Ministry of Youth Affairs and Sports
Khelo India Dus ka Dum tournament to be organized in 10 cities to celebrate International Women’s Day 2023; Elite women athletes wish girls all the best
07 MAR 2023 6:20PM by PIB Delhi
The Department of Sports, Ministry of Youth Affairs and Sports is set to organize the Khelo India Dus Ka Dum event from March 10 to 31, being conducted as a celebration for the International Women’s Day 2023. This is the first time that such a sports initiative is taking place to celebrate the international event and the Union Ministry has sanctioned a total budget of Rs 50 Lakh to conduct the tournament.
Union Minister of Youth Affairs and Sports Shri Anurag Singh Thakur shall remain present at the opening ceremony of the event on March 10 at the Jawaharlal Nehru Stadium in the national capital. The tournament features 10 sports that will be held across 10 cities in the country. Close to 15000 women athletes are set to participate.
Top women athletes of the country including Indian hockey star Rani, boxer Nikhat Zareen and more have posted videos cheering for the participating girls and wishing them the best. Some of the prominent athletes will also be joining the program in selected locations while women achievers will also be felicitated. The sports disciplines that will be a part of the event include: Kho Kho, Wushu, Wrestling, Fencing, Archery, Swimming, Basketball, Judo, Athletics and Yogasana.
The main purpose of organising this tournament is to provide platform to the women athletes who were unable to participate in national/state level competitions and also ensure that competitive sports reaches untapped geographical areas.
Click here for list of locations.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
ইন্তরনেস্নেল ৱুমেন্স দে ২০২৩ পাংথোক্নবগীদমক শহর ১০দা খেলো ইন্দিয়া দস কা দম তুর্নামেন্ত পাংথোক্লগনি; মশক নায়বা নুপী এথলেতশিংনা নুপীমচাশিংদা য়াইফ পাউজেল পীখ্রে
07 MAR 2023 6:20PM by PIB Imphal
য়ুথ এফিয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রালয়গী স্পোর্তস বিভাগনা ইন্তরনেস্নেল ৱুমেন্স দে ২০২৩ পাংথোকপা ওইনা মার্চ ১০দগী ৩১ফাওবা খেলো ইন্দিয়া দস কা দম থৌরম পাংথোক্কনি। ইন্তরনেস্নেল ইভেন্ত অসি পাংথোক্নবগীদমক অসিগুম্বা স্পোর্তস ইনিসিএতিব অমা পাংথোকপা অসি মসিনা অহানবনি অমদি কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়না তুর্নামেন্ত অসি পাংথোক্নবগীদমক লুপা লাখ ৫০গী অপুনবা বজেত অমা সেঙ্কসন তৌখ্রে।
য়ুথ এফিয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ থাকুর সিংহনা মার্চ ১০দা লৈবাক্কী কোনুংদা লৈরিবা জৱাহরলাল নেহরু স্তেদিয়মদা থৌরম অসি হৌদোকপদা শরুক য়াগনি। তুর্নামেন্ত অসিদা স্পোর্তস মশান্না ১০না লৈবাক্কী তোঙান তোঙানবা শহর ১০দা পাংথোক্কনি। নুপী এথলেত ১৫০০০গী ময়ানা শরুক য়াগনি।
ভারতকী হোক্কী স্তার রানি, বোক্সর নিখত জরীন অমসুং অতোপ্পা কয়া অমা য়াওনা লৈবাক্কী মকোকথোংবা নুপী এথলেতশিংনা শরুক য়ারিবা নুপীমচাশিংগীদমক ভিদিও চীয়ারিং পোস্ত তৌখি অমদি মখোদা য়াইফ পাউজেল পীখি। শক্নায়রবা এথলেত খরনা অখন্নবা লোকেসনশিংদসু থৌরম অসিদা শরুক য়াদুনা নুপী এচিবরশিংবু ফেলিসিয়েতসু তৌগনি। থৌরম অসিগী মনুং চনগদবা স্পোর্তস দিসিপ্লিনশিং অদুদি: খো খো, ৱুশু, রেস্লিং, ফেন্সিং, আর্চরী, স্বিমিং, বাস্কেতবোল, জুদো, এথলেতিক্স অমসুং য়োগসন্নি।
তুর্নামেন্ত অসি শিনবগী মরুওইবা পর্পজদি নেস্নেল/ স্তেত থাক্তা পাংথোকপা কম্পিতিসনশিংদা শরুক য়াবা ফংদবা নুপী এথলেতশিংদা প্লেতফোর্ম ফংহনবনি অমদি য়ৌশিনবা ঙমদ্রিবা জিওগ্রাফিকেল এরিয়াশিংদসু কম্পিতিতিব স্পোর্তস য়ৌহনবনি।
লোকেসনশিংগী পরিংগীদমক মফম অসিদা ক্লিক তৌবীয়ু।