga Mahotsav 2023.
Secretary,Youth Affairs Smt. Meeta Rajivlochan,while addressing the gathering highlighted the importance of Yoga in improving the mental and physical health. This event included a session on ‘Benefits and Technique of Rajyoga and Meditation’ by Prajapita Brahma Kumari Ishwariya Vishwa Vidyalaya and Yoga demonstrations by Yoga Instructors from Morarji Desai National Institute of Yoga.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
ইন্তরনেস্নেল য়োগ দেগী তাঞ্জাদা য়ুথ এফিয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রালয়না ঙসি নই দিল্লীগী মেজর ধ্যান চান্দ নেস্নেল স্তেদিয়মদা “য়োগ মহোত্সব” পাংথোকখ্রে
20 JUN 2023 5:41PM by PIB Imphal
য়ুথ এফিয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রালয়গী য়ুথ এফিয়ার্স বিভাগনা অন্তররাস্ত্রীয়া য়োগ নুমিৎ, ২০২৩ (আই.দি.ৱাই.-২০২৩)গী তাঞ্জা লাকপদা ঙসি ২০২৩গী জুন ২০দা নই দিল্লীগী মেজর ধ্যান চান্দ নেস্নেল স্তেদিয়মদা “য়োগ মহোত্সব” পাংথোকখ্রে। থৌরমদুদা য়ুথ এফিয়ার্সকী সেক্রেতরী শ্রীমতী মীতা রজিবলোচন, জোইন্ত সেক্রেতরী শ্রী মনোজ সেথি অমসুং দাইরেক্তর পঙ্কজ কুমার সিংহনা শরুক য়াখি।
মসিগী কমন য়োগ প্রোতোকোল অসিদা য়ুথ এফিয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রালয়, দাইরেক্তোরেত ওফ নেস্নেল সর্বিস স্কিম (এন.এস.এস.),নেস্নেল সর্বিস স্কিম (এন.এস.এস.), নেহরু য়ুবা কেন্দ্র সঙ্গথন (এন.ৱাই.কে.এস.), স্পোর্তস ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (এস.এ.আই.), নেস্নেল এন্তি দোপিং এজেন্সী (এন.এ.দি.এ.), নেস্নেল দোপ তেস্ত লেবোরেতরী (এন.দি.তি.এল.)গী ওফিসরশিং/ওফিসিয়েলশিংনসু শরুক য়াখি। মসিগী মথক্তা এন.এস.এস.গী ভোলুন্তীয়র ১০০ হেনবনসু য়োগ মহোৎসব ২০২৩দা কমন য়োগ প্রোতোকোলদা শরুক য়াখি।
য়ুথ এফিয়ার্সকী সেক্রেতরী শ্রীমতী মীতা রজিবলোচননা সভাদা ৱা ঙাংলদুনা মেন্তেল অমসুং ফিজিকেল হেল্থ ফগৎহনবদা য়োগগী মরুওইবা অদু ফোংদোকখি। থৌরম অসিদা প্রজাপিতা ব্রহ্ম কুমারী ইশ্বরিয়া বিশ্ব বিদ্যালয়না পাংথোকপা ‘বেনেফিৎস এন্দ তেক্নিক ওফ রাজয়োগ এন্দ মেদিতেসন’ অমসুং মোরাজী দেসাই নেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ওফ য়োগগী য়োগ ইন্সত্রকতরশিংনা পাংথোকপা য়োগ দেমোন্ত্রেসনসু য়াওখি।