Cabinet
Cabinet approves the ratification of three Protocols on Article 3 bis and Article 50 (a) & Article 56 relating to amendments in the convention on International Civil Aviation (Chicago Convention), 1944
22 FEB 2023 12:44PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi approved the ratification of three Protocols on Article 3 bis and Article 50 (a) & Article 56 relating to amendments in the convention on International Civil Aviation (Chicago Convention), 1944.
The articles of the Chicago Convention establish the privileges and obligations of all contracting States and promote international ICAO Standards and Recommended Practices (SARPs) adoption that regulate international air transport.
During the past 78 years, the Chicago Convention has undergone a few amendments and India has been ratifying such amendments from time to time. The ratification has been approved in the following three protocols relating to amendments in the Convention on International Civil Aviation “Chicago Convention”, 1944:
1. Protocol to insert Article 3 bis in the Chicago Convention, 1944 to refrain member States from resorting to the use of weapons against civil aircraft in flight (Protocol signed in May, 1984);
2. Protocol to amend Article 50 (a) of the Chicago Convention, 1944 for raising the strength of the ICAO Council from 36 to 40 (Protocol signed in October, 2016); and
3. Protocol to amend Article 56 of the Chicago Convention, 1944 for raising the strength of the Air Navigation Commission from 18 to 21 (Protocol signed in October, 2016).
The ratification would affirm India’s commitment to the principles enshrined in the Convention on International Civil Aviation. The ratification would provide better chances and opportunity for India to become more instrumental in matters pertaining to international civil aviation.

মন্ত্রীমন্দল
ইন্তরনেসনেল সিবিল এভিএসন(চিকাগো কনভেন্সেন),১৯৪৪ কনভেন্সনগী আর্তিকল ৩দা প্রোতোগোল অহুম অনিরকশুবা ওইনা শেমদোকপা অমসুং আর্তিকল ৫০(এ) অমসুং আর্তিকল ৫৬ এমেন্দ তৌবা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
22 FEB 2023 12:44PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা ইন্তরনেসনেল সিবিল এভিএসন(চিকাগো কনভেন্সেন),১৯৪৪ কনভেন্সনগী আর্তিকল ৩দা প্রোতোগোল অহুম অনিরকশুবা ওইনা শেমদোকপা অমসুং আর্তিকল ৫০(এ) অমসুং আর্তিকল ৫৬ এমেন্দ তৌবা অয়াবা পীরে।
চিকাগো কনভেন্সনগী আর্তিকলশিংদা শরুক য়ারিবা লৈবাকশিংনা ফংলিবা খুদোংচাবশিং অমসুং তৌফম থোকপা থবকশিংগী মতাংদা পল্লি অমসুং মালেমগী ওইনা এয়র ত্রান্সপোর্তকী থবকশিংগী চৎন-কাংলোন ঙাক্নবা মালেমগী আই.সি.এ.ও স্তেন্দার্দশিং অমসুং রিকমেন্দেদ প্রাক্তিসেস(এস এ আর পি)শিং ঙাক্না চৎহল্লি।
হৌখিবা চহি ৭৮গী মনুংদা, চিকাগো কনভেন্সন এমেন্দমেন্ত খর পাংথোকখ্রে অমসুং হায়রিবা এমেন্দমেন্তশিং অদু ভারতনা মতম মতমগী ওইনা শেমদোক্লে। ইন্তরনেসনেল সিবিল এভিএসন(চিকাগো কনভেন্সেন),১৯৪৪গী এমেন্দমেন্তশিংগা মরী লৈন্নবা মখাগী প্রোতোগোল অহুম শেমদোকপদা অয়াবা পীরে:
1. মেম্বর লৈবাকশিংনা মথক্তা পাইরিবা সিবিল এয়রক্রাফতা খুৎলায় শীজিন্নবা থিংনবা(মে,১৯৮৪দা খুৎয়েক পীনখিবা প্রোতোগোল) চিকাগো কনভেন্সন,১৯৪৪দা আর্তিকল ৩ অমুক হন্না হাপচিন্নবা প্রোতোগোল;
2. আই.সি.এ.ওগী মপাঙ্গল ৩৬দগী ৪০দা হেনগৎহন্নবা(ওক্তোবর,২০১৬দা খুৎয়েক পীনখিবা প্রোতোগোল)চিকাগো কনভেন্সন,১৯৪৪গী আর্তিকল ৫০(এ) শেমদোক্নবা প্রোতোগোল; অমসুং
3. এয়র নেভিগেসন কম্মিসনগী মপাঙ্গল ১৮দগী ২১দা হেনগৎহন্নবা(ওক্তোবর,২০১৬দা খুৎয়েক পীনখিবা প্রোতোগোল)চিকাগো কনভেন্সন,১৯৪৪গী আর্তিকল ৫৬ শেমদোক্নবা প্রোতোগোল;
অমুক হন্না শেমদোকপা অসিনা ইন্তরনেসনেল সিবিল এভিএসন কনভেন্সন্দা য়াওরিবা ফিদমশিং ভারতনা ঙাক্না চৎপা ঙমহনগনি। শেমদোকপা অসিনা ইন্তরনেসনেল সিবিল এভিএসনগা মরী লৈনবা থবকশিংদা ভারতনা খুদোংচাবা হেন্না ফংবা ঙমগনি।