প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভিডিঅ' বাৰ্তাৰ জৰিয়তে উত্তৰাখণ্ড ৰোজগাৰ মেলাত ভাষণ প্ৰদান কৰে
"নতুন ৰাষ্ট্ৰীয় শিক্ষা নীতিয়ে ভাৰতৰ যুৱসকলক নতুন শতিকাৰ বাবে প্ৰস্তুত কৰিছে"
"এইটো কেন্দ্ৰীয় আৰু উত্তৰাখণ্ড চৰকাৰৰ এক নিৰন্তৰ প্ৰচেষ্টা যে প্ৰতিজন যুৱক-যুৱতীয়ে তেওঁলোকৰ আগ্ৰহৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি নতুন সুযোগ লাভ কৰক"
"এই পৰ্যন্ত সমগ্ৰ দেশতে ৩৮ কোটি মুদ্ৰা ঋণ দিয়া হৈছে। প্ৰায় ৮ কোটি যুৱক-যুৱতী প্ৰথমবাৰৰ বাবে উদ্যমী হৈছে"
20 FEB 2023 11:41AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ভিডিঅ' বাৰ্তাৰ জৰিয়তে উত্তৰাখণ্ড ৰোজগাৰ মেলাত ভাষণ প্ৰদান কৰে।
সমবেত লোকসকলক সম্বোধন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে যিসকলে তেওঁলোকৰ নিযুক্তি পত্ৰ লাভ কৰিছে তেওঁলোকৰ বাবে আজি এক নতুন আৰম্ভণি হৈছে আৰু কয় যে ই কেৱল জীৱন পৰিৱৰ্তনকাৰী সুযোগ নহয়, সামগ্ৰিক পৰিৱৰ্তনৰ এক মাধ্যম। শৈক্ষিক ক্ষেত্ৰত দেশত সংঘটিত হোৱা নতুন পৰীক্ষা-নিৰীক্ষাৰ কথা উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে বেছিভাগ নিয়োগকাৰীয়ে শিক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত সেৱা আগবঢ়াব। "নতুন ৰাষ্ট্ৰীয় শিক্ষা নীতিয়ে ভাৰতৰ যুৱসকলক নতুন শতিকাৰ বাবে প্ৰস্তুত কৰিছে", এই দায়িত্ব আগবঢ়াই নিবলৈ উত্তৰাখণ্ডৰ যুৱপ্ৰজন্মৰ ওপৰত দায়িত্ব প্ৰদান কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই মন্তব্য কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কেন্দ্ৰীয় আৰু উত্তৰাখণ্ড চৰকাৰৰ নিৰন্তৰ প্ৰচেষ্টাৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি কয় যে প্ৰতিজন যুৱক-যুৱতীয়ে তেওঁলোকৰ আগ্ৰহৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি নতুন সুযোগ লাভ কৰে আৰু আগবাঢ়িবলৈ সঠিক মাধ্যমত প্ৰৱেশ কৰিব পাৰে। তেওঁ কয় যে চৰকাৰী সেৱাসমূহত নিযুক্তি অভিযানো এই দিশত লোৱা এটা পদক্ষেপ। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে যোৱা কেইমাহমানত দেশৰ লাখ লাখ যুৱক-যুৱতীয়ে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ পৰা তেওঁলোকৰ নিযুক্তি পত্ৰ লাভ কৰিছে আৰু উত্তৰাখণ্ড ইয়াৰ অংশ হৈ পৰিছে বুলি আনন্দ প্ৰকাশ কৰে। তেওঁ জানিবলৈ দিয়ে যে বিজেপি শাসিত ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয়শাসিত অঞ্চলসমূহত সমগ্ৰ দেশতে এনে ধৰণৰ নিযুক্তিৰ প্ৰচাৰ বৃহৎ পৰিমাণে চলি আছে। "মই সুখী যে আজি উত্তৰাখণ্ড ইয়াৰ অংশ হৈ পৰিছে", প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পৰ্বতৰ পানী আৰু যুৱক-যুৱতীসকল পৰ্বতৰ বাবে কোনো উপযোগী নোহোৱাৰ পুৰণি প্ৰবাদৰ পৰা মুক্ত হোৱাত জোৰ দিয়ে। "উত্তৰাখণ্ডৰ যুৱক-যুৱতীসকলে তেওঁলোকৰ গাঁৱলৈ উভতি অহাটো কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ নিৰন্তৰ প্ৰচেষ্টা", প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পাহাৰীয়া অঞ্চলসমূহত সৃষ্টি হোৱা নতুন নিযুক্তি আৰু স্ব-নিযুক্তিৰ সুযোগৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। উত্তৰাখণ্ডত আন্তঃগাঁথনিগত উন্নয়নত বিনিয়োগৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে নতুন পথ আৰু ৰে'ল লাইন স্থাপনে কেৱল যোগাযোগ বৃদ্ধি কৰাই নহয়, লগতে বহুতো নিযুক্তিৰ সুযোগো সৃষ্টি কৰিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে চাকৰিৰ সুযোগ সকলো ঠাইতে বৃদ্ধি পাইছে আৰু নিৰ্মাণ শ্ৰমিক, অভিযন্তা, কেঁচা মাল উদ্যোগ আৰু দোকানৰ সংখ্যাৰ বৃদ্ধিৰ তেওঁ উদাহৰণ দিয়ে। তেওঁ পৰিবহণ খণ্ডত চাহিদা বৃদ্ধিৰ বাবে সৃষ্টি হোৱা নতুন সুযোগসমূহৰ কথাও উল্লেখ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে ইয়াৰ পূৰ্বে উত্তৰাখণ্ডৰ গ্ৰাম্য অঞ্চলৰ যুৱক-যুৱতীসকলে নিযুক্তিৰ বাবে ডাঙৰ চহৰলৈ যাত্ৰা কৰিব লগা হৈছিল কিন্তু আজি হাজাৰ হাজাৰ যুৱক-যুৱতীয়ে গাওঁসমূহত ইণ্টাৰনেট আৰু ডিজিটেল সেৱা প্ৰদান কৰা উমৈহতীয়া সেৱা কেন্দ্ৰত কাম কৰি আছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উত্তৰাখণ্ডৰ পৰ্যটন খণ্ডৰ সম্প্ৰসাৰণ ৰখাৰ লগতে দূৰদূৰণিৰ অঞ্চলসমূহ পথ, ৰে'ল আৰু ইণ্টাৰনেটৰ দ্বাৰা সংযুক্ত হোৱাৰ ফলত পৰ্যটন ক্ষেত্ৰসমূহ সম্প্ৰসাৰিত হৈ আছে বুলি উল্লেখ কৰি কয় যে পৰ্যটনৰ মানচিত্ৰত নতুন পৰ্যটন ক্ষেত্ৰ গঢ়ি উঠিছে। ইয়াৰ বাবে উত্তৰাখণ্ডৰ যুৱক-যুৱতীসকলে এতিয়া ডাঙৰ চহৰ ভ্ৰমণ কৰাৰ পৰিৱৰ্তে ঘৰৰ ওচৰত একেধৰণৰ নিযুক্তিৰ সুযোগ লাভ কৰিছে বুলি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে মুদ্ৰা যোজনাৰ ফলত পৰ্যটন ক্ষেত্ৰত নিযুক্তি আৰু স্ব-নিযুক্তিৰ সুযোগ বৃদ্ধিত গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰি আহিছে। দোকান, ধাবা, অতিথিশালা আৰু হোমষ্টেৰ উদাহৰণ দাঙি ধৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কোনো গেৰাণ্টি অবিহনে এনে ব্যৱসায়ক প্ৰদান কৰা ১০ লাখ টকালৈকে ঋণৰ কথা উল্লেখ কৰে। "এতিয়ালৈকে সমগ্ৰ দেশতে ৩৮ কোটি মুদ্ৰা ঋণ দিয়া হৈছে। প্ৰায় ৮ কোটি যুৱক-যুৱতী প্ৰথমবাৰৰ বাবে উদ্যোগী হৈছে", প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়। তেওঁ লগতে জনায় যে অনুসূচীত জাতি/অনুসূচীত জনজাতি/অ'বিচি শ্ৰেণীৰ মহিলা আৰু যুৱসকলৰ অংশ সৰ্বাধিক।
ভাষণৰ সামৰণি মাৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে এয়া হৈছে ভাৰতৰ যুৱপ্ৰজন্মৰ বাবে অমৃত কাল' আৰু যুৱসকলক তেওঁলোকৰ সেৱাৰ জৰিয়তে ভাৰতৰ উন্নয়ন তৎপৰ কৰিবলৈ আহ্বান জনায়।

Prime Minister's Office
PM addresses Uttarakhand Rozgar Mela via video message
“The new National Education Policy prepares the youth of India for the new century”
“It is a constant endeavor of the central and Uttarakhand government that every youth gets new opportunities based on their interest”
“38 crore Mudra loans have been given across the country so far. About 8 crore youth have become entrepreneurs for the first time”
20 FEB 2023 11:41AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi addressed the Uttarakhand Rozgar Mela via video message today.
Addressing the gathering, the Prime Minister highlighted that today marks a new beginning for those who got their appointment letters and said that it is not just a life-changing opportunity but a medium for holistic change. Highlighting the new experiments taking place in the country in the educational sector, the Prime Minister noted that most appointees would be serving in the field of education. “The new National Education Policy prepares the youth of India for the new century”, the Prime Minister remarked as he laid down the responsibility enshrined upon the youth of Uttarakhand to take this resolution forward.
The Prime Minister highlighted the constant endeavor of the central and Uttarakhand government that every youth gets new opportunities based on their interest while getting access to the right medium to move forward. He said that the recruitment campaign in government services is also a step taken in this direction. The Prime Minister noted that lakhs of youth in the country have received their appointment letters from the Central Government in the last few months and expressed delight that Uttarakhand has become part of it. He informed that such recruitment campaigns are taking place all over the country in BJP-ruled states and union territories on a large scale. “I am happy that today Uttarakhand is becoming a part of it”, the Prime Minister said.
The Prime Minister stressed breaking free from the old adage that the water and youth of the mountains are of no use to the mountains themselves. “It is the constant endeavor of the central government that the youth of Uttarakhand return to their villages”, the Prime Minister highlighted the new employment and self-employment opportunities being created in the mountainous regions. Throwing light on the investments in infrastructural development in Uttarakhand, the Prime Minister said that the laying of new roads and rail lines is not only boosting connectivity but also creating many employment opportunities. The Prime Minister said that job opportunities are getting a boost everywhere and gave examples of construction workers, engineers, raw material industries and shops. He also noted the new opportunities being created due to an increase in demand in the transport sector. The Prime Minister pointed out that earlier the youth from rural areas of Uttarakhand had to travel to big cities for employment but today, thousands of youths are working in common service centers providing internet and digital services in villages.
The Prime Minister underlined that the tourism sector in Uttarakhand is expanding as a result of far-flung areas being connected by road, rail and internet and said that new tourist places are coming up on the tourism map. Due to this, the Prime Minister said, the youth of Uttarakhand are now getting the same employment opportunities near their homes instead of traveling to big cities. The Prime Minister highlighted that the Mudra Yojana is playing a crucial role in boosting employment and self-employment opportunities in the tourism sector. Giving examples of shops, dhabas, guest houses, and homestays, the Prime Minister highlighted the loans up to Rs 10 lakh being provided to such businesses without any guarantee. “38 crore Mudra loans have been given across the country so far. About 8 crore youth have become entrepreneurs for the first time”, the Prime Minister said. He also informed that the share of women and youth belonging to the SC/ST/OBC category is maximum.
Concluding the address, the Prime Minister said that this is the Amrit Kaal’ of wonderful possibilities for the youth of India and urged the youth to speed up the development of India through their services.