Prime Minister's Office
PM to participate in a programme commemorating Sri Aurobindo’s 150th birth anniversary on 13th December
PM to release commemorative coin and postal stamp in honour of Sri Aurobindo on the occasion
12 DEC 2022 5:59PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in a programme commemorating Sri Aurobindo’s 150th birth anniversary, on 13th December, 2022 at 5 PM via video conferencing. The programme, being held in Kamban Kalai Sangam, Puducherry, under the aegis of Azadi ka Amrit Mahotsav, will witness the Prime Minister releasing a commemorative coin and postal stamp in honour of Sri Aurobindo. He will also address the gathering on the occasion, which will include followers of Sri Aurobindo from across the country.
Sri Aurobindo, born on 15th August 1872, was a visionary who made lasting contributions to India's freedom struggle. Azadi Ka Amrit Mahotsav - an endeavour to celebrate the glorious history of India's people, culture and achievements on the occasion of 75 years of independence - is commemorating Sri Aurobindo’s 150th birth anniversary by organising year long activities and programmes across the country.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
দিশেম্বর ১৩দা পাংথোক্কদবা শ্রী অরবিন্দগী ১৫০শুবা মপোক কুমওন থৌরমদা প্রধান মন্ত্রী শরুক য়াগনি
শ্রী অরবিন্দ ইকায়খুম্নবা উৎতুনা থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা কম্মেমোরেতিপ কোইন অমসুং পোস্তেল স্তাম্প ফোঙগনি
12 DEC 2022 5:59PM by PIB Imphal
ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা, দিশেম্বর ১৩গী নুংথিল পুং ৫দা পাংথোক্কদবা শ্রী অরবিন্দগী ১৫০শুবা মপোক কুমওন থৌরমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী শরুক য়াগনি। অজাদি কা অমৃত মহোৎসবকী মখাদা পুদুচেরিগী কম্বান কলাই শঙ্গমদা পাংথোক্কদবা থৌরম অদুদা শ্রী অরবিন্দ ইকায়খুম্নবা উৎতুনা প্রধান মন্ত্রীনা কম্মেমোরেতিপ কোইন অমসুং পোস্তেল স্তাম্প ফোঙগনি। লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা শ্রী অরবিন্দগী তুংইনবশিং শরুক য়াগদৌরিবা থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা ৱা ঙাংগনি।
ইং ১৮৭২গী ওগস্ত ১৫দা পোকখিবা শ্রী অরবিন্দ, ভারতকী নিংতম ইহৌদা অচৌবা থৌদাং লৌখিবা মীৎয়েং শানবা অমনি। নিংতম্বা চহি ৭৫ মপুংফারকপদা ভারতকী মীয়াম, কলচর অমসুং মাইপাকপশিংগী পুৱারি হরাও-তয়াম্বা ফোঙদোক্নবা পাংথোক্লিবা থৌরম অজাদি কা অমৃত মহোৎসবনা লৈবাক শীনবা থুংনা চহি অমা চুপ্না থৌরম কয়া পাংথোক্তুনা শ্রী অরবিন্দগী চহি ১৫০শুবা মপোক কুমওন থৌরম পাংথোক্লি।