Prime Minister's Office
Prime Minister unveils Mahatma Gandhi Bust in Hiroshima
20 MAY 2023 8:12AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi unveiled the bust of Mahatma Gandhi in Hiroshima, Japan on 20 May 2023.
Dignitaries present during the unveiling ceremony included H.E Mr. Nakatani Gen, Special Advisor to the Prime Minister and Member of Parliament; Mr. Kazumi Matsui, Mayor of Hiroshima City; Mr. Tatsunori Motani, Speaker of the Hiroshima City Assembly; Members of Parliament from Hiroshima and senior government officials; members of the Indian community; and followers of Mahatma Gandhi in Japan.
The Mahatma Gandhi bust has been gifted by the Government of India to the city of Hiroshima as a symbol of friendship and goodwill between India and Japan, on the occasion of the visit of the Prime Minister for the G-7 summit from 19-21 May 2023.
The 42 inches tall bronze bust has been sculpted by Padma Bhushan awardee Shri Ram Vanji Sutar. The bust site, adjacent to the Motoyasu River, is close to iconic A-Bomb Dome that is visited by thousands of people - locals and tourists alike - every day.
The location has been chosen as a mark of solidarity for peace and non-violence. Mahatma Gandhi dedicated his life to peace and non-violence. The location truly resonates with the principles and life of Gandhiji, which continue to inspire the world and its leaders.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা হীরোশিমাদা মহাত্মা গান্ধীগী মীতম মাইখুম হাংদোকখ্রে
20 MAY 2023 8:12AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মে ২০, ২০২৩দা জপানগী হীরোশিমাদা মহাত্মা গান্ধীগী মীতম মাইখুম হাংদোকখ্রে।
মাইখুম হাংদোকপগৌ থৌরমদা শরুক য়াখিবা দিগনিতরীশিংদা প্রধান মন্ত্রীগী স্পেসিএল এদভাইজর অমসুং মেম্বর ওফ পার্লিয়ামেন্ত, ঐচ.ই. শ্রী নাকাতনি জেন; হীরোশিমা সিতীগী মেয়র, শ্রী কাজুমি মৎসুই; হীরোশিমা সিতী এসেমব্লীগী স্পীকর, শ্রী ততসুনোরি মোতানি; হীরোশিমাগী মে্বর ওফ পার্লিয়ামেন্ত অমসুং মকোক থোংবা সরকারগী ওফিসিএলশিং; ভারতকী মীয়ামগী মেম্বরশিং; অমসুং জপান্দা লৈরিবা মহাত্মা গান্ধীবু পামজবা মীওইশিং য়াওখি।
মে ১৯-২১, ২০২৩দা পাঙথোকপা জি-৭ সম্মিৎকীদমক প্রধান মন্ত্রীগী খোঙচৎ অসিদা ভারত অমদি জপানগী মরক্তা মরুপ ওইবগী অমসুং অফবা মরীগী খুদম ওইনা ভারত সরকারনা হীরোশিমা সিতীদা মহাত্মা গান্ধীগী মীতম অসি খুদোল তমখিবনি।
শেঞ্জেংগী ইঞ্চি ৪২ ৱাংবা মীতম অসি পদ্ম ভুশন এৱার্দী শ্রী রাম বাঞ্জি সুতরনা হক্তুনা শাখিবনি। মীতম থমফম ওইরিবা মোতোয়াসু তুরেলগী মনাক্তা লৈরিবা মফম অসি মীওই লিশিং কয়ানা – লোকেল অমসুং তুরিস্তশিং – নুমিৎ খুদিংগী লাক্নরিবা মমিং লৈরবা এ-বোম্ব দোমগী নক্ননা লৈ।
মফম অসি শান্তি অমসুং অহিমসাগীদমক অমত্তা ওইনা লেপ্পগী খুদম অমা ওইনা খনখিবনি। মহাত্মা গান্ধীনা মহাক্কী পুন্সিবু শান্তি অমসুং অহিমসাগীদমক কত্থোকখি। মফম অসিনা মালেম অমসুং লুচিংবশিংবু মখা তানা ইথিল পীরিবা গান্ধীগী ৱাখল্লোন অমদি পুন্সিবু তশেংনবমক তাক্লি।