Prime Minister's Office
PM flags off Vande Bharat Express from Una in Himachal Pradesh to New Delhi
13 OCT 2022 10:47AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi flagged off the inaugural run of the new Vande Bharat Express from Amb Andaura, Una to New Delhi, today.
The Prime Minister inspected the train coaches of the Vande Bharat Express and took stock of the onboard facilities. Shri Modi also inspected the control centre of the locomotive engine of Vande Bharat Express. He also inspected Una railway station.
The Prime Minister was accompanied by Chief Minister of Himachal Pradesh, Shri Jai Ram Thakur, Governor of Himachal Pradesh, Shri Rajendra Vishwanath Arlekar, Union Minister of Railways, Shri Ashvini Vaishnaw and Union Minister of Information & Broadcasting, Shri Anurag Singh Thakur when he arrived at Amb Andaura Railway Station in Una district of Himachal Pradesh.
The introduction of the train will help boost tourism in the region and provide a comfortable and faster mode of travel. The travel time from Una to New Delhi will be reduced by two hours. Running from Amb Andaura to New Delhi, it will be the fourth Vande Bharat train to be introduced in the country and is an advanced version compared to the earlier ones, being much lighter and capable of reaching higher speeds in a shorter duration. Vande Bharat 2.0 is equipped with more advancements and improved features such as reaching a speed of 0 to 100 kilometres per hour in just 52 seconds, and a maximum speed of up to 180 kilometres per hour. The improved Vande Bharat Express will weigh 392 tons when compared to the previous version of 430 tons. It will also have a Wi-Fi content on-demand facility. Every coach has 32” screens providing passenger information and infotainment compared to 24” in the previous version. Vande Bharat Express will also be environmentally friendly as the ACs will be 15 per cent more energy efficient. With dust-free clean air cooling of the traction motor, travel will become more comfortable. A side recliner seat facility provided only to Executive Class passengers earlier will now be made available for all classes. Executive Coaches have the added feature of 180-degree rotating seats
In the new design of Vande Bharat Express, a photo-catalytic ultraviolet air purification system is installed in the Roof-Mounted Package Unit (RMPU) for air purification. As recommended by Central Scientific Instruments Organisation (CSIO), Chandigarh, this system is designed and installed on both ends of RMPU to filter and clean the air free from germs, bacteria, viruses etc. coming through fresh air and return air.
The Vande Bharat Express 2.0 offers a myriad of superior and aircraft-like travelling experiences. It is equipped with advanced state-of-the-art safety features including an indigenously developed Train Collision Avoidance System - KAVACH.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা হিমাচল প্রদেশকী উনাদগী নই দিল্লী ফাওবগী ভন্দে ভারত এক্সপ্রেস লমথাখ্রে
13 OCT 2022 10:47AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি উনাগী অম্ব অন্দৌরাদগী নই দিল্লী ফাওবগী অনৌবা ভন্দে ভারত এক্সপ্রেসকী অহানবা খোঙচৎ লমথাখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা ভন্দে ভারত এক্সপ্রেসকী ত্রেন কোচশিং অমসুং ওনবোর্দ ফেসিলিতীশিং য়েংশিনখি। শ্রী মোদীনা ভন্দে ভারত এক্সপ্রেসকী লোকোমোতিব ইঞ্জিনগী কন্ত্রোল সেন্তরসু য়েংশিনখি। মহাক্না উনা রেলৱে স্তেসনসু য়েংশিনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হিমাচল প্রদেশকী উনা জিলাগী অম্ব অন্দৌরা রেলৱে স্তেসন্দা থুংখিবা মতমদা হিমাচল প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী জয় রাম থাকুর, হিমাচল প্রদেশকী রাজ্য পাল, শ্রী রাজেন্দ্র বিশ্বনাথ অর্লেকর, রেলৱেজকী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী অশ্বিনি বৈশ্নো অমসুং ইনফোর্মেসন এন্দ বোর্কাস্তিংগী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুরনা ওকখি।
ত্রেন অসি চেলহনবা অসিনা লমদম অসিগী তুরিজমদা শাহৌ পীবদা মতেং পাংলগনি অমসুং নুংঙাইবা অমসুং হেন্না থুবা চৎথোক-চৎশিনগী পাম্বৈ অমা ফংহল্লগনি। উনাদগী নই দিল্কী ফাওবা চৎপদা চংবা মতমদা পুং অনি হন্থহল্লগনি। অম্ব অন্দৌরাদগী নই দিল্লী ফাওবা চেল্লিবা অসিনা লৈবাক অসিদা হৌদোকখিবা মরিশুবা ভন্দে ভারত ত্রেন ওইরগনি অমসুং মসি মমাংগীশিংগা চাংদম্নবদা এনভান্স ভর্জন ওইরি, মসি অরুম্বা হন্থৈ অমসুং অতেনবা মতমগী মনুংদা হেন্না য়াংবা খোঙজেলদা চেনবা ঙম্মি। ভন্দে ভারত ২.০ অসিদা পুংদা কিমি ০দগী ১০০ ফাওবা শুপ্নগী সেকেন্দ ৫২দা য়ৌবা ঙম্মি অমসুং খ্বাইদগী য়াংবা খোঙজেল অসি পুংদা কিমি ১৮০ ফাওবা ওইবগা লোয়ননা হেন্না এদভান্স ওইবা অমসুং ফগৎহল্লবা ফীচরশিং য়াওরি। ফগৎহল্লবা ভন্দে ভারত এক্সপ্রেস অসি মমাংগী ভর্জনগী তন ৪৩০গা চাংদম্নবদা তন ৩৯২ লুম্মি ওন-দিমান্দ ফেসিলিতীদা ৱাই-ফাই কন্তেন্ত অমসু য়াওগনি। কোচ খুদিংমক্তা মমাংগী ভর্জন্দা ২৪” ওইরম্বা অদু ৩২”গী স্ক্রীনশিং থমদুনা পেসেঞ্জরশিংদা ই-পাউ অমসুং ইনফোতেনমেন্ত ফংহল্লগনি। ভন্দে ভারত এক্সপ্রেস অসি এনভাইরনমেন্তেলী ফ্রেন্দলী ওইরগনি মরমদি এ.সি.শিংগী ইনর্জী ইফিসিএন্ত চাদা ১৫ হেন্না ওইরি। ত্রেক্সন মোতোরগী উফুল থাংদবা ক্লীন এয়র কুলিংগা লোয়ননা চৎথোক-চৎশিন তৌবদা হেন্না নুংঙাইহল্লগনি। মমাংদা একজিক্যুতিব ক্লাস পেসেঞ্জরশিংদা খক্তা ফংহল্লম্বা সাইদ রিক্লাইনর সীত ফেসিলিতী অসি ক্লাস পুম্নমক্তা ফংহল্লগনি। একজিক্যুতিব কোচশিংদা ১৮০ দিগ্রী রোতেতিং সীতশিংগী অহেনবা ফীচর হাপলি।
ভন্দে ভারত এক্সপ্রেসকী অনৌবা দিজাইন অসিদা এয়র প্যুরিফিকেসনগীদমক রুফ-মাউন্তেদ পেকেজ য়ুনিত (আর.এম.পি.য়ু.)দা ফোতো-কেতলাইতিক অলত্রাভাইওলেৎ এয়র প্যুরিফিকেসন সিস্তেম অমা ইনস্তোল তৌরি। চান্দিগরগী সেন্ত্রেল সাইন্তিফিক ইন্সত্রুমেন্তস ওর্গনাইজেসন (সি.এস.আই.ও.)গী পাউতাক মতুং ইন্না সিস্তেম অসি ফ্রেশ এয়র অমসুং রিতর্ন এয়রগী খুত্থাংদা লাকপা নুংশিৎবু মহি, বেক্তরিয়া, ভাইরসনচিংবদগী ফিল্তর তৌনবা অমসুং শেংদোক্নবা আর.এম.পি.য়ু.গী অরোইবা অনিমক্তা হাপ্না দিজাইন তৌখি অমসুং মসিদা ইনস্তোল তৌখি।
ভন্দে ভারত এক্সপ্রেস ২.০না হেন্না ফবা অমসুং এয়রক্রাফকুম্বা ত্রেভেলিং এক্সপরিয়েন্স কয়া অমা ফংহল্লি। মসিদা লমদম অসিদা শাজবা ত্রেন কোলিজন এভোইদেন্স সিস্তেম – কবচ য়াওনা এদভান্স ওইরবা খ্বাইদগী নৌবা সেফতী ফীচরশিং য়াওরি।