Prime Minister's Office
Call on the Prime Minister by Mr. Emmanuel Bonne, Diplomatic Advisor to the French President
05 JAN 2023 8:23PM by PIB Delhi
Mr Emmanuel Bonne, Diplomatic Advisor to the French President H.E. Emmanuel Macron called on Prime Minister Shri Narendra Modi on 5 January 2023.
Prime Minister highlighted the close cooperation between India and France in various domains of their Strategic Partnership including defence, security, and the Indo-Pacific. Prime Minister welcomed France’s support to India’s G20 Presidency.
Mr. Bonne conveyed President Emmanuel Macron’s message of friendship to Prime Minister and briefed him on the Strategic Dialogue with NSA, Shri Ajit Doval, held earlier during the day.
Discussions were also held on other areas of mutual interest and cooperation including energy, and culture.
The Prime Minister fondly recalled his recent meeting with President Macron in Bali and conveyed his invitation to President Macron to visit India. Mr. Bonne said President Macron looks forward to his early visit to India.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ফ্রেঞ্চ প্রসিদেন্তগী দিপ্লোমেতিক এদভাইজর শ্রী ইমান্যুএল বোনগা প্রধান মন্ত্রীগা উনবা
05 JAN 2023 8:23PM by PIB Imphal
ফ্রেঞ্চ প্রসিদেন্ত, ঐচ.ই. ইমান্যুএল মেক্রোনগী দিপ্লোমেতিক এদভাইজর, শ্রী ইমান্যুএল বোন্না জনুৱারী ৫, ২০২৩দা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগা উনখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা দিফেন্স, সেক্যুরিতী অমসুং ইন্দো-পেসিফিক য়াওনা মখোয়গী স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপকী তোঙান-তোঙানবা দোমেনশিংদা ভারত অমসুং ফ্রান্সকী মরক্তা লৈনরিবা অচেৎপা মরীগী মতাংদা পাউদমখি। ভারতকী জি-২০ প্রসিদেন্সীগীদমক ফ্রান্সনা সপ্পোর্ত তৌরকপবু প্রধান মন্ত্রীনা তরাম্না ওকখি।
শ্রী বোন্না প্রধান মন্ত্রীনা প্রসিদেন্ত ইমান্যুএল মেক্রোনগী মরুপ ওইবগী পাউজেল পীরকপা অদু পাউদমখি অমসুং নুমিৎ অদুগী অঙনবদা এন.এস.এ., শ্রী অজিত দোবলগা লোয়ননা তৌখিবা স্ত্রেতেজিক দাইলোগকী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীদা তেনতক্না পাউদমখি।
ইনর্জী অমসুং কলচর য়াওনা নাকল অনিগী য়াইফনবা অমসুং তেংবাং পীনবগী অতোপ্পা লমশিংদা খন্ন-নৈনবশিং পাঙথোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা বালীদা প্রসিদেন্ত মেক্রোনগা লোয়ননা হন্দক উনখিবা অদু নীংশিংখি অমসুং ভারত্তা প্রসিদেন্ত মেক্রোন লাক্নবা চে-পাউ পীখি। শ্রী বোন্না প্রসিদেন্ত মেক্রোন্না ভারত্তা অথুবদা লাক্নবা খৌরাংনা ঙাইরি হায়না ফোঙদোকখি।