প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা নেস্নেল গঙ্গা কাউন্সিলগী মীফমদা ময়াই তাংবল লৌখ্রে
30 DEC 2022 10:21PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা ঙসি পাঙথোকপা নেস্নেল গঙ্গা কাউন্সিলগী মীফমদা শরুক য়াখ্রে।
শ্রী মোদীনা হায়খি মসি নমামি গঙ্গে হৌশিল হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা লম্বীশিংগী মরমদা খন্ননবা অচৌবা খুদোংচাবা অমনি। পি.এম. মোদীনা অপীকপা তাউনশিংদা সিৱেজ ত্রিৎমেন্ত প্লান্তশিংগী নেৎৱার্ক পাকথোক-চাউথোকহনবা য়াওনা লুনানহন্নবা খোঙথাংশিং হেনগৎহন্নবা পাম্বৈশিংগী মতাংদসু ৱা ঙাংখি।
মীফম অদুদা পি.এম.না গঙ্গাগী নাকলদা হর্বেল ফার্মিংগী তোঙান-তোঙানবা মওংশিং থৌগৎনবা পাম্বৈশিংগী মতাংদা মীৎয়েং থমখি।
শ্রী মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা নমামি গঙ্গে অমসুং দ্রিঙ্কিং ৱাতর-সেনিতেসন প্রোজেক্তশিং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে অমসুং জাতিদা কত্থোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা ত্বিত তৌখি;
“ঙসি অঙনবদা পাঙথোকখিবা নেস্নেল গঙ্গা কাউন্সিলগী মীফম অসি নমামি গঙ্গে হৌশিল হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা পাম্বৈশিংগী মরমদা খন্ননবা অচৌবা খুদোংচাবা অমনি। অপীকপা তাউনশিংদা সিৱেজ ত্রিৎমেন্ত প্লান্তশিংগী নেৎৱার্ক পাকথোক-চাউথোকহনবা য়াওনা লুনানহন্নবা খোঙথাংশিং হেনগৎহন্নবা পাম্বৈশিংগী মতাংদসু ৱা ঙাংখি।”
“মীফম অদুদা গঙ্গাগী নাকলদা হর্বেল ফার্মিংগী তোঙান-তোঙানবা মওংশিং থৌগৎনবা লম্বীশিংগী মতাংদা মীৎয়েং থমখি। অমসুং মীওই কয়াদা হিংনবগী খুদোংচাবশিং পীনবা তুরেল নাকলদা তুরিজম ইনফ্রাস্ত্রকচরদা শাহৌ পীবা মথৌ তাই হায়নসু ফোঙদোকখি।”

Prime Minister's Office
PM chairs National Ganga Council meet via video conferencing
30 DEC 2022 10:21PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi attended National Ganga Council meet held today via video conferencing.
Shri Modi said that it was a great opportunity to discuss ways to further strengthen the Namami Gange initiative. PM Modi also spoke about ways to enhance cleanliness efforts including expanding the network of sewage treatment plants in the smaller towns.
During the meeting, PM emphasised on ways to enhance various forms of herbal farming along the Ganga.
Shri Modi also laid foundation stone and dedicated Namami Gange and Drinking Water-Sanitation Projects to the nation via Video Conferencing.
The Prime Minister tweeted;
"The National Ganga Council meet held earlier today was a great opportunity to discuss ways to further strengthen the Namami Gange initiative. Spoke about ways to enhance cleanliness efforts including expanding the network of sewage treatment plants in the smaller towns."
"During the meeting, emphasised on ways to enhance various forms of herbal farming along the Ganga. Also highlighted the need to boost tourism infrastructure along the river, which can provide livelihood opportunities to several people."