Prime Minister's Office
English Translation of Opening Remarks by Prime Minister, Shri Narendra Modi at the bilateral meeting with the Prime Minister of Japan
27 SEP 2022 12:57PM by PIB Delhi
Excellency,
We are meeting today in this hour of grief. After arriving in Japan today, I am feeling more saddened. Because the last time I came, I had a very long conversation with Abe San. And never thought that after leaving, I would have to hear such a news.
Along with Abe San, you in the role of Foreign Minister have taken the India-Japan relationship to new heights and also expanded it further in many areas. And our friendship, the friendship of India and Japan, also played a major role in creating a global impact. And for all this, today, the people of India remember Abe San very much, remember Japan very much. India is always missing him in a way.
But I am confident that under your leadership, India-Japan relations will deepen further, and scale to greater heights. And I firmly believe that we will be able to play an appropriate role in finding solutions to the problems of the world.
DISCLAIMER - This is the approximate translation of Prime Minister’s remarks. Original remarks were delivered in Hindi.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জপানগী প্রধান মন্ত্রীগা নাকল অনিগী ওইবা মীফম পাঙথোকপদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা পীখিবা ৱাহৌদোক্কী ৱারোল
27 SEP 2022 12:57PM by PIB Imphal
এক্সেলেন্সী,
অৱাবগী পুংফমসিদা ঐখোয় উনরি‍। ঙসি জপান্দা য়ৌরক্লবা মতুংদা, ঐ হেন্না নুংঙাইতবা ফাওরক্লি‍। মরমদি ঐনা মমাঙদা লাক্লমবা মতমদা, ঐনা অভে সানগা ৱারী শাংনা শানখ‍ি‍। অদুগা ঐনা হনখ্রবা মতুংদা অদুগুম্বা পাউ তাগনি হায়না ঐনা কৈদৌঙৈদসু খল্লুদে‍।
অবে সানগা লোয়ননা, অদোম্না ফোরেন মন্ত্রীগী শক্লোন্দা ভারত-জাপানগী মরীবু অনৌবা থাক অমদা পুখৎখি অমদি হীরম কয়াদা পাকথোক চাউথোকহনখি‍। অদুগা ঐখোয়গী মরুপ মপাং ওইবগী মরী, ভারত অমসুং জপানগী মরী অসিনা মালেমদা ইথিল পীবদা অচৌবা শক্লোন অমা লৌখি‍। পুম্নমকসিগীদমক্তা, ঙসি, ভারতকী মীয়াম্না অবে সানবু নীংশিংলি, জাপানবু নীংশিংলি‍। ভারতনা মহাক্কী অৱাৎপা মওং অমদা মতম পুম্নমক্তা ফাওদুনা লৈহৌরগনি‍।
অদুম ওইনমক অদোমগী লুচিং মখাদা, ভারত-জপানগী মরী হেন্না চেৎশিল্লগনি, অমদি হেন্না ৱাংবা থাক অমদা কাখৎকনি হায়না ঐনা থাজৈ‍। অমদি মালেমগী প্রোব্লেমশিংগী পাম্বৈ পুথোকপদা ঐখোয়না চপ চাবা শক্লোন অমা লৌবা ঙমগনি হায়না ঐনা চেৎনা থাজৈ‍।
দিসক্লেমর – মসি প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোলগী চাউরাকপা ৱাহন্থোক্নি‍। অশেংবা ৱারোলদি হিন্দীদা পীখিবনি‍।