NITI Aayog
ATL Tinkerpreneur 2023: Atal Innovation Mission calls for registration
01 JUN 2023 4:33PM by PIB Delhi
Atal Innovation Mission (AIM), NITI Aayog has opened registration for ‘ATL Tinkerpreneur 2023’- a flagship summer boot camp under AIM’s Atal Tinkering Labs program.
ATL Tinkerpreneur is a 7-week long virtual summer bootcamp in June July which equips students with key digital skills and frameworks to create their own online venture by the end of the bootcamp. The last edition of the bootcamp witnessed 5000+ team innovations, the top 100 of them got internship & funding opportunities from Indian School of Business.
The bootcamp is open to students from all schools (ATLs and non-ATLs). Students will receive certificates, internships, and other attractive opportunities. The last date for registration is 5th June 2023.
Each of the registered teams shall be provided dedicated mentoring support for the whole duration of the bootcamp from NITI Aayog’s Mentors of Change. The bootcamp shall start from 8th June and shall last till 24th July. The students can submit their entries by 6th August.
Each week, there will be dedicated expert sessions for students on digital skills, product development and entrepreneurship skills, and handholding sessions for a more focussed approach.
This year, there will be special podcasts in regional languages, weekly challenges to solve and lots of learning through different sessions.
Unveiling the challenge, Mission Director AIM , Dr Chintan Vaishnav said “This is an exciting moment for all of us as. We have seen some brilliant innovations in previous two editions and we are sure this year too, we will get to see some exciting innovations. For students, ATL Tinkerpreneur is a great platform to traverse the journey from think to implementation”
Students can register themselves here: https://kid-ex.com/champions/atltnkr2023
For detailed brochure, click here: https://kid-ex.com/pdf/ATL_Tinkerpreneur_2023_Brochure.pdf

নীতি আয়োগ
এ.তি.এল. তিঙ্করপ্রিন্যুর ২০২৩: অতল ইনোভেসন মিসনগী রেজিস্ত্রেসন কৌরি
01 JUN 2023 4:33PM by PIB Imphal
অতল ইনোভেসন মিসন (এ.আই.এম.), নিতি অয়োগনা অতল তিঙ্করিং লেব প্রোগ্রামগী মখাদা পাঙথোক্কদবা ফ্লেগসিপ সম্মর বুত কেম্প অমা ওইরিবা ‘এ.তি.এল. তিঙ্করপ্রিন্যুর ২০২৩’ গী রেজিস্ত্রেসন হাংদোক্লে।
এ.তি.এল. তিঙ্করপ্রিন্যুর অসি মহৈরোয়শিংবু বুতকেম্প অসি লোইশিল্লকপদা মখোয়গী ওইবা ওনলাইন ভেঞ্চর শেমগৎচনবা দিজিতেল স্কিল অমদি ফ্রেমৱর্কশিং পীগদবা চয়োল ৭ শাংবা ভর্চুএল সম্মর বুতকেম্প অমনি। বুতকেম্প অসিগী ইকোন কোনবা ইদিসন্দা তীম ইনোভেসন ৫০০০+ শরুক য়াখি, মখোয়গী মরক্তা মকোক থংবা ১০০না ইন্দিয়ন স্কুল ওফ বিজিনেসতগী ইন্তর্নসিপ অমদি ফন্দিংগী খউদোংচাবা ফংখি।
বুতকেম্প অসি স্কুল পুম্নমক্তগী (এ.তি.এল. অমদি নন-এ.তি.এল.ৱ মহৈরোয়শিংনা য়াওবা য়াই। মহৈরোয়শিংনা সর্তিফিকেৎ, ইন্তর্নসিপ, অমদি অতৈ খুদোংচাবশিং ফংগনি। রেজিস্ত্রেসনগী অরোইবা তাং জুন ৫, ২০২৩নি।
রেজিস্তর তৌরবা তীম খুদিংমক্তা নিতি অয়োগকী মেন্তর্স ওফ চেঞ্জতগী বুতকেম্প অসিগী মনুংদা দেদিকেতেদ মেন্তরিং সপ্পোর্ত পীগনি। বুতকেম্প অসি জুন ৮দগী হৌরগা জুলাই ২৪ ফাওবা চত্থগনি। মহৈরোয়শিংনা মখোয়গী এন্ত্রী ওগস্ত ৬ ফাওবা থাজিনবা য়াগনি।
চয়োল খুদিংগী, দিজিতেল স্কিল, প্রদক্ত দিভেলপমেন্ত অমদি ওন্ত্রপ্রিন্যুরসিপ স্কিলগী দেদিকেতেদ এক্সপর্ত সেসনশিং, অমদি হেন্না মীৎয়েঙ চঙবা থৌওংগীদমক হেন্দহোল্দিং সেসনশিং লৈগনি।
চহি অসিদা, রিজনেল লোলশিংদা অখন্নবা পোদকাস্তশিং, চয়োলগী ওইবা চেলেঞ্জশিং সোল্ব তৌবা অমদি তোঙান তোঙানবা সেসনশিংগী খুত্থাঙদা মখল মখা কয়া তমশিনহৌবগী খুদোংচাবশিং লৈগনি।
চেলেঞ্জশিং মায়খুম হাংদোক্লদুনা, মিসন দাইরেক্তর এ.আই.এম., দোক্তর চিন্তন বৈষ্ণবনা হায়খি, “মসি ঐখোয় পুম্নমক্কী য়াম্না মথুম মরাং হৌরবা মীকুপ অমনি। ঐখোয়না মমাঙগী ইদিসন অনিদা অফবা ইনোভেসন খরা উবা ফংখ্রে অমদি হন্দক চহিদসু অফবা ইনোভেসন খরা উবা ফংগনি হায়না ঐখোয়না চপ চানা থাজৈ। মহৈরোয়শিংগীদমক্তদি, এ.তি.এল. তিঙ্করপ্রিন্যুর অসি ৱাখল খনবদগী থবক ওইনা পায়খৎপা ফাওবগী খোঙচৎ চৎননবা অফবা ফম্পাক অমনি।”
মহৈরোয়শিংনা মশানা মশাবু মফমসিদা রেজিস্তর তৌবা য়াগনি: https://kid-ex.com/champions/atltnkr2023
অকুপ্পা ব্রোচরগীদমক, মফমসিদা নম্বিয়ু: https://kid-ex.com/pdf/ATL_Tinkerpreneur_2023_Brochure.pdf