Ministry of Railways
Major achievements of Indian Railways in Financial Year -2022-23
Indian Railways achieves record Freight loading of 1512 MT in FY 22-23
During FY 22-23, record electrification of 6542 RKMs, record new lines 5243 Kms, highest ever scrap sale was achieved
02 APR 2023 5:44PM by PIB Delhi
During the Financial Year 2022-23, Indian Railways (IR) achieved milestones in various categories including freight loading, electrification, New Line/ Doubling/ Gauge Conversion, Loco production and also the integration of technology for ensuring safety.
Highlights of Indian Railways (IR) achievements in Financial Year- 2022-23 are mentioned below:
1. Freight Loading & Revenue: IR has loaded 1512 MT during 2022-23 as compared to 1418 MT during FY 2021-22 registering an increase of 6.63% in terms of loading. This is the highest ever loading for IR in a Financial Year. During FY 2022-23 IR has achieved revenue of Rs. 2.44 Lakh Crores as compared to Rs.1.91 Lakh Crores during 2021-22 registering an increase of 27.75%. Following the Mantra, “Hungry For Cargo”, IR has made sustained efforts to improve the ease of doing business as well as improve the service delivery at competitive prices which has resulted in new traffic coming to railways from both conventional and non-conventional commodity streams. The customer centric approach and work of Business Development Units, backed up by agile policy making, helped Railways towards this landmark achievement.
2. Record electrification: Indian Railways is rapidly progressing to accomplish Mission100Percent Electrification and become the largest green railway network in the world. 6,542 RKMs has been achieved in IR history during 2022-23. Previous highest electrification was 6,366 RKM during 2021-22, registering an increase of 2.76%.
3. In New Line (New Line/ Doubling/ Gauge Conversion) 5243 km was achieved during 2022-23 as compared to 2909 Kms during 2021-22. Thus average daily track laying comes out to be 14.4 kms per day. It is also the Highest ever commissioning.
4. Automatic Signalling: In order to increase line capacity to run more trains on existing High Density Routes of Indian Railways, Automatic Block Signaling is a cost effective solution. During 2022-23, IR has upgraded 530 Kms with automatic signaling as compared to 218 Kms during 2021-22, registering an increase of 143.12%. It is also the best figures achieved in automatic signaling in the history of IR.
5. Digitally Interlocked Stations (Electronic Interlocking): Large number of Digitally Interlocked Stations have been created from old lever frame to computer based operating system. Electronic Interlocking is being adopted on a large scale to derive benefits of digital technologies in train operation and to enhance safety. During 2022-23, 538 Nos. of stations were provided Electronic Interlocking as compared to 421 Nos. of stations during 2021-22, an increase of 27.79%.
6. Flyovers/Underpass: To facilitate the public to cross the tracks on roads, during 2022-23, 1065 Flyovers/Underpass were provided as compared to 994 Flyovers/Underpass during 2021-22 showing an increase of 7.14%.
7. FOB: For passenger / pedestrian crossing, during 2022-23, 375 FOBs were constructed as compared to 373 FOBs in 2021-22.
8. LC Elimination: Safety at Level Crossing Gates has been a major area of concern. During 2022-23, 880 LC gates were eliminated as compared to 867 LC gates during 2021-22.
9. Gati Shakti Freight Terminals: To increase its model share in freight segment, IR is prioritizing development of Gatishakti Freight Terminals. During 2022-23, 30 Freight Terminals were created as compared to 21 Freight Terminals in 2021-22.
10. Lifts /Escalators: As part of ‘Sugamya Bharat Abhiyan’, to provide ease of movement for Divyangjans, aged and children on railway platforms, Indian Railways is installing lifts and escalators at railway stations across the country. During 2022-23, 215 Lifts and 184 Escalators were provided as compared to 208 Lifts and 182 Escalators in 2021-22.
11. Highest ever Scrap Sale achieved : Indian Railways makes all out efforts to optimally utilise resources by mobilising scrap materials and sale through e-auction. Scrap sale of Rs 5736 Cr was achieved during 2022-23 as compared to Rs.5316 Cr during 2021-22, an increase of 7.90%.
12. Yard Remodelling was carried out in 414 stations during 2022-23 over IR.

রেলৱে মন্ত্রালয়
শেনবা চহি ২০২২-২৩দা ইন্দিয়ন রেলৱেজগী মরুওইবা এচিবমেন্তশিং
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা শেনবা চহি ২০২২-২৩দা মেত্রিক তন ১৫১২গী রেকোর্দ ওইবা পোৎ পুথোক-পুশিন তৌখি
শেনবা চহি ২০২২-২৩গী মনুংদা আর.কে.এম.এস. ৬৫৪২গী রেকোর্দ ওইবা ইলেক্ত্রিফিকেসন, কিলো মীতর ৫২৪৩গী রেকোর্দ ওইবা অনৌবা লাইনশিং, হৌজিক ফাওবগী খ্বাইদগী ৱাংবা স্ক্রেপ সেল ফংবা ঙমখি
02 APR 2023 5:44PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা শেনবা চহি ২০২২-২৩গী মনুংদা পোৎ চৈ পুথোক পুশিন তৌবা, ইলেক্ত্রিফিকেসন, অনৌবা লাইন শেমগৎপা/অনি শুহনবা/গেজ শিন্দোকপা, লোকো প্রদক্সন অমসুং খুদোং থিবা হন্থহন্নবগীদমক তেক্নোলোজী শিজিন্নবা য়াওনা তোঙান তোঙানবা কেতেগোরীশিংদা খুমাং চাউশিনবা ঙম্লে।
শেনবা চহি ২০২২-২৩দা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা ফংখিবশিংগী শমলকপা ৱারোল মখাদা লৈরে:
১. পোৎ চৈ পুথোক পুশিন তৌবা অমসুং রেভিন্যু: ইন্দিয়ন রেলৱেজনা শেনবা চহি ২০২১-২২দা মেত্রিক তন ১৪১৮ তৌখিবা অদুগা চাংদম্নবদা ২০২২-২৩গী মনুংদা পোৎ চৈ মেত্রিক তন ১৫১২ পুথোক পুশিন তৌদুনা পোৎ চৈ পুথোক পুশিন তৌবা চাদা ৬.৬৩ হেনগৎখি। মসি শেনবা চহি অমগী মনুংদা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা হৌজিক ফাওবগী পোৎ চৈ পুথোক পুশিন তৌবা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি। শেনবা চহি ২০২১-২২দা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা রেভিন্যু লুপা করোর লাখ ১.৯১ ফংখিবা অদুগা চাংদম্নবদা শেনবা চহি ২০২২-২৩গী মনুংদা রেভিন্যু লুপা করোর লাখ ২.৪৪ ফংদুনা চাদা ২৭.৭৫ হেনগৎখি। ইন্দিয়ন রেলৱেজনা “হঙ্গ্রী ফোর কার্গো”গী মন্ত্রা তুংইন্দুনা করবার তৌবদা লাইথোকহনবা ফগৎহনবগা লোয়ননা কম্পিতিতিব প্রাইসদা সর্ভিস দেলিবরী ফগৎহন্নবা লেপ্পা লৈতনা হোৎনরি, মদুগী মহৈ ওইনা কনভেনসনেল অমসুং নন-কনভেনসনেল কমোদিতী স্ত্রিম অনিমক্তগী রেলৱেজদা লাকপা অনৌবা ত্রাফিকতা ফংলি।
২. রেকোর্দ ইলেক্ত্রিফিকেসন: ইন্দিয়ন রেলৱেজনা মিসন ১০০ পর্সেন্ত ইলেক্ত্রিফিকেসন মপুং ফাহন্নবগীদমক খোংজেল য়াংনা খুমাং চাউশিল্লি অমদি মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা গ্রীন রেলৱে নেতৱার্ক ওইরে। ইন্দিয়ন রেলৱেজগী পুৱারীদা ২০২২-২৩গী মনুংদা আর.কে.এম. ৬,৫৪২ ফংবা ঙমখ্রে। মমাংদা ২০২১-২২গী মনুংদা খ্বাইদগী ৱাংবা ইলেক্ত্রিফিকেসন আর.কে.এম. ৬,৩৬৬ ওইখি, মতৌ অসুম্না চাদা ২.৭৬ হেনগৎখি।
৩. অনৌবা লাইনশিং (অনৌবা লাইন শেমগৎপা/অনি শুহনবা/গেজ শিন্দোকপা)গী মতাংদা ২০২১-২২গী কিলোমীতর ২৯০৯গা চাংদম্নবদা ২০২২-২৩দা কিলোমীতর ৫২৪৩ ফংবা ঙমখি। মতৌ অসুম্না নুমিৎ খুদিংগী চাংচৎতা কিলোমীতর ১৪.৪গী ত্রেক শেমগৎলে। মসি হৌজিক ফাওবগী খ্বাইদগী ৱাংবা কমিসন তৌখিবসুনি।
৪. ওতোমেতিক সিগনেল্লিং: ইন্দিয়ন রেলৱেজগী হৌজিক লৈরিবা হায় দেন্সিতী রুতশিংদা অহেনবা ত্রেনশিং চেন্নবা লাইন কেপাসিতী হেনগৎনবগীদমক ওতোমেতিক ব্লোক সিগনেলিং অসি কোস্ত ইফেক্তিব সোলুসন অমনি। ইন্দিয়ন রেলৱেজনা ২০২১-২২দা কিলোমীতর ২১৮ ওতোমেতিক সিগনেলিংগা লোয়ননা অপগ্রেদ তৌখিবা অদুগা চাংদম্নবদা ২০২২-২৩দা কিলোমীতর ৫৩০ অপগ্রেদ তৌদুনা চাদা ১৪৩.১২ হেনগৎখি। মসি ইন্দিয়ন রেলৱেজগী পুৱারীদা ওতোমেতিক সিগনেলিংদা ফংবা ঙমখিবা খ্বাইদগী ফবা ফিগরসু ওইরি।
৫. দিজিতেলী ইন্তরলোক স্তেসন (ইলেক্ত্রোনিক ইন্তরলোকিং): অরিবা লীবর ফ্রেমদগী কমপ্যুতর বেজ ওপরেতিং সিস্তেম ফাওবদা মশিং য়াম্না দিজিতেলী ইন্তরলোক স্তেসন শেমগৎলে। ত্রেন ওপরেসনদা দিজিতেল তেক্নোলোজীশিংগী কানবা লৌনবা অমসুং সেফতী হেনগৎহন্নবগীদমক অচৌবা স্কেল অমদা ইলেক্ত্রোনিক ইন্তরলোকিং এদোপ্ত তৌরি। ২০২১-২২গী স্তেসন মশিং ৪২১গা চাংদম্নবদা ২০২২-২৩দা স্তেসন মশিং ৫৩৮দা ইলেক্ত্রোনিক ইন্তরলোকিং ফংহন্দুনা চাদা ২৭.৭৯ হেনগৎলে।
৬. ফ্লাইওভর/অন্দরপাস: লম্বীশিংদা লৈরিবা ত্রেকশিং লান্থোকপদা মীয়ামদা খুদোং চাহন্নবগীদমক ২০২১-২২গী ফ্লাইওভর/অন্দরপাস ৯৯৪গা চাংদম্নবদা ২০২২-২৩দা ফ্লাইওভর/অন্দরপাস ১০৬৫ ফংহন্দুনা চাদা ৭.১৪ হেনগৎপা উবা ফংখি।
৭. এফ.ও.বি.: পেসেঞ্জর / খোং লম্বী ক্রোসিংগীদমক ২০২১-২২দা এফ.ও.বি. ৩৭৩ শেখিবা অদুগা চাংদম্নবদা ২০২২-২৩দা এফ.ও.বি. ৩৭৫ শাখি।
৮. এল.সি. ইলিমিনেসন: লেবেল ক্রোসিং গেৎশিংদা সেফতী অসি চিন্তাগী মরুওইবা হিরম অমনি। ২০২১-২২দা এল.সি. গেত ৮৬৭ ইলিমিনেৎ তৌখিবা অদুগা চাংদম্নবদা ২০২২-২৩দা এল.সি. গেত ৮৮০ ইলিমিনেৎ তৌখি।
৯. গতি শক্তি ফ্রেত তর্মিনেল: ফ্রেত সেগমেন্তদা মসিগী মোদেল শেয়র হেনগৎনবগীদমক ইন্দিয়ন রেলৱেজনা গতি শক্তি ফ্রেত তর্মিনেলশিংগী দিবলপমেন্তদা প্রায়োরিতী পীরি। ২০২১-২২দা ফ্রেত তর্মিনেল ২১ শেমগৎখিবা অদুগা চাংদম্নবদা ২০২২-২৩দা ফ্রেত তর্মিনেল ৩০ শেমগৎখি।
১০. লিফ্ত/এস্কেলেতর: ‘সুগম্য ভারত অভিয়ান’গী শরুক ওইনা রেলৱে প্লেতফোর্মশিংদা দিব্যাংগঞ্জশিং, অহন ওইরবশিং অমসুং অঙাংশিংবু লায়না চত্থোক চৎশিন য়াহন্নবা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা লৈবাক অসিগী রেলৱে স্তেসনশিংদা লিফ্ত অমসুং এস্কেলেতরশিং ইন্সতোল তৌরি। ২০২১-২২দা লিফ্ত ২০৮ অমসুং এস্কেলেতর ১৮২ ফংহনখিবা অদুগা চাংদম্নবদা ২০২২-২৩দা লিফ্ত ২১৫ অমসুং এস্কেলেতর ১৮৪ ফংহনখি।
১১. হৌজিক ফাওবগী খ্বাইদগী ৱাংবা স্ক্রেপ য়োনবা ঙমখ্রে: ইন্দিয়ন রেলৱেজনা স্ক্রেপকী পোৎলমশিং মোবিলাইজ তৌদুনা অমসুং ই-ওক্সনগী খুত্থাংদা য়োন্দুনা রিসোর্সশিং ওপ্তিমেলি য়ুতিলাইজ তৌনবা হোৎনবা য়াবা পুম্নমক হোৎনরি। ২০২১-২২দা লুপা করোর ৫৩১৬গী স্ক্রেপ য়োনখিবা অদুগা চাংদম্নবদা ২০২২-২৩দা লুপা করোর ৫৭৩৬গী স্ক্রেপ য়োন্দুনা চাদা ৭.৯০ হেনগৎখি।
১২. ইন্দিয়ন রেলৱেজদা ২০২২-২৩দা স্তেসন ৪১৪দা য়ার্দ রিমোদেলিং চত্থখি।