Prime Minister's Office
PM addresses IAS officers of 2020 batch in the concluding session of Assistant Secretary Programme, 2022
PM discussed how the government is working as a team with a ‘whole of government’ approach
PM highlighted significance of out-of-box thinking, holistic approach and Jan Bhagidari spirit
Officers have a key role in ensuring that the target of a developed India is achieved in Amrit Kaal: PM
PM asked Officers to focus on One District One Product and Aspirational Districts Programme
Highlighting success of Jan Dhan Yojana earlier, PM exhorted Officers to work towards ensuring that people across villages are connected through digital economy and UPI
The mentality of ‘Rajpath’ has now changed to the sentiment of ‘Kartavya Path’: PM
06 OCT 2022 6:38PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the IAS officers of the 2020 batch in the concluding session of the Assistant Secretary Programme, 2022 at Sushma Swaraj Bhawan in New Delhi earlier today.
Speaking on the occasion, Prime Minister said that the officers have got the opportunity to serve the country during the Amrit Kaal and help realise the Panch Pran. He said that Officers have a key role in ensuring that the target of a developed India is achieved in Amrit Kaal. He highlighted the significance of out-of-box thinking and adopting a holistic approach in their endeavours. He cited the example of PM GatiShakti Master Plan for showcasing the significance of such a holistic approach.
Prime Minister discussed the importance of innovation and how it has become a collective effort and part of work culture in the country. He talked about the Start-up India scheme and how the number of startups in the country has witnessed a significant jump in the last few years. He noted that this has been made possible due to several Ministries coming together and working as a team through a ‘whole of government’ approach.
Prime Minister mentioned how the focus of the governance has shifted outside Delhi, to all regions of the country. He gave examples of how important schemes are now being started from places outside Delhi. Prime Minister suggested the officers develop an understanding of the local culture of the area of work and strengthen their connection with local people at the ground level. He asked them to focus on One District One Product and explore the opportunities of exporting products of their district. He also asked the officers to prepare their action plan for the Aspirational Districts Program. Speaking about MGNREGA, Prime Minister spoke about implementing the scheme in a more effective manner. He also underlined about the significance of Jan Bhagidari spirit and said that this approach can play a key role in tackling malnutrition.
Highlighting the success of Jan Dhan Yojana earlier, Prime Minister talked about the importance of digital economy and exhorted the officers to try to connect people across villages with digital economy and UPI. Further, underscoring the importance of service to the nation, Prime Minister talked about the significance of performing one's duties, adding that the mentality of ‘Rajpath’ has now changed to the sentiment of ‘Kartavya Path’.
During the programme, eight presentations were given by the Assistant Secretaries to the Prime Minister. The topics of these presentations included Poshan Tracker: tool for improved monitoring of Poshan Abhiyaan; Enabling multi-lingual voice based digital access through Bhashini; Corporate data management; Matribhoomi Geoportal - Integrated National Geoportal of India for Governance; Tourism potential of Border Roads Organisation (BRO), Changing the face of post offices through India Post Payments Bank (IPPB), Development of coastal fisheries through artificial structures like reefs; and Compressed biogas - fuel for future. This year, a total 175 IAS Officers of 2020 batch have been posted as Assistant Secretaries in 63 Ministries/Departments of Government of India from 11.07.2022 to 07.10.2022.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা এসিস্তেন্ত সেক্রেতরী প্রোগ্রাম, ২০২২গী লোইশিনবগী সেসন্দা ২০২০ বেচকী আই.এ.এস. ওফিসরশিংদা ৱা ঙাংখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা সরকার অসিনা ‘হোল ওফ গভর্নমেন্ত’ এপ্রোচ অমগা লোয়ননা তীম অমা ওইনা করম্না থবক তৌবগে হায়বগী মতাংদা খন্নখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা আউত-ওফ-বোক্স থিঙ্কিং, হোলিস্তিক এপ্রোচ অমসুং জন ভাগীদারীগী ৱাখল্লোনগী মরু ওইবা অদু ফোঙদোকখ্রে
অমৃত কালদা চাউখৎপা ভারত অমগী পান্দম ফংবা ঙম্নবা হোৎনবদা ওফিসরশিংংগী মরু ওইবা থৌদাং য়াওরি: পি.এম.
প্রধান মন্ত্রীনা ওফিসরশিংদা ৱান দিস্ত্রিক্ত ৱান প্রদক্ততা অমসুং এস্পিরেস্নেল দিস্ত্রিক্ত প্রোগ্রামদা মীৎয়েং চংনবা হায়খ্রে
মমাংদা জন ধন য়োজনাগী মাইপাকখিববু পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা ওফিসরশিংদা খুঙ্গংশিংদা লৈরিবা মীওইশিংবু দিজিতেল ইকনোমী অমসুং য়ু.পি.আই.গী খুত্থাংদা শম্নহন্নবা মাইকৈদা থবক পাইখৎনবা হায়খ্রে
‘রাজপথ’কী ৱাখল্লোন অসি হৌজিক্তি ‘কর্তব্য পথ’কী ইনোৎতা ওন্থোকখ্রে: পি.এম.
06 OCT 2022 6:38PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি অঙনবদা নই দিল্লীগী সুশমা স্বরাজ ভবন্দা এসিস্তেন্ত সেক্রেতরী প্রোগ্রাম, ২০২২গী লোইশিনবগী সেসন্দা ২০২০ বেচকী আই.এ.এস. ওফিসরশিংদা ৱা ঙাংখ্রে।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ওফিসরশিংনা অমৃত কাল মনুংদা লৈবাক অসিগী শেবা তৌনবা অমসুং পঞ্চ প্রন মঙফাওনবদা মতেং পাংনবগী খুদোংচাবা ফংখি। মহাক্না হায় অমৃত কালদা চাউখৎপা ভারত অমগী পান্দম ফংবা ঙম্নবা হোৎনবদা ওফিসরশিংংগী মরু ওইবা থৌদাং অমা য়াওরি। মহাক্না আউত-ওফ-বোক্স থিঙ্কিংগী মরু ওইবা অমসুং মখোয়গী খোঙথাংশিংদা হোলিস্তিক এপ্রোচ শীজিন্নবগী মতাংদা ফোঙদোকখি। মহাক্না অসিগুম্বা হোলিস্তিক এপ্রোচকী মরু ওইবা অদু উৎনবগীদমক পি.এম. গতিশক্তি মাস্তর প্লানবু খুদম ওইনা পীখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ইনোভেসনগী মরু ওইবা অমসুং মসিনা করম্না অপুনবগী খোঙথাং অমা ওইরকখিবা অমসুং লৈবাক অসিগী ৱার্ক কলচরগী শরুক অমা ওইখিবগে হায়বগী মতাংদা খন্নখি। মহাক্না স্তার্ত-অপ ইন্দিয়া স্কিমগী মরমদা অমসুং হৌখিবা চহি খরা অসিদা লৈবাক অসিগী স্তার্তঅপশিংগী মশিংদা করম্না চাউনা হেনগৎলকপা উবা ফংখিবগে হায়বগী মতাংদা ৱা ঙাংখি। মহাক্না মসি মন্ত্রালয় কয়ামরুমনা অমত্তা ওইনা পুনশিনবা অমসুং ‘হোল ওফ গভর্নমেন্ত’ এপ্রোচকী খুত্থাংদা তীম অমা ওইনা থবক তৌবনা ওইথোকপা ঙমহনখিবনি হায়না ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রী গভর্নান্সতা দিল্লীগী মপালদা হায়বা অসিদগী লৈবাক্কী রিজন পুম্নমক্তা করম্না মীৎয়েং হোংখিবগে হায়বগী মতাংদা ফোঙদোকখি। মহাক্না দিল্লীগী মপালদা লৈবা মফমশিংদা হৌজিক মরু ওইবা স্কিমশিং পাইখৎপা হৌরিবা অসিগী খুদমশিং পীখি। প্রধান মন্ত্রীনা থবক তৌগদৌরিবা লম অদুগী লোকেল কলচরগী মরমদা খঙনবা অমসুং গ্রাউন্দ লেবেলদা মফম অদুগী মীয়ামগা লৈনরিবা মরী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা ওফিসরশিংদা পাউতাক পীখি। মহাক্না মখোয়দা ৱান দিস্ত্রিক্ত ৱান প্রদক্ততা মীৎয়েং চংনবা অমসুং মখোয়গী জিলাগী পোত্থোকশিং মপালদা থাদোক্নবগী খুদোংচাবশিং থীদোক্নবা হায়খি। মহাক্না ওফিসরশিংদা এস্পিরেস্নেল দিস্ত্রিক্ত প্রোগ্রামগীদমক মখোয়গী এক্সন প্লান শেম্নবা হায়খি। এম.জি.এন.আর.ই.জি.এ.গী মতাংদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হেন্না কান্নগদবা মওংদা স্কিম ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগী মতাংদা ফোঙদোকখি। মহাক্না জন ভাগীদারীগী ৱাখল্লোনগী মরু ওইবা অদু পাউদমখি অমসুং এপ্রোচ অসিনা মালন্যুত্রিসন লাকশিনবদা মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌবা য়াগনি হায়না ফোঙদোকখি।
মমাংদা জন ধন য়োজনাগী মাইপাকখিববু পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা ওফিসরশিংদা খুঙ্গংশিংদা লৈরিবা মীওইশিংবু দিজিতেল ইকনোমী অমসুং য়ু.পি.আই.গী খুত্থাংদা শম্নহন্নবা মাইকৈদা থবক পাইখৎনবা হায়খ্রে। মখা তারদুনা প্রধান মন্ত্রীনা জাতিগী শেবা তৌবগী মরু ওইবশিং অদু পাউদম্লদুনা ইশাগী থৌদাং য়াবগী মথৌ তাবগী মতাংদা ৱা ঙাংখি, মহাক্না ‘রাজপথ’কী ৱাখল্লোন অসি হৌজিক্তি ‘কর্তব্য পথ’কী ইনোৎতা ওন্থোকখ্রে হায়না মখা তাখি।
থৌরম অদুদা এসিস্তেন্ত সেক্রেতরীশিংনা প্রধান মন্ত্রীদা প্রজেন্তেসন নিপাল উৎখি। প্রজেন্তেসনশিংগী হীরমশিংদা য়াওখিবশিং অদুদি পোশন ত্রেকর: তুল ফোর ইমপ্রুব মোনিতরিং ওফ পোশন অভিয়ান; ইনেব্লিং মলতি-লিঙ্গুএল ভোইস বেজ দিজিতেল এক্সেস থ্রু ভাশিনি; কোর্পোরেৎ দেতা মেনেজমেন্ত; মত্রিভুমি জিওপোর্তেল – ইন্তিগ্রেতেদ নেস্নেল জিওপোর্তেল ওফ ইন্দিয়া ফোর গভর্নান্স; তুরিজম পোতেন্সিএল ওফ বোর্দর রোদস ওর্গনাইজেসন (বি.আর.ও.), চেঞ্জিং দি ফেস ওফ পোস্ত ওফিসেস থ্রু ইন্দিয়া পোস্ত পেমেন্তস বেঙ্ক (আই.পি.পি.বি.), দিবেলপমেন্ত ওফ কোস্তেল ফিসরীজ থ্রু আর্তিফিসিএল স্ত্রকচর্স লাইক রীফস; অমসুং কমপ্রেস বাইওগ্যাস – ফ্যুল ফোর ফ্যুচর। চহি অসিদা ১১.০৭.২০২২দগী ০৭.১০.২০২২ ফাওবদা ভারত সরকারগী মন্ত্রালয়/বিভাগ ৬৩দা এসিস্তেন্ত সেক্রেতরীশিং ওইনা ২০২০ বেচকী আই.এ.এস. ওফিসর অপুনবা ১৭৫ পোস্তিং পীখি।