Prime Minister's Office
PM addresses Uttarakhand Rozgar Mela via video message
“The new National Education Policy prepares the youth of India for the new century”
“It is a constant endeavor of the central and Uttarakhand government that every youth gets new opportunities based on their interest”
“38 crore Mudra loans have been given across the country so far. About 8 crore youth have become entrepreneurs for the first time”
20 FEB 2023 11:41AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi addressed the Uttarakhand Rozgar Mela via video message today.
Addressing the gathering, the Prime Minister highlighted that today marks a new beginning for those who got their appointment letters and said that it is not just a life-changing opportunity but a medium for holistic change. Highlighting the new experiments taking place in the country in the educational sector, the Prime Minister noted that most appointees would be serving in the field of education. “The new National Education Policy prepares the youth of India for the new century”, the Prime Minister remarked as he laid down the responsibility enshrined upon the youth of Uttarakhand to take this resolution forward.
The Prime Minister highlighted the constant endeavor of the central and Uttarakhand government that every youth gets new opportunities based on their interest while getting access to the right medium to move forward. He said that the recruitment campaign in government services is also a step taken in this direction. The Prime Minister noted that lakhs of youth in the country have received their appointment letters from the Central Government in the last few months and expressed delight that Uttarakhand has become part of it. He informed that such recruitment campaigns are taking place all over the country in BJP-ruled states and union territories on a large scale. “I am happy that today Uttarakhand is becoming a part of it”, the Prime Minister said.
The Prime Minister stressed breaking free from the old adage that the water and youth of the mountains are of no use to the mountains themselves. “It is the constant endeavor of the central government that the youth of Uttarakhand return to their villages”, the Prime Minister highlighted the new employment and self-employment opportunities being created in the mountainous regions. Throwing light on the investments in infrastructural development in Uttarakhand, the Prime Minister said that the laying of new roads and rail lines is not only boosting connectivity but also creating many employment opportunities. The Prime Minister said that job opportunities are getting a boost everywhere and gave examples of construction workers, engineers, raw material industries and shops. He also noted the new opportunities being created due to an increase in demand in the transport sector. The Prime Minister pointed out that earlier the youth from rural areas of Uttarakhand had to travel to big cities for employment but today, thousands of youths are working in common service centers providing internet and digital services in villages.
The Prime Minister underlined that the tourism sector in Uttarakhand is expanding as a result of far-flung areas being connected by road, rail and internet and said that new tourist places are coming up on the tourism map. Due to this, the Prime Minister said, the youth of Uttarakhand are now getting the same employment opportunities near their homes instead of traveling to big cities. The Prime Minister highlighted that the Mudra Yojana is playing a crucial role in boosting employment and self-employment opportunities in the tourism sector. Giving examples of shops, dhabas, guest houses, and homestays, the Prime Minister highlighted the loans up to Rs 10 lakh being provided to such businesses without any guarantee. “38 crore Mudra loans have been given across the country so far. About 8 crore youth have become entrepreneurs for the first time”, the Prime Minister said. He also informed that the share of women and youth belonging to the SC/ST/OBC category is maximum.
Concluding the address, the Prime Minister said that this is the Amrit Kaal’ of wonderful possibilities for the youth of India and urged the youth to speed up the development of India through their services.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ভিদিও মেসেজগী খুৎথাংদা উত্তরাখান্দ রোজগার মেলাদা ৱা ঙাংখ্রে
“অনৌবা ইজুকেসন পোলিসিনা ভারতকী নহারোল অনৌবা চহিচাগীদমক থৌরাং তৌরে”
“মখোয়না পামজবশিংগী মতুংইন্না নহারোল খুদিংমক অনৌবা খুদোংচাবশিং ফংহনবা হায়বসি কেন্দ্র অমসুং উত্তরাখান্দ সরকারগী লেংদ্রবা থবক অমনি”
“হৌজিক ফাওবদা লৈবাক শীনবা থুংনা মুদ্রা লোন করোর ৩৮ পীখ্রে। নহারোল করোর ৮ রোম অহানবা ওইনা ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিং ওইরে”
20 FEB 2023 11:41AM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও মেসেজগী খুৎথাংদা উত্তরাখান্দ রোজগার মেলাদা ৱা ঙাংখ্রে।
থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসি অসি এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং ফংলবশিংগী অনৌবা খোঙচৎ অমা হৌবা নুমিৎনি অমসুং মসি পুন্সিদা অহোংবা পুরকপা খুদোংচাবা অমা ওইবা খক নত্তনা অফবা অহোংবা পুরক্নবগী পাম্বৈ অমনি। থবক ফংলবা মীওই অয়াম্বা লাইরিক-লাইশু তাকপী-তম্বীবগী লমদা থবক তৌগনি।“অনৌবা ইজুকেসন পোলিসিনা ভারতকী নহারোল অনৌবা চহিচাগীদমক থৌরাং তৌরে। মসিগী ৱারেপ অসি মাংলোমদা পুখৎনবা থৌদাং উত্তরাখান্দগী নহারোলশিংদা শীন্নরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, মাংলোমদা চংশিন্নবা চুনবা পাম্বৈ ফংহনবগা লোয়ন্না মখোয়না পামজবশিংগী মতুংইন্না নহারোল খুদিংমক অনৌবা খুদোংচাবশিং ফংহনবা হায়বসি কেন্দ্র অমসুং উত্তরাখান্দ সরকারগী লেংদ্রবা থবক অমনি। সরকারগী থবকশিং হাপ্নবা থবক লৌবগী কেম্পেন পাংথোক্লিবা অসি মাইকৈ অসিদা থাংজিনবা খোঙথাংনি। হৌখিবা থা খর অসিদা লৈবাক অসিদা নহারোল লাখ কয়া কেন্দ্র সরকারদগী মখোয়গী এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং ফংলে অমসুং মসিগী শরুক অমা ওইনা উত্তরাখান্দ য়াওবদা হরাওবা ফোঙদোক্লি। অসিগুম্বা থবক লৌবগী কেম্পেনশিং বি.জে.পিনা পানবা লৈবাক অসিগী রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তিশিংদা পাক-শন্না পাংথোক্লি। উত্তরাখান্দশু মসিগী শরুক অমা ওইবদা ঐ হরাওই।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি চীংগী লমদমশিংদা অনৌবা থবক পীনবা অমসুং মশানা মশাবু থবক পীজনবা অনৌবা খুদোংচাবা কয়া শেম্লে। উত্তরাখান্দা অনৌবা লম্বীশিং অমসুং রেল লাইনশিং শেম্বদগী চৎথোক-চৎশিন নুংঙাইবা হেনগৎহনবদা নত্তনা থবক কয়া ফংহল্লে। মফম খুদিংদা থবক ফংবা হেনগৎলে অমসুং শীন্মীশিং, ইঞ্জিনিয়ারশিং, রো মেতেরিএল ইন্দস্ত্রিশিং অমসুং দুকানশিং থবক ফংলে। ত্রান্সপোর্ত সেক্তরদা দরকার ওইবা হেনগৎলকপা অসিনা মরম ওইদুনা অনৌবা খুদোংচাবা কয়া পীরে। মতম অমদা উত্তরাখান্দগী নহারোলশিং অচৌবা সহরশিংদা থবক থিবা চৎলম্বা অদু ঙসিদি নহারোল লিশিং কয়া কম্মন সর্বিস সেন্তরশিংদা থবক তৌদুনা খুঙ্গংশিংদা ইন্তরনেত অমসুং দিজিতেলগী থবকশিং ফংহল্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মনুং-হুঞ্জিনবা মফমশিং লম্বী, রেল অমসুং ইন্তরনেত য়ৌবদগী উত্তরাখান্দা তুরিজম সেক্তর পাকথোক-চাউথোরক্লে অমসুং তুরিস্ত মেপতা অনৌবা লমকোয়ফমশিং থোরক্লে। মসিনা মরম ওইদুনা, ঙসিদা উত্তরাখান্দগী নহারোলশিং থবক ফংনবা অচৌবা সহরশিংদা চৎপগী মহুত্তা মখোয়গী ময়ুম ময়াদা থবক ফংলে।তুরিজম সেক্তরদা থবক ফংবা হেনগৎহনবদা অমসুং মশানা মশাবু থবক পীজবদা মুদ্রা য়োজননা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরে। দুকানশিং, ধাবাশিং, গেস্ত হাওসশিং অমসুং হোমস্তেশিংদা গরেন্তি অমতা য়াওদনা লুপা লাখ ১০ ফাওবগী লোনশিং পীরে। হৌজিক ফাওবদা লৈবাক শীনবা থুংনা মুদ্রা লোন করোর ৩৮ পীখ্রে। নহারোল করোর ৮ রোম অহানবা ওইনা ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিং ওইরে। কাংলুপ অসিদা এস.সি/এস.তি/ও.বি.সি কাংলুপকী নুপীশিং অমসুং নহারোলশিংনা মশিং খ্বাইদগী য়াম্লি।
লোইশিল্লকপদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মসি ভারতকী নহারোলশিংগী অঙকপা খুদোংচাবশিং ‘অমৃত কাল’নি অমসুং মখোয়গী থবকশিংনা ভারতকী চাউখৎপা য়াংশিনহন্নবা নহারোলশিংনা হোৎনগদবনি।
Addressing the Uttarakhand Rozgar Mela. Best wishes to the newly inducted appointees. https://t.co/jcSQhCVAsY
— Narendra Modi (@narendramodi) February 20, 2023