Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
KVIC Chairman reiterates the youth of country can provide employment to maximum number of people by joining Swadeshi campaign of Prime Minister Shri Narendra Modi in setting up small units through loans under PMEGP
26 APR 2023 11:20AM by PIB Delhi
During the three day visit to Rajasthan, Chairman, Khadi and Village Industries Commission,(KVIC) Shri Manoj Kumar took part in several programs and workshops to spread the mantra of Prime Minister, Shri Narendra Modi--‘to become a job provider rather than a job seeker’. On April 20th, a workshop was organized on the Prime Minister's Employment Generation Program (PMEGP) in the presence of MP of Jaipur, Shri Ramcharan Bohra and Panchayat Samiti members from various Panchayat Samitis, Sarpanch, representatives of Khadi institutions and senior officials of the Commission and on April 21st by organizing an awareness camp under PMEGP in Dadiya village of Jaipur, detailed information about the scheme was shared directly with the beneficiaries.
Addressing the PMEGP workshop organized at State Office, Jaipur on 20th April, MP Shri Ramcharan Bohra said that the Khadi and Village Industries Commission is constantly trying to provide employment to every village. MP gave instructions for organizing awareness camps in various Panchayat Samitis/Vidhan Sabha constituencies. Addressing the public on this occasion Shri Manoj Kumar said that the mantra of 'Vocal for Local' by Prime Minister Shri Narendra Modi has made Khadi 'Local to Global'. Now Khadi is not just a symbol of fashion but has become the most powerful medium of change in the lives of the poor. He reiterated that the youth of the country can provide employment to maximum number of people by joining the Swadeshi campaign of Prime Minister, Shri Narendra Modi by setting up small units by taking loans through PMEGP.
During his visit to Jaipur on 20th April, in the Khadi Samvad program Chairman, KVIC said that to improve the sale of Khadi as well as to fulfill the dedicated vision of Prime Minister and to improve the economic condition of khadi artisans, KVIC has increased the wages of all the workers engaged in Khadi work by almost 35% in one go with effect from 1st April, which is a historic step in itself. He said, “I am happy that the Khadi and Village Industries Commission has increased the wages of Khadi artisans by more than 150 percent since 2014.” He appealed to the public that by purchasing more and more Khadi and Village industry products, every Indian should contribute in building 'Atmanirbhar Bharat'.
On the second day of Rajasthan tour, an awareness camp was organized under the Prime Minister's Employment Generation Program (PMEGP) at village Dadia, Jaipur on 21st April, in the presence of Lok Sabha MP, Jaipur and Chairman, Khadi and Village Industries Commission and local people's representatives. On this occasion, detailed information about the scheme was given by presenting the process of applying under the Prime Minister's Employment Generation Program through PPT. In the camp itself, Member of Parliament and Chairman KVIC also made the beneficiaries apply online for loans. Around 70 to 80 applicants applied in the camp. On the third day of his visit on 22nd April, Chairman, KVIC held a review meeting with the officers and employees of the Khadi and Village Industries Commission, Jaipur.

মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
লৈবাকসিগী নহাশিংনা পি.এম.ই.জি.পি.গী মখাদা লোন লৌদুনা অপীকপা য়ুনিৎশিং লিংখৎপদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী স্বদেসী কেম্পেনদা শরুক য়াশিন্দুনা য়াম্লবা মীওইশিংদা থবক পীবা ঙমগনি হায়না কে.ভি.আই.সি. চেয়রমেন্না ফোঙদোকখ্রে
26 APR 2023 11:20AM by PIB Imphal
রাজস্থান্দা চৎখিবা নুমিৎ হুম্নিগী খোঙচৎ মনুংদা, খাদী এন্দ ভিলেজ ইন্দস্ত্রিজ কম্মিসন (কে.ভি.আই.সি.) চেয়রমেন শ্রী মনোজ কুমারনা ‘থবক থিরিবা মীওই অমা ওইবগী মহুত্তা থবক পীবা মীওই ওইবা’ হায়বা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী খোল্লাউবু শন্দোক্নবগীদমক তোঙান তোঙানবা প্রোগ্রাম অমদি ৱর্কসোপশিংদা শরুক য়াখ্রে‍। এপ্রিল ২০দা প্রাইম মিনিস্তর্স ইমপ্লোইমেন্ত জেনেরেসন প্রোগ্রাম (পি.এম.ই.জি.পি.)গী মতাঙদা ৱর্কসোপ অমা পাঙথোকখি, মদুদা জয়পুরগী এম.পি. শ্রী রামচরন বোহরা অমদি তোঙান তোঙানবা পঞ্চায়ত সমিতীশিংগী কেম্বরশিং, সর্পঞ্চশিং, খাদী ইনস্তিত্যুসনশিংগী মীহুৎশিং অমদি কম্মিসনগী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংনা শরুক য়াখি‍। অদুগা এপ্রিল ২১দা দারিয়া খুঙ্গংদা পি.এম.ই.জি.পি.গী মতাঙদা এৱ্যারনেস কেম্প অমা পাঙথোক্তুনা স্কীম অসিগী মচা খায়বা ৱারোলশিং বেনিফিসীরশিংদা হকথেংননা পাউদমখি‍।
জয়পুরদা লৈবা স্তেত ওফিসতা এপ্রিল ২০দা পাঙথোকপা পি.এম.ই.জি.পি. ৱর্কসোপ অদুদা ৱা ঙাঙলদুনা, খাদী এন্দ ভিলেজ ইন্দস্ত্রিজ কম্মিসন্না খুঙ্গঙ খুদিংদা লেপ্পা লৈতনা থবক পীননবা হোৎনরি হায়না এম.পি. শ্রী রামজরন বোহরানা হায়খি‍। এম.পি.না তোঙান তোঙানবা পঞ্চায়ত সমিতীশিং/বিধান সভা কেন্দ্রশিংদা এৱ্যারনেস কেম্পশিং পাঙথোক্নবা পাউতাক পীখি‍। থৌরমদুদা ৱা ঙাঙলদুনা, শ্রী মনোজ কুমারনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী ‘ভোকেল ফোর লোকেল’গী খোল্লাউনা খাদীবু লোকেল তু গ্লোবেল ওইহল্লে হায়খি‍। হৌজিক্তি খাদী অসি ফেসনগী সিম্বোল অমা ওইবতা নত্তনা লায়রবশিংগী পুন্সিদা খ্বায়দগী মতিং লৈবা অহোংবা পুরক্নবগী পাম্বৈ অমসু ওইরে‍। লৈবাকসিগী নহাশিংনা পি.এম.ই.জি.পি.গী মখাদা লোন লৌদুনা অপীকপা য়ুনিৎশিং লিংখৎপদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী স্বদেসী কেম্পেনদা শরুক য়াশিন্দুনা য়াম্লবা মীওইশিংদা থবক পীবা ঙমগনি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি‍।
এপ্রিল ২০দা জয়পুরদা চৎখিবা মহাক্কী খোঙচৎ মনুংদা খাদী সম্বাদ প্রোগ্রামদা শরুক য়ারদুনা, কে.ভি.আই.সি. চেয়রমেন্না খাদী য়োনবগী চাং হেনগৎহন্নবা লোয়ননা প্রধান মন্ত্রীগী মঙলান মপুং ফাহন্নবা, অমদি থাদী ফিশাবীশিংগী শেন্মিৎলোনগী ফীভম ফগৎহন্নবগীদমক, কে.ভি.আই.সি.না পুৱারী ওইবা খোঙথাঙ অমদা এপ্রিল ১দগী হৌরগা অমুক্তদা খাদীগী লমদা থবক তৌরিবা শিন্মী পুম্নমক্কী খুৎশুমল ৩৫% রোম হেনগৎখ্রে হায়খি‍। “খাদী এন্দ ভিলেজ ইন্দস্ত্রিজ কম্মিসন্না খাদী আর্তিজনশিংগী খুৎশুমল ২০১৪দগী হৌজিক ফাওবদা চাদা ১৫০ হেন্না হেনগৎহনখিবদা ঐ নুংঙাইবা ফাওই”, হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি‍। খাদী অমদি ভিলেজ ইন্দস্ত্রীগী পোত্থোকশিং হেন্না হেন্না লৈবনা ভারত মচা খুদিংমক্না ‘আত্মনিরভর ভারত’ শেমগৎপদা থৌদাং য়াবা ওইগদৌরিবনি হায়না মহাক্না মীয়ামগী মফমদা থমখি‍।
রাজস্থান খোঙচৎকী নিনি চনবা নুমিত্তা, জয়পুরগী দারিয়া খুঙ্গংদা এপ্রিল ২১দা প্রাইম মিনিস্তর্স এমপ্লোইমেন্ত জেনেরেসন প্রোগ্রাম (পি.এম.ই.জি.পি.)গী মখাতা এৱ্যারনেস কেম্প অমা পাঙথোকখি, মদুদা জয়পুরদগী লোক সভা এম.পি. অমদি খাদী এন্দ ভিলেজ ইন্দস্ত্রিজ কম্মিসনগী চেয়রমেন অমসুং লমদমদুগী মীয়ামগী মীহুৎশিং শরুক য়াখি‍। থৌরম অদুদা, প্রাইম মিনিস্তর্স এমপ্লোইমেন্ত জেনেরেসন প্রোগ্রামগী মখাদা চে থাবগী থৌওংশিং পি.পি.তি. ওইনা উত্তুনা স্কীম অসিগী মরমদা মচা খায়বা ৱাফমশিং তাকখি‍। কেম্প অদুদা, এম.পি. অমদি কে.ভি.আই.সি. চেয়রমেন্না বেনিফিসরীশিংবু ওনলাইন্দা লোনগীদমক এপ্লাই তৌহনখি‍। কেম্প অদুদা চাউরাক্না মীওই ৭০ দগী ৮০ রোমনা এপ্লিকেসন থাজিনখি‍। মহাক্কী খোঙচৎকী হুম্নি চনবা নুমিৎ, এপ্রিল ২২দা কে.ভি.আই.সি. চেয়রমেন্না খাদী এন্দ ভিলেজ ইন্দস্ত্রিজ কম্মিসন, জয়পুরগী ওফিসরশিং অমদি শিন্মীশিংগী য়েংশিন মীফম অমা পাঙথোকখি‍।