Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Union Cabinet approves continuation of Central Sector Scheme of ‘Exploration of Coal and Lignite Scheme’
07 JUN 2023 3:00PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA) chaired by the Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi today approved the continuation of the Central Sector Scheme of “Exploration of Coal and Lignite scheme” with an estimated expenditure of Rs. 2980 crore from 2021-22 to 2025-26 co-terminus with the 15th Finance Commission cycle.
Under this scheme, exploration for Coal and Lignite is conducted in two broad stages: (i) Promotional (Regional) Exploration and (ii) Detailed Exploration in Non-Coal India Limited blocks.
The approval will provide an outlay of Rs.1650 crore for Promotional (Regional) Exploration and Rs.1330 crore for Detailed Drilling in Non-CIL areas. Approximately, 1300 sq. km area will be covered under Regional exploration and approximately 650 sq. km area will be covered under Detailed exploration.
Exploration for Coal and Lignite is required to prove and estimate coal resources available in the country which helps in preparing detailed project report to start coal mining. The Geological reports prepared through these exploration is used for auctioning new coal blocks and the cost is thereafter recovered from successful allocatee.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
‘এক্সপ্লোরেসন ওফ কোএল এন্দ লিগ্নাইত স্কিম’গী সেন্ত্রেল সেক্তর স্কিম মখা চৎথবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দলনা অয়াবা পীরে
07 JUN 2023 3:00PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেবিনেত কম্মিতি ওন ইকোনোমিক এফেয়ার্স (সি সি ই এ)না ‘এক্সপ্লোরেসন ওফ কোএল এন্দ লিগ্নাইত স্কিম’গী সেন্ত্রেল সেক্তর স্কিম মখা চৎথবা অয়াবা পীরে, মসি ১৫শুবা ফাইনান্স কম্মিন সাইকলগা লোয়ন্না চাউরাক্না লুপা কারোর ২৯৮০(২০২১-২২দগী ২০২৫-২৬ ফাওবা)গী শেনফমগা লোয়ন্না পাংথোক্কদবনি।
স্কিম অসিগী মখাদা, কোইলা অমসুং লিগ্নাইত থিবগী থবক অসি তাঙ্কক অনি থোক্না পাংথোক্লে: (১) প্রোমোসনেল (রিজনেল) এক্সপ্লোরেসন অমসুং (২) নন-কোএল ইন্দিয়া লিমিতেৎ ব্লোকশিংদা দিতেল এক্সপ্লোরেসন।
অয়াবা পীবা অসিদা প্রোমোসনেল (রিজনেল) এক্সপ্লোরেসনগী লুপা করোর ১৬৫০ কাইথোক্কন অমসুং নন-কোএল ইন্দিয়া লিমিতেৎ ব্লোকশিংদা দিতেল এক্সপ্লোরেসনগী লুপা করোর ১৩৩০ কাইথোক্কনি। রিজনেল এক্সপ্লোরেসনগী মখাদা লম সক্বার কিলোমিতর ১৩০০ কোনশিনগনি অমসুং দিতেল এক্সপ্লোরেসনগী মখাদা লম সক্বার কিলোমিতর ৬৫০ কোনশিনগনি।
কোইলা খনি তান্নবা অকুপ্পা প্রোজেক রিপোর্ত অমা শেম্বদা লৈবাক অসিদা ফংলিবা কোইলাগী চাং খঙবা অমসুং খুদম পীবা দরকার ওই। হায়রিবা এক্সপ্লোরেসনশিং অসিগী খুৎথাংদা জিওলোজিকেল রিপোর্তশিং শেম্লে অমসুং মসি অনৌবা কোইলা ব্লোকশিং নিলাম লাউবদা শীজিন্নগনি অমসুং মাইপাক্লবা এল্লোকেতিদগী চঙখিবা শেনফম কুপখৎকনি।