Prime Minister's Office
PM chairs National Ganga Council meet via video conferencing
30 DEC 2022 10:21PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi attended National Ganga Council meet held today via video conferencing.
Shri Modi said that it was a great opportunity to discuss ways to further strengthen the Namami Gange initiative. PM Modi also spoke about ways to enhance cleanliness efforts including expanding the network of sewage treatment plants in the smaller towns.
During the meeting, PM emphasised on ways to enhance various forms of herbal farming along the Ganga.
Shri Modi also laid foundation stone and dedicated Namami Gange and Drinking Water-Sanitation Projects to the nation via Video Conferencing.
The Prime Minister tweeted;
"The National Ganga Council meet held earlier today was a great opportunity to discuss ways to further strengthen the Namami Gange initiative. Spoke about ways to enhance cleanliness efforts including expanding the network of sewage treatment plants in the smaller towns."
"During the meeting, emphasised on ways to enhance various forms of herbal farming along the Ganga. Also highlighted the need to boost tourism infrastructure along the river, which can provide livelihood opportunities to several people."

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଜାତୀୟ ଗଙ୍ଗା ପରିଷଦ ବୈଠକରେ ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ମାଧ୍ୟମରେ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
01 JAN 2023 4:40PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ଜରିଆରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ଜାତୀୟ ଗଙ୍ଗା ପରିଷଦ ବୈଠକରେ ଯୋଗ ଦେଇଥିଲେ ।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ନାମାମୀ ଗଙ୍ଗା ପଦକ୍ଷେପକୁ ଆହୁରି ମଜବୁତ କରିବାର ଉପାୟ ବିଷୟରେ ଆଲୋଚନା କରିବା ଏକ ଭଲ ସୁଯୋଗ ଥିଲା । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ମଧ୍ୟ ଛୋଟ ସହରରେ ସ୍ୱରେଜ୍ ଟ୍ରିଟମେଣ୍ଟ ପ୍ଲାଣ୍ଟର ନେଟୱାର୍କ ବିସ୍ତାର କରିବା ସହିତ ସ୍ୱଚ୍ଛତା ପ୍ରୟାସକୁ ବଢାଇବାର ଉପାୟ ବିଷୟରେ କହିଥିଲେ ।
ବୈଠକ ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗଙ୍ଗା ନିକଟରେ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାରର ଔଷଧିୟ ଚାଷକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବାର ଉପାୟ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ମଧ୍ୟ ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ମାଧ୍ୟମରେ ଦେଶ ପାଇଁ ନାମାମୀ ଗଙ୍ଗେ ଏବଂ ପାନୀୟ ଜଳ-ପରିମଳ ପ୍ରକଳ୍ପର ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ ଏବଂ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟୁଇଟ୍‍ କରିଛନ୍ତି;
“ଆଜି ସକାଳେ ଆୟୋଜିତ ହୋଇଥିବା ଜାତୀୟ ଗଙ୍ଗା ପରିଷଦ ବୈଠକରେ ନାମାମୀ ଗଙ୍ଗା ପଦକ୍ଷେପକୁ ଆହୁରି ମଜବୁତ କରିବାର ଉପାୟ ଉପରେ ଆଲୋଚନା କରିବାର ଏକ ଉତ୍ତମ ସୁଯୋଗ ଥିଲା । ଛୋଟ ସହରଗୁଡିକରେ ସ୍ୱରେଜ୍ ଟ୍ରିଟମେଣ୍ଟ ପ୍ଲାଣ୍ଟର ନେଟୱାର୍କ ବିସ୍ତାର କରିବା ସହିତ ସ୍ୱଚ୍ଛତା ପ୍ରୟାସକୁ ବଢାଇବା ପାଇଁ ବିଭିନ୍ନ ଉପାୟ ବିଷୟରେ କହିଥିଲେ ।”
“ବୈଠକ ଅବସରରେ ଗଙ୍ଗା ନିକଟରେ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାରର ଔଷଧିୟ ଚାଷକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବାର ଉପାୟ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରାଯାଇଥିଲା । ନଦୀ କୂଳରେ ପର୍ଯ୍ୟଟନ ଭିତ୍ତିଭୂମି ବୃଦ୍ଧି କରିବାର ଆବଶ୍ୟକତା ଉପରେ ମଧ୍ୟ ଆଲୋକପାତ କରାଯାଇଥିଲା, ଯାହା ଅନେକ ଲୋକଙ୍କୁ ଜୀବିକା ର୍ନିବାହରେ ସହାୟତା କରିପାରିବ ।”