Prime Minister's Office
PM to flag off World’s Longest River Cruise-MV Ganga Vilas and inaugurate Tent City at Varanasi on 13th January
Both projects will give a major boost to tourism potential of the region
PM to inaugurate and lay the foundation stones for several other inland waterways projects worth more than Rs. 1000 crores
PM to inaugurate Multi Modal Terminal in Haldia
11 JAN 2023 1:27PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will flag off World’s Longest River Cruise-MV Ganga Vilas and will inaugurate Tent City at Varanasi on 13th January at 10.00 AM via video conferencing. He will also inaugurate and lay the foundation stones for several other inland waterways projects worth more than Rs. 1000 crores during the event.
MV Ganga Vilas
MV Ganga Vilas will begin its journey from Varanasi in Uttar Pradesh and travel around 3,200 km in 51 days to reach Dibrugarh in Assam via Bangladesh, sailing across 27 river systems in India and Bangladesh. MV Ganga Vilas has three decks, 18 suites on board with a capacity of 36 tourists, with all the luxury amenities. The maiden voyage has 32 tourists from Switzerland signing up for the entire length of the journey.
The MV Ganga Vilas cruise is curated to bring out the best of the country to be showcased to the world. The 51 days cruise is planned with visits to 50 tourist spots including World Heritage Sites, National Parks, River Ghats, and major cities like Patna in Bihar, Sahibganj in Jharkhand, Kolkata in West Bengal, Dhaka in Bangladesh and Guwahati in Assam. The journey will give the tourists an opportunity to embark upon an experiential voyage and indulge in the art, culture, history, and spirituality of India and Bangladesh.
In line with PM’s endeavour to boost river cruise tourism, the huge untapped potential of river cruise will get unlocked with the launch of this service and it will herald a new age of river cruise tourism for India.
Tent City at Varanasi
Tent City has been conceptualised on the banks of River Ganga to tap the potential of tourism in the region. The project has been developed opposite to city ghats which will provide accommodation facilities and cater to the increased tourists influx in Varanasi, especially since the inauguration of Kashi Vishwanath Dham. It has been developed by Varanasi Development Authority in PPP mode. The tourists will reach the Tent City by boats from different Ghats situated in the vicinity. The tent city will be operational from October to June every year and will be dismantled for three months due to rise in river water level in the rainy season.
Inland Waterway projects
Prime Minister will inaugurate Haldia Multi Modal Terminal in West Bengal. Developed under Jal Marg Vikas Project, Haldia Multi Modal Terminal has a cargo handling capacity of around over 3 Million Metric Tonne Per Annum (MMTPA) and the berths are designed to handle vessels up to around 3000 Deadweight tonnage (DWT).
Prime Minister will also inaugurate four floating community jetties at Saidpur, Chochakpur, Zamania in Ghazipur district and at Kanspur in Ballia district in Uttar Pradesh. Besides, foundation stone will be laid for the five Community Jetties at Digha, Nakta Diyara, Barh, Panapur in Patna district and Hasanpur in Samastipur district in Bihar by the Prime Minister. More than 60 community jetties are being constructed along river Ganga across the states of Uttar Pradesh, Bihar, Jharkhand and West Bengal to boost the economic activities and improve the livelihoods of local communities in the region. The community jetties would play a key role in improving the livelihoods of people by providing simple logistics solutions for small farmers, fishery units, unorganised farm producing units, horticulturists, florists and artisans focussing on economic activities in and around the hinterland of river Ganga.
Prime Minister will also inaugurate Maritime Skill Development Centre for North East at Guwahati. It will help in honing the rich talent pool in the North Eastern region and will provide for better employment opportunities in the burgeoning logistics industry.
In addition to these, Prime Minister will also lay the foundation stone for a ship repair facility and an elevated road at Pandu Terminal in Guwahati. The Ship Repair facility at the Pandu Terminal will save a lot of valuable time as it takes more than a month for a ship to be transported to the Kolkata Repair facility and back. Moreover, it will also result in huge savings in terms of money as the transportation cost of the ship will also be saved. The dedicated road connecting the Pandu Terminal to NH 27 will enable 24-hour connectivity.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা জনুৱারি ১৩দা মালেমদা খ্বাইদগী শাংবা রিভর ক্রুইজ-এম.ভি গঙ্গা বিলাস লমথাগনি অমসুং বরানসীদা তেন্ত সিতি শঙ্গাগনি
প্রোজেক অনিমক্না লমদম অসিগী তুরিজমগী খুদোংচাবশিং হেনগৎহনগনি
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ১০০০ হেনবগী কংফালগী শরুক্তা লৈবা ঈশিং লম্বীশিংগী অতোপ্পা প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা হালদিয়াদা মল্তি মোদাল তর্মিনেল শঙ্গাগনি
11 JAN 2023 1:27PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জনুৱারি ১৩গী অয়ুক পুং ১০:০০ তাবদা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা বরানসীদা মালেমদা খ্বাইদগী শাংবা রিভর ক্রুইজ-এম.ভি গঙ্গা বিলাস লমথাগনি অমসুং তেন্ত সিতি শঙ্গাগনি। থৌরম অদুদা মহাক্না লুপা করোর ১০০০ হেনবগী কংফালগী শরুক্তা লৈবা ঈশিং লম্বীশিংগী অতোপ্পা প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি।
এম.ভি গঙ্গা বিলাস
এম.ভি গঙ্গা বিলাসগী খোঙচৎ উত্তর প্রদেসকী বরানসীদগী হৌগনি অমসুং বংলাদেস ফাওরগা কিলোমিতর ৩,২০০ রোম হোনলগা নুমিৎ ৫১দা অসামগী দিব্রুগরদা থুংগনি, মসিনা ভারত অমসুং বংলাদেসকী রিভর সিস্তেম ২৫ ফাওরগা হোনগনি। এম.ভি গঙ্গা বিলাসতা মথোল অহুম লৈরি অমসুং লমকোয়বা ৩৬ চনবা সুতি ১৮ য়াওরি। অহানবা হৌদোকপা খোঙচৎ অসিদা সুইজরলেন্দগী লমকোয়বা মীওই ৩২ খোঙচৎ অসি লোইবা ফাওবা শরুক য়াগনি। এম.ভি গঙ্গা বিলাসনা লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী অফবা অদু মালেমদা উৎকনি। নুমিৎ ৫১গী খোঙচৎ মনুং অসিদা ৱার্ল্দ হেরিতেচ সাইতশিং, নেসনেল পার্কশিং, তুরেলগী ঘাতশিং য়াওনা মফম ৫০ হেন্না য়েংহন্নবা থৌরাং তৌরি। য়েংহন্নবা থৌরাং তৌরিবা মরুওইবা সহরশিংগী মনুংদা বিহারগী পাতনা, ঝারখান্দগী সাহিবগঞ্জ, নোংচুপ বঙ্গালগী কোলকাতা, বংলাদেসকী ধকা অমসুং অসামগী গুৱাহাতি য়াওরি। খোঙচৎ অসিনা লমকোয়বশিংদা চাংয়েংগী খোঙচৎ অসিগী খুদোংচাবা অমা ফংগনি অমসুং ভারত অমসুং বংলাদেসকী কলা, কলচর, পুৱারি অমসুং স্পিরিচুএল খঙবা ঙমগনি।
রিভর ক্রুইজ তুরিজম চাউখৎহন্নবা প্রধান মন্ত্রীগী পান্দম ফংনবা, মসিগী থবক অসি হৌদোকপা অসিনা রিভর ক্রুইজগী শীজিন্নদনা লৈরিবা খুদোংচাবশিং কান্নবা লৌবা য়ারগনি অমসুং মসিনা ভারত্তা রিভর ক্রুইজ তুরিজমগী অনৌবা যুগ অমা হৌদোক্লগনি।
বরানসীদা তেন্ত সিতি
মফম অসিদা তুরিজমগী কান্নবশিং লৌনবা গঙ্গা তুরেল মপান্দা তেন্ত সিতিগী থবকশিং পায়খৎলকপনি। কাসি বিশ্বনাথ ধাম হৌদোকপদগী বরানসী সহরদা লমকোয়বা মীওইশিং থোমজিল্লকলিবা অসিদা মখোয়গী দরকার ওইবা লৈফম পীনবা প্রোজেক অসি পায়খৎপনি। প্রোজেক অসি পি.পি.পিগী মওংদা বরানসী দিবলপমেন্ত ওথোরিতিনা পায়খৎপনি। অনকপদা লৈবা তোঙান-তোঙানবা ঘাতশিংদগী হি তোংলগা লমকোয়বশিংনা তেন্ত সিতি অসিদা য়ৌরক্কনি। চহি খুদিংগী ওক্তোবরদগী জুন ফাওবা তেন্ত সিতি অসি থবক তৌগনি অমসুং নোংচু থা মতমদা তুরেলগী ঈশিং ইমাই ৱাংখৎলকপদগী থা অহুম তেন্তশিং লৌথোক্কনি।
ইনলেন্ত ৱাতরৱেজ প্রোজেকশিং
প্রধান মন্ত্রীনা নোংচুপ বঙ্গালদা হালদিয়া মল্তি মোদাল তর্মিনেল শঙ্গাগনি। জাল মার্গ বিকাস প্রোজেক্কী মখাদা পায়খৎপা হালদিয়া মল্তি মোদাল তর্মিনেল অসিনা চাউরাক্না ৩ মিল্লিয়ন মেত্রিক তন পর এন্নম(এম এম তি পি এ)গী কার্গো পুথোক-পুশিন তৌবা ঙমগনি অমসুং ৩০০০ দেদৱেদ তোন্নেজ(দি দব্লিউ তি) ফাওবগী জহাজশিং হোনজিল্লকপা য়ানবা বার্থশিং শেম্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা উত্তর প্রদেসকী সাইদপুর, চোচাকপুর, ঘাজিপুর জিলাগী জামানিয়া অমসুং বালিয়া জিলাগী কান্সপুরদা অতাউবা হিথাংফম মরি শঙ্গাগনি। মসিগী প্রধান মন্ত্রীনা বিহারগী দিঘা, নাকতা দিয়ারা, বারহ, পাতনা জিলাগী পানাপুর অমসুং সমাস্তিপুর জিলাগী হাসানপুরদা মীয়ামগী হিথাংফম মঙা শানবা উরেপ-উয়ুং তমগনি।
মফম অদুগী মীয়ামগী হিংনবগী লম্বী ফগৎনবা অমসুং শেন-থুমগী থবকশিং চাউখৎনবা উত্তর প্রদেস, বিহার, ঝারখান্দ অমসুং নোংচুপ বঙ্গাল রাজ্যশিংদা গঙ্গা তুরেল পরিংদা মীয়াগী হিথাংফম ৬০ হেন্না শাখ্রে। মীয়ামগী হিথাংফমশিং অসিনা লৌমীশিং, ঙাগী পোৎথোক পুথোকপা য়ুনিতশিং, লৈ য়োনবশিং, উহৈ-ৱাহৈ পুথোকপশিং অমসুং খুৎহৈবশিংদা ইরাই লাইনা পোৎ-চৈ পুথোক-পুশিন তৌনবা খুদোংচাবশিং পীদুনা মীয়ামগী হিংনবগী লম্বী ফগৎহনবা মতেং পাংগনি অমসুং গঙ্গা তুরেলগী মনুং-হুজিনবা মফমশিংদা য়ৌবা ঙমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা গুৱাহাতিদা অৱাং-নোংপোক্কী মেরিতাইম স্কিল দিবলপমেন্ত সেন্তর শঙ্গাগনি। সেন্তর অসিনা অৱাং-নোংপোক লমদমগী হৈশিংবা হেনগৎহনগনি অমসুং লোজিসতিক্স ইন্দস্ত্রিদা থবক ফংনবগী খুদোংচাবা কয়া পীগনি।
হায়রিবশিং অসিগী মথক্তা, প্রধান মন্ত্রীনা জহাজ শেমজিন্নবা মফম অমা শানবা উরেপ—য়ুং তমগনি অমসুং গুৱাহাতিগী পান্দু তর্মিনেলদা অৱাংবা লম্বী অমা শঙ্গাগনি। পান্দু তর্মিনেলদা লৈগদৌরিবা জহাজ শেমজিন্নবা মফম অসিনা কোলকাতাগী জহাজ শেম্নবা মফমদা জহাজ পুবা অমসুং অমুক পুরকপদা থা অমগী মতম চংবা অদু কনবা ঙম্লগনি। মসিগী মথক্তা, জহাজ পুবদা য়াম্লবা শেনফম অমা চংবা অদু কনবা ঙম্লগনি। পান্দু তর্মিনেলদগী এন.ঐচ-২৭ য়ৌবা লম্বী অসি পুং ২৪ মথৌ পাংথোকপা য়াগনি।