ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ସାକ୍ଷାତ କରିଛନ୍ତି ଫ୍ରାନ୍ସ ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ କୂଟନୈତିକ ପରାମର୍ଶଦାତା ଶ୍ରୀ ଇମାନୁଏଲ୍ ବୋନେ
08 JAN 2023 9:28AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କୁ ୫ ଜାନୁୟାରୀ ୨୦୨୩ ରେ ସାକ୍ଷାତ କରିଛନ୍ତି ଫ୍ରାନ୍ସର ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମାନ୍ୟବର ଇମାନୁଏଲ୍ ମାକ୍ରନ୍‌ଙ୍କ କୂଟନୈତିକ ପରାମର୍ଶଦାତା ଶ୍ରୀ ଇମାନୁଏଲ୍ ବୋନେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାରତ ଓ ଫ୍ରାନ୍ସ ମଧ୍ୟରେ ପ୍ରତିରକ୍ଷା, ସୁରକ୍ଷା ଏବଂ ଭାରତ-ପ୍ରଶାନ୍ତ ମହାସାଗରୀୟ ସମେତ ସେମାନଙ୍କର ରଣନୈତିକ ଭାଗିଦାରୀ ଆଦି ବିଭିନ୍ନ ଡୋମେନରେ ଘନିଷ୍ଠ ସହଯୋଗ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ । ଭାରତର ଜି -୨୦ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା ପାଇଁ ଫ୍ରାନ୍ସର ସମର୍ଥନକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସ୍ୱାଗତ କରିଥିଲେ ।
ଶ୍ରୀ ବୋନେ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଇମାନୁଏଲ୍ ମାକ୍ରୋନ୍‌ଙ୍କ ବନ୍ଧୁତ୍ୱର ବାର୍ତ୍ତା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଜଣାଇଥିଲେ ଏବଂ ଦିନକ ପୂର୍ବରୁ ଏନଏସଏ ଶ୍ରୀ ଅଜିତ ଡୋଭାଲଙ୍କ ସହ ଅନୁଷ୍ଠିତ ତାଙ୍କର ରଣନୀତିକ ଆଲୋଚନା ବିଷୟରେ ସୂଚନା ଦେଇଥିଲେ ।
ଶକ୍ତି ଏବଂ ସଂସ୍କୃତି ସହିତ ପାରସ୍ପରିକ ଆଗ୍ରହ ଏବଂ ସହଯୋଗର ଅନ୍ୟାନ୍ୟ କ୍ଷେତ୍ର ଉପରେ ମଧ୍ୟ ଆଲୋଚନା ହୋଇଥିଲା ।
ବାଲି ଠାରେ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମାକ୍ରୋନ୍‌ଙ୍କ ସହ ହୋଇଥିବା ସାକ୍ଷାତକାରକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମନେ ପକାଇ ଭାରତ ଗସ୍ତ ପାଇଁ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମାକ୍ରୋନ୍‌ଙ୍କୁ ଆମନ୍ତ୍ରଣ ଜଣାଇଥିଲେ । ଶ୍ରୀ ବୋନେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମାକ୍ରୋନ୍ ତାଙ୍କର ଭାରତ ଗସ୍ତକୁ ଅପେକ୍ଷା କରିଛନ୍ତି ।

Prime Minister's Office
Call on the Prime Minister by Mr. Emmanuel Bonne, Diplomatic Advisor to the French President
05 JAN 2023 8:23PM by PIB Delhi
Mr Emmanuel Bonne, Diplomatic Advisor to the French President H.E. Emmanuel Macron called on Prime Minister Shri Narendra Modi on 5 January 2023.
Prime Minister highlighted the close cooperation between India and France in various domains of their Strategic Partnership including defence, security, and the Indo-Pacific. Prime Minister welcomed France’s support to India’s G20 Presidency.
Mr. Bonne conveyed President Emmanuel Macron’s message of friendship to Prime Minister and briefed him on the Strategic Dialogue with NSA, Shri Ajit Doval, held earlier during the day.
Discussions were also held on other areas of mutual interest and cooperation including energy, and culture.
The Prime Minister fondly recalled his recent meeting with President Macron in Bali and conveyed his invitation to President Macron to visit India. Mr. Bonne said President Macron looks forward to his early visit to India.