Ministry of Power
French Delegation calls on Union Power and New & Renewable Energy Minister, discusses collaboration for accelerating global energy transition
Union Minister emphasizes the role of insurance for renewable energy projects, payment security mechanism and debt financing in attracting investment into renewable energy
14 JUN 2023 11:34AM by PIB Delhi
Union Minister for Power and New & Renewable Energy R. K. Singh had a meeting with Chrysoula Zacharopoulou, Minister of State for Development, Francophonie and International Partnerships, attached to the Minister for Europe and Foreign Affairs, at Shram Shakti Bhawan, New Delhi yesterday, June 13, 2023. The Minister of State had come to call on the Union Minister, along with Emmanuel Lenain, Ambassador of France to India; Guillaume Pottier, Political Advisor to the Minister of State; and Pablo Ahumada, Political Counsellor, Embassy of France in India.
A key focus area of the discussion was collaboration for accelerating the global energy transition, powered by solar energy, especially under the institutional framework of the International Solar Alliance, of which India is the President and France is the Co-President.
“We need to help countries who need green funds”
The Union Minister for Power and New & Renewable Energy of India emphasized the need for the International Solar Alliance to take up more solar energy projects, especially in Africa. “The economically strong countries will find the renewable energy funds themselves, while the economically weak countries would need green funds. We will have to help such countries who need funds”.
The two sides observed that almost half of the African continent does not have access to electricity. Noting that alongside energy transition, the focus has to be also on ensuring energy access as well, the Union Power and New & Renewable Energy Minister of India spoke of the need to help the ISA forge ahead in this direction. The two sides also observed that Africa does not have a problem of decarbonisation as access to electricity is very limited at present; in this scenario, getting access through solar energy is the cheapest and the simplest option, said the Minister.
Need Green Energy Insurance, Payment Security Mechanism and Debt Financing
The Minster expressed the need for three funds: insurance for renewable energy projects, payment security mechanism and arrangements for debt financing. “Once established, these funds will grow, due to contributions and interest payments; in India too, our investment is coming because of a fund we set up as a payment security mechanism,” the Minister said.
Shri R. K. Singh said that the ISA should set up a de-risking mechanism and should also tap more green funds and thus promote grid-scale solar energy projects in the African continent.
The two sides also took note of the success of Kenya in renewable energy and discussed the idea of holding a conference by ISA in Kenya.
The Minister told the visiting delegation that even though India’s per capita emissions are one third of the global average, the country is the fastest in energy transition. He informed that while 43% of our capacity today is from non-fossil fuels, we have committed to reducing our emission intensity by 45% by the year 2030. He added that India is going to be a world leader in green hydrogen and that the country is adding renewable energy capacity at a fast pace, which will also help bring down the cost of energy in due time.

পাৱর মন্ত্রালয়
ফ্রেঞ্চ দেলিগেসন্না কেন্দ্রগী পাৱর অমসুং ন্যু এন্দ রিন্যুএবল ইনর্জীগী মন্ত্রীগা উন্নখ্রে, গ্লোবেল ইনর্জী ত্রাঞ্জিসন খোঙজেল য়াংশিনহন্নবগীদমক চুংশিন্ননবা খন্নখ্রে
কেন্দ্র মন্ত্রীনা রিন্যুএবল ইনর্জীদা ইনভেস্তমেন্ত লাকহনবদা রিন্যুএবল ইনর্জী প্রোজেক্তশিংগী ইন্সুরেন্স, পেমেন্ত সেক্যুরিতী মেকানিজম অমসুং দেত ফাইনান্সিংগী থৌদাংগী মতাংদা ফোঙদোকখ্রে
14 JUN 2023 11:34AM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী পাৱর অমসুং ন্যু এন্দ রিন্যুএবল ইনর্জীগী কেন্দ্র মন্ত্রী, আর. কে. সিংহনা ঙরাং, জুন ১৩, ২০২৩দা নই দিল্লীগী শ্রম শক্তি ভবন্দা মিনিস্তর ফোর য়ুরোপ এন্দ ফোরেন এফিয়র্সতা এতেৎ তৌনবা দিবেলপমেন্ত, ফ্রানকোফোনি অমসুং ইন্তর্নেস্নেল পার্তনরশিপ্সকী মিনিস্তর ওফ স্তেৎ, খৃসৌলা জাচারোপৌলৌগা লোয়ননা মীফম অমা পাঙথোকখ্রে। এম্বেসেদর ওফ ফ্রান্স তু ইন্দিয়া, ইম্মান্যুএল লেনাইন; পোলিতিকেল এদভাইজর তু দি মিনিস্তর ওফ স্তেৎ, গুইল্লৌমে পোত্তিয়র; অমসুং এম্বেসী ওফ ফ্রান্স ইন ইন্দিয়াগী পোলিতিকেল কাউন্সেল্লর, পাবলো অহুমদাগা লোয়ননা মিনিস্তর ওফ স্তেৎনা কেন্দ্র মন্ত্রীবু উনবা লাকখি।
খন্ন-নৈনবা অদুদা মরু ওইনা মীৎয়েং চংখিবা লম অসি মরু ওইনা ভারতনা প্রসিদেন্ত ওইবা অমসুং ফ্রান্সনা কো-প্রসিদেন্ত ওইবা ইন্তর্নেস্নেল সোলর এলাইন্সকী ইন্সতিত্যুস্নেল ফ্রেমৱার্ক্কী মখাদা সোলর ইনর্জীনা পাৱর তৌবা গ্লোবেল ইনর্জী ত্রাঞ্জিসন খোঙজেল য়াংশিনহন্নবগীদমক চুংশিন্নবা অসিনা ওইখি।
“গ্রীন ফন্দশিং মথৌ তাবা লৈবাকশিং ঐখোয়না মতেং পাংবা তাই”
ভারতকী পাৱর অমসুং ন্যু এন্দ রিন্যুএবল ইনর্জীগী কেন্দ্র মন্ত্রীনা মরু ওইনা এফ্রিকাদা সোলর ইনর্জী প্রোজেক্তশিং হেন্না পাইখৎনবা ইন্তর্নেস্নেল সোলর এলাইন্সকী মথৌ তাবা অদু ফোঙদোকখি। “ইকনোমীদা য়েংবদা শক্তি লৈবা লৈবাকশিংনা মখোয় মশাগীদমক রিন্যুএবল ইনর্জীগী ফন্দশিং ফংগনি অমরোমদা ইকনোমীদা শোত্থবা লৈবাকশিংনদি গ্রীন ফন্দশিং মথৌ তাগনি। ঐখোয়না ফন্দশিং মথৌ তাবা অসিগুম্বা লৈবাকশিংগী মতেং পাংগদবনি”।
নাকল অনিমক্না অফ্রিকন কন্তিতেন্তগী শরুক তঙ্খাই হেনবনা ইলেক্ত্রিসিতী ফংদনা লৈ হায়বা উবা ফংখি। ইনর্জী ত্রাঞ্জিসনগা লোয়ননা ইনর্জী এক্সেস তৌবা ফংহনবদসু মীৎয়েং চংনবা মতাংদা ভারতকী কেন্দ্রগী পাৱর অমসুং ন্যু এন্দ রিন্যুএবল ইনর্জী মন্ত্রীনা মাইকৈ অসিদা আই.এস.এ.দা মতেং পাংবা মথৌ তাই হায়খ্রে। নাকল অনিমক্না অফ্রিকাদা দিকার্বোনাইজেসনগী সমস্যা অমত্তা লৈতে মরমদি ইলেক্ত্রিসিতীদা এক্সেস তৌবা অসি হৌজিক্কী ওইনা য়াম্না অকক্নবা ওই হায়বা উবা ফংখি; ফীভম অসিদা সোলর ইনর্জীগী খুত্থাংদা এক্সেস ফংহনবা অসিনা খ্বাইদগী শেং চংদবা অমসুং অশম্বা পাম্বৈ ওইগনি হায়না মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে।
গ্রীন ইনর্জী ইন্সুরেন্স, পেমেন্ত সেক্যুরিতী মেকানিজম অমসুং দেত ফাইনান্সিংগী মথৌ তাই
মন্ত্রীনা ফন্দ অহুমগী মথৌ তাবগী মতাংদা ফোঙদোকখি: রিন্যুএবল ইনর্জী প্রোজেক্তশিং, পেমেন্ত সেক্যুরিতী মেকানিজম অমসুং দেত ফাইনান্সিংগী শিল-লাংবা। মন্ত্রীনা হায়খি, “কন্ত্রিব্যুসনশিং অমসুং শেন্দোই পীবা অসিনা মরম ওইদুনা হেক ইস্তাব্লিশ তৌবগা ফন্দশিং অসি হেনগৎলক্কনি; ভারত্তসু ঐখোয়গী ইনভেস্তমেন্ত অসি লাক্লি মরমদি ঐখোয়না পেমেন্ত সেক্যুরিতী মেকানিজম অমা ওইনা ফন্দ অমা থমখি”।
শ্রী আর. কে. সিংহনা হায়খি মদুদি আই.এস.এ.না দি-রিস্কিং মেকানিজম অমা থম্বা তাই অমসুং গ্রীন ফন্দশিং হেন্না তেপ তৌগদবনি অমসুং মসিনা অফ্রিকন কন্তিনেন্তদা গ্রিদ-স্কেল সোলর ইনর্জী প্রোজেক্তশিং প্রমোৎ তৌগনি।
নাকল অনিমক্না কেন্যাদা রিন্যুএবল ইনর্জীগী মাইপাকখিবা অদুগী মতাংদা ফোঙদোকখি অঞসুং কেন্যাদা আই.এস.এ.না কনফরেন্স অমা পাঙথোকপগী ৱাখল্লোন অমগী মতাংদা খন্নখি।
মন্ত্রীনা লাক্লিবা দেলিগেসনদা ভারতকী পর কেপিতা ইমিসনশিং অসি মালেমগী চাংচৎকী শরুক অহুমগী অমা ওইরবসু লৈবাক অসিনা ইনর্জী ত্রাঞ্জিসন্দা খ্বাইদগী খোঙজেল য়াংলি। মহাক্না হায়খি মদুদি ঙসি ঐখোয়গী কেপাসিতীগী ৪৩%রোমদা নন-ফোসিলফ্যুলশিংদগী লাকই, ঐখোয়না ২০৩০ ফাওবদা ঐখোয়গী ইমিসন ইন্তেন্সিতী অসি ৪৫% হন্থহন্নবা হোৎনরি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি ভারতনা গ্রীন হাইদ্রোজেন্দা মালেমগী লুচিংবা অমা ওইরগনি অমসুং লৈবাক অসিনা রিন্যুএবল ইনর্জী কেপাসিতী খোঙজেল য়াংনা খুমাং চাউশিলহল্লি মসিনা অতেনবা মতমদা ইনর্জীগী কোস্ত হন্থহনবদসু মতেং পাংলগনি।