Prime Minister's Office
PM to visit Gujarat on 29-30 September
PM to inaugurate and lay foundation stone of various development projects worth around Rs 29,000 crores in programmes spread across Surat, Bhavnagar, Ahmedabad and Ambaji
PM to inaugurate and lay foundation stone of various development projects worth around Rs 29,000 crores in programmes spread across Surat, Bhavnagar, Ahmedabad and Ambaji
Projects aimed to develop world-class infrastructure, enhance mobility and significantly improve ease of living
PM to inaugurate Phase-I of Ahmedabad Metro project and flag off Gandhinagar-Mumbai Central Vande Bharat Express
PM to also take a ride in Vande Bharat Express and Ahmedabad Metro
PM to lay foundation stone of World’s First CNG Terminal at Bhavnagar
PM to declare open the 36th National Games; being held for the first time in Gujarat
PM to inaugurate Phase I of DREAM City - project aimed to complement the rapid growth of diamond trading business in Surat
PM to lay foundation stone of new broad gauge line which will make it easier for pilgrims to travel to Ambaji
PM to perform Darshan and Pooja at Ambaji temple; to attend Maha Aarti at Gabbar Tirtha
PM to participate in Navratri Festival celebrations in Ahmedabad
27 SEP 2022 12:34PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Gujarat on 29th and 30th September. At around 11 AM on 29th September, Prime Minister will lay the foundation stone and dedicate various projects worth more than Rs. 3400 crore in Surat. Thereafter, Prime Minister will travel to Bhavnagar. There at around 2 PM, he will lay the foundation stone and inaugurate multiple developmental initiatives worth over Rs 5200 crore. At around 7 PM, Prime Minister will inaugurate the 36th National Games at Narendra Modi Stadium in Ahmedabad. At around 9 PM, Prime Minister will attend the Navratri Festival at GMDC ground in Ahmedabad.
On 30th September, at around 10:30 AM, Prime Minister will flag off Gandhinagar- Mumbai Vande Bharat Express at Gandhinagar station and travel on the train from there to Kalupur Railway Station. At around 11:30 AM, Prime Minister will flag off the Ahmedabad Metro rail project and will take a metro ride from Kalupur station to Doordarshan Kendra metro station. At around 12 noon, Prime Minister will inaugurate Phase-I of Ahmedabad Metro project at a public function at Ahmedabad Education Society in Ahmedabad. Thereafter, at around 5:45 PM, Prime Minister will lay the foundation stone and dedicate various projects worth over Rs 7200 crore in Ambaji. At around 7 PM, Prime Minister will perform Darshan and Pooja at Ambaji Temple. Thereafter, at around 7:45 PM, he will attend Maha Aarti at Gabbar Tirtha.
Inauguration and foundation stone of these wide ranging developmental projects reflect the commitment of the Prime Minister to develop world class infrastructure, enhance urban mobility and improve multi-modal connectivity. It also showcases the continuous focus of his government on improving the ease of living of the common man.
PM in Surat
Prime Minister will lay the foundation stone and dedicate various projects worth more than Rs. 3400 crore. These include works for water supply, drainage projects, DREAM City, Biodiversity Park and other development works such as public infrastructure, heritage restoration, city bus / BRTS infrastructure, electric vehicle infrastructure as well as joint development works by the central and state government.
Prime Minister will inaugurate Phase-I of road infrastructure works and the main entrance of Diamond Research and Mercantile (DREAM) City. DREAM City project has been launched with the vision to meet the growing demand for commercial and residential space to complement the rapid growth of diamond trading business in Surat. Prime Minister will also lay the foundation stone of Phase-II of the project.
Prime Minister will lay the foundation stone of Biodiversity Park, which is being built in an area of over 87 hectares from Dr.Hedgewar Bridge to Bhimrad-Bamrolli Bridge. Prime Minister will also inaugurate Khoj Museum at Science Centre in Surat. Built for children, the Museum will have interactive displays, inquiry-based activities and inquisitiveness-based explorations.
PM in Bhavnagar
Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of projects worth over Rs 5200 crore in Bhavnagar. Prime Minister will lay the foundation stone of the World’s First CNG Terminal and of brownfield port at Bhavnagar. The port will be developed at a cost of over Rs. 4000 crore and will have state of the art infrastructure for the world’s first CNG Terminal along with world’s fourth largest lock gate system. In addition to the CNG Terminal, the port will also cater to the future needs and demands of various upcoming projects in the region. The port will have ultra-modern Container Terminal, Multipurpose Terminal, and Liquid Terminal with direct door-step connectivity to the existing roadway and railway network. It will not only lead to economic benefits in terms of cost saving in handling cargo, but also generate employment for people in the region. Also, the CNG Import Terminal will provide an additional alternate source of energy to meet the growing demands of clean energy.
Prime Minister will also inaugurate the Regional Science Centre in Bhavnagar, which is spread over 20 acres and has been built at a cost of around Rs. 100 crore. The Centre has several theme based galleries including Marine Aquatic gallery, Automobile gallery, Nobel Prize gallery - Physiology and Medicine, Electro Mechanics gallery, Biology Science gallery. The Centre will also provide a creative platform for discovery and exploration for children through out-door installations like animatronic dinosaurs, science theme-based toy train, nature exploration tour, motion simulators, portable solar observatory etc.
During the programme, Prime Minister will also inaugurate various other projects including package 7 of Sauni Yojna link 2, 25 MW Palitana Solar PV Project, APPL Container (Aawadkrupa Plastomech Pvt. Ltd.) project; and lay foundation stone of projects including package 9 of Sauni Yohna link 2, Chorvadla Zone water supply project, among others.
PM in Ahmedabad
Prime Minister will declare the 36th National Games open in a grand opening ceremony organised at Narendra Modi Stadium in Ahmedabad. Prime Minister will also address athletes from across the country taking part in the National Games.During the event, Prime Minister will also inaugurate the world class “Swarnim Gujarat Sports University” in Desar. This landmark project is expected to transform the sports education landscape of the country.
National Games are being held in the state of Gujarat for the very first time. It will be organised from 29th September to 12th October, 2022. Nearly 15,000 sportspersons, coaches, and officials from across the country will be participating in 36 sports disciplines, making it the biggest National Games ever. The sporting events will be organised in six cities of Ahmedabad, Gandhinagar, Surat, Vadodara, Rajkot and Bhavnagar. Under the leadership of the then Chief Minister and the current Prime Minister Narendra Modi, Gujarat embarked on the journey to create a robust sports infrastructure of international standards, which helped the state to prepare for the games in a very short span of time.
At a public function in Ahmedabad, Prime Minister will inaugurate the Phase-I of Ahmedabad Metro project. This comprises about 32 km of East-West corridor from Apparel park to Thaltej and North- South corridor between Motera to Gyaspur. The Thaltej-Vastral route in the East-West corridor has 17 stations. This corridor also has a 6.6 km underground section with four stations. The 19 km North-South corridor that connects Gyaspur to Motera Stadium has 15 stations. The entire Phase 1 project is built at a cost of more than Rs. 12,900 crore. Ahmedabad Metro is a massive state of art infrastructure project involving underground tunnels, viaduct & bridges, elevated and underground station buildings, ballastless rail tracks and driverless train operation compliant rolling stock etc. The metro train set is equipped with an energy efficient propulsion system which can save about 30-35% of energy consumption. The train has a state of art suspension system providing a very smooth riding experience to passengers. Inauguration of Ahmedabad Phase-1 metro project will provide world class multi modal connectivity to the people of the city. Multi Modal connectivity is being provided with Indian Railways, and Bus system (BRTS, GSRTC and City Bus service). This includes connectivity with BRTS at Ranip, Vadaj, AEC station etc. and with Indian Railways at Gandhidham, Kalupur and Sabarmati station. At Kalupur, the metro line will be connected to the High Speed Rail system connecting Mumbai and Ahmedabad.
Prime Minister will also flag off the new & upgraded version of Vande Bharat Express between Gandhinagar and Mumbai. The Vande Bharat Express offers a myriad of superior and aircraft-like travelling experience. It is equipped with advanced state-of-the-art safety features including indigenously developed Train Collision Avoidance System - KAVACH. There are reclining seats in all classes while the Executive Coaches have the added feature of 180 degree rotating seats. Every coach is equipped with 32” screens providing passenger information and infotainment.
PM in Ambaji
Prime Minister will lay the foundation stone and dedicate various development projects to the nation worth over Rs. 7200 crore in Ambaji. Prime Minster will dedicate and lay foundation stone of over 45,000 houses built under PM Awas Yojana. Prime Minister will lay the foundation stone of Taranga Hill – Ambaji - Abu Road New Broad Gauge Line and development of pilgrimage facilities at Ambaji temple under PRASAD scheme. The new rail line will benefit lakhs of devotees visiting Ambaji, one of the 51 Shakti Peethas and will enrich the worship experience of the devotees at all these pilgrimage places. Other projects whose foundation stone will be laid includes construction of the runway and associated infrastructure at Airforce station, Deesa; Ambaji Bypass Road among others.
Prime Minister will also dedicate the 62 Km long New Palanpur-New Mahesana section of Western Freight Dedicated Corridor and the 13 Km long New Palanpur-New Chatodar Section (Palanpur bypass line). It will enhance connectivity to Pipavav, Deendayal Port Authority (Kandla), Mundra and other ports of Gujarat. With the opening of these sections, 734 km of the Western Dedicated Freight Corridor will become operational. The opening of this stretch will benefit industries in Mehsana-Palanpur in Gujarat; Swaroopganj, Keshavganj, Kishangarh in Rajasthan; Rewari-Manesar and Narnaul in Haryana. Prime Minister will also dedicate various road projects including widening of Mitha - Tharad - Deesa Road among others.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা সেপ্তেম্বর ২৯-৩০দা গুজরাত্তা চৎকনি
প্রধান মন্ত্রীনা সুরত, ভবনাগর, অহমেদবাদ অমসুং অম্বাজী শিনবা থুংবদা লৈগদবা প্রোগ্রাম কয়াগী চাউরাকপা লুপা করোর ২৯,০০০ চঙগদবা চাউখৎ-থৌরাংগী তোঙানবা প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাবগা লোয়ননা উরেপ উয়ুং তমগনি
প্রোজেক্তশিং অসিনা মালেমগী থাক্কী ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপা, চত্থোক-চৎশিন তৌবদা লাইথোকহনবা অমসুং পুন্সি মহিং মশক থোক্না ফগৎহনবগী পান্দম থম্লি
পি.এম.না অহমেদবাদ মেত্রো প্রোজেক্তকী ফেজ-১ শঙ্গাগনি অমসুং গান্ধীনগর-মুম্বাই সেন্ত্রেল বন্দে ভারত এক্সপ্রেস লমথাগনি
পি.এম.না বন্দে ভারত এক্সপ্রেস অমসুং অহমেদবাদ মেত্রোসু তোংগনি
পি.এম.না ভাবনাগরদা লৈগদবা মালেমগী অহানবা সি.এন.জি. তর্মিনেলগী উরেপ উয়ুং তমগনি
পি.এম.না গুজরাত্তা অহানবা ওইনা পাংথোক্কদৌরিবা ৩৬শুবা নেস্নেল গেম্স হৌদোক্কনি
পি.এম.না সুরতকী দাইমন্দগী ত্রেদিং ব্যুজিনেস খোঙজেল য়াঙনা চাউখৎলক্লিবা অসিদা হেন্না তেংবাংবগী পান্দম থম্লিবা দ্রীম সিতী প্রোজেক্তকী ফেজ-১ শঙ্গাগনি
লাইনীংবশিংনা অম্বাজীদা চৎপদা হেন্না খুদোং চাহনগদবা অনৌবা ব্রোদ গেজ লাইনগী উরেপ উয়ুং পি.এম.না তমগনি
পি.এম.না অম্বাজী লাইশঙদা দর্শন অমসুং পুজা তৌগনি; মহাক্না গব্বর তির্থ
27 SEP 2022 12:34PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সেপ্তেম্বর ২৯ অমসুং ৩০দা গুজরাত্তা চৎকনি। প্রধান মন্ত্রীনা সেপ্তেম্বর ২৯গী অয়ুক্কী পুং ১১দা সুরত্তা চাউরাক্না লুপা করোর ৩৪০০গী তোঙানবা প্রোজেক্ত কয়াগী উরেপ উয়ুং তম্বগা লোয়ননা মীয়ামদসু খুৎশিন্নগনি। মখা তারকপদা, প্রধান মন্ত্রীনা ভাবনাগরদসু চৎকনি। মফমসিদা, নুংথিলগী পুং ২দা, মহাক্না লুপা করোর ৫২০০গী চাউখৎ-থৌরাংগী তোঙানবা থবক-থৌরম কয়া শঙ্গাবগা লোয়ননা উরেপ উয়ুং তমগনি। নুমিৎ অসিমক্কী নুমিদাংগী পুং ৭ তাবা মতমদা প্রধান মন্ত্রীনা অহমেদবাদকী নরেন্দ্র মোদী স্তেদিয়মদা ৩৬শুবা নেস্নেল গেম্স হৌদোক্কনি। মখা তারকপা ওইনা, নুমিদাংগী পুং ৯ তাবা মতমদা, প্রধান মন্ত্রীনা অহমেদবাদকী জি.এম.দি.সি. গ্রাউন্দদা পাংথোক্লিবা নবরাত্রী কুহ্মৈদা শরুক য়াগনি।
সেপ্তেম্বর ৩০গী অয়ুক্কী পুং ১০.৩০ তাবা মতমদা, প্রধান মন্ত্রীনা গান্ধীনগর স্তেসন্দা গান্ধীনগর-মুম্বাই বন্দে ভারত এক্সপ্রেস লমথাগনি অমসুং মফমদুদগী কালুপুর রেলৱে স্তেসন ফাওবদা ত্রেন তোংদুনা চৎকনি। অয়ুক্কী চাউরাকপা পুং ১১.৩০ তাবা মতমদা, প্রধান মন্ত্রীনা অহমেদবাদ মেত্রো রেল প্রোজেক্ত লমথাগনি অমসুং কালুপুর স্তেসন্দগী দুরদর্শন কেন্দ্র মেত্রো স্তেসন ফাওবদা মেত্রো তোংগনি। নুমিৎ য়ুংবগী পুং ১২ তাবা মতমদা, প্রধান মন্ত্রীনা অহমেদবাদকী অহমেদবাদ এজুকেসন সোসাইতীদা পাংথোকপা মীয়ামগী থৌরম অমদা অহমেদবাদ মেত্রো প্রোজেক্তকী ফেজ-১ শঙ্গাগনি। মখা তারকপদা, নুংথিলগী পুং ৫.৪৫ তাবা মতমদা, প্রধান মন্ত্রীনা অম্বাজীদা লুপা করোর ৭২০০গী চাউখৎ-থৌরাংগী তোঙানবা প্রোজেক্ত কয়াগী উরেপ উয়ুং তম্বগা লোয়ননা মীয়ামদসু খুৎশিন্নগনি। মদুদগী, নুমিদাংগী পুং ৭ তাবা মতমদা, প্রধান মন্ত্রীনা অম্বাজী লাইশঙদা দর্শন অমসুং পুজা তৌগনি অমসুং মখা তারকপা ওইনা, পুং ৭.৪৫ তাবা মতমদা, মহাক্না গব্বর তির্থদা পাংথোকপা মহা আর্তীদসু শরুক য়াগনি।
চাউখৎ-থৌরাংগী য়াম্লবা প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাবা অমসুং উরেপ উয়ুং তম্বগী মতৌনা প্রধান মন্ত্রীনা মালেমগী থাক্কী ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপা, অর্বানগী চত্থোক-চৎশিন তৌবগী পাম্বৈ ফগৎহনবা অমসুং মলতি-মোদেল কন্নেক্তিবিতী ফগৎহন্নবা খোঙফম চেৎলিবা অসিগী মমি তারি। মহাক্কী সরকারনা মীচম মীয়ামগী পুন্সি মহিং ফগৎহনবদা মহাক্না মিৎয়েং চঙবগী মতৌবুসু থৌওংশিং অসিনা তাক্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা সুরত্তা
প্রধান মন্ত্রীনা চাউরাকপা লুপা করোর ৩৪০০গী তোঙানবা প্রোজেক্ত কয়াগী উরেপ উয়ুং তম্বগা লোয়ননা মীয়ামদসু খুৎশিন্নগনি। হায়রিবা প্রোজেক্তশিং অসিগী মনুংদা ৱাতর সপ্লাই, দ্রেনেজ প্রোজেক্ত, দ্রীম সিতী, বাইওদাইবর্সিতী পার্ক অমসুং মীয়ামগী ইনফ্রাস্ত্রকচর, হেরিতেজ নৌনা শেমগৎ-শাগৎপা, সিতী বস/বি.আর.তি.এস. ইনফ্রাস্ত্রকচর, ইলেক্ত্রিক ভেহিকল ইনফ্রাস্ত্রকচরগুম্বা চাউখৎ-থৌরাংগী অতোপ্পা থবকশিংগা লোয়ননা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারনা পুল্লগা পায়খৎমিন্নবা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা রোদ ইনফ্রাস্ত্রকচর ৱর্ক্কী ফেজ-১ অমসুং দাইমন্দ রিসর্চ অমসুং মর্কেন্তাইল (দ্রীম) সিতীগী মপুং ওইবা চঙফম শঙ্গাগনি। সুরতকী খোঙজেল য়াঙনা চাউখৎলক্লিবা দাইমন্দ ত্রেদিং ব্যুজিনেস অসিদা তেংবাংনবগীদমক্তা কম্মর্সিএল অমসুং রেসিদেন্সিএল স্পেসকী অপাম্বা হেনগৎলক্লিবা অসিবু থেংনবা ঙম্বগী পান্দমগা লোয়ননা দ্রীম সিতী প্রোজেক্ত হৌদোকখিবনি। প্রধান মন্ত্রীনা প্রোজেক্ত অসিগী ফেজ-২গী উরেপ উয়ুংসু তমগনি।
দাঃ হেদেগ্বার থোংদগী ভিমরাদ-বামরোলী থোং ফাওবদা শন্দোক্লিবা হেক্ত্যার ৮৭ হেনবগী লমদা শারিবা বাইওদাইবর্সিতী পার্ক্কী উরেপ উয়ুংসু প্রধান মন্ত্রীনা তমগনি। প্রধান মন্ত্রীনা সুরতকী সাইন্স সেন্তরদা লৈরিবা খোজ ম্যুজিয়মসু শঙ্গাগনি। অঙাংশিংগীদমক্তা শারিবা ম্যুজিয়ম অসিদা ইন্তরেক্তিব দিস্প্লে, ৱাহং হংবগী থৌওংদা য়ুম্ফম ওইবা থবক-থৌরম কয়া অমসুং করিগুম্বা অমগী মতাংদা খঙনীংবগী মতৌদা য়ুম্ফম ওইবা এক্সপ্লোরেসন কয়া লৈগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ভবনাগরদা
প্রধান মন্ত্রীনা ভবনাগরদা চাউরাকপা লুপা করোর ৫২০০গী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ উয়ুং তমগনি। প্রধান মন্ত্রীনা ভবনাগরদা মালেমগী অহানবা সি.এন.জি. তর্মিনেল অসুং ব্রাউনফিল্দ হিথাংফমগী উরেপ উয়ুং তমগনি। হিথাংফম অসি লুপা করোর ৪০০০ চঙনা শাগদবনি অমসুং মালেমগী খ্বাইদগী মরিশুবা চাউবা লোক গেত সীস্তেমগা লোয়ননা মালেমগী খ্বাইদগী অহানবা সি.এন.জি. তর্মিনেলগীদমক্তা স্তেত ওফ দি আর্ত ইনফ্রাস্ত্রকচর লৈগনি। সি.এন.জি. তর্মিনেলদগী হেন্দোকপা ওইনা, হিথাংফম অসিনা লমদম অসিদা পাংথোক্কদৌরিবা প্রোজেক্তশিংগী তুংগী মতমদা লৈরক্কদবা তঙাই ফদবশিং থেংনগনি। হিথাংফম অসিদা অলত্রা মোদর্ন কন্তেনর তর্মিনেল, মলতিপর্পজ তর্মিনেল অমসুং লিক্বিদ তর্মিনেল লৈবগা লোয়ননা হৌজিক লৈরিবা রোদ অমসুং রেল নেতৱর্কশিংগা হথেংনবা দোর-স্তেপ কন্নেক্তিবিতী লৈগনি। মসিনা কার্গো শেন্নবদা শেল চৎপা থিংদুনা শেন্মিৎলোন্দা কান্নবা পীবতা নত্তনা লমদমসিগী মীয়ামদা থবক কয়াসু পীগনি। মসিদা নত্তনা, সি.এন.জি. ইম্পোর্ত তর্মিনেলনা ক্লীন ইনর্জীগী অপাম্বা হেনগৎলক্লিবা অসিবু থেংনবা ঙম্নবা ইনর্জীগী অতোপ্পা পাম্বৈ অমসু পীগনি।
চাউরাকপা লুপা করোর ১০০ চঙনা শাখিবা অমসুং একর ২০ হেনবগী মফম কোন্দুনা ভবনাগরদা লৈরিবা রিজনেল সাইন্স সেন্তর অমসু প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগনি। সেন্তর অসিদা থীম কয়াদা য়ুম্ফম ওইবা গেল্লরী মখল কয়া লৈরি অমসুং মসিগী মনুংদা মেরিন এক্বাতিক গেল্লরী, ওতোমোবিল গেল্লরী, নোবেল প্রাইজ গেল্লরী – ফিসিওলোজী অমসুং মেদিসিন, ইলেক্ত্রো মেকানিক্স গেল্লরী, বাইওলোজী সাইন্স গেল্লরী য়াওরি। সেন্তর অসিনা এনিমাত্রোনিক্স দাইনাসাউর, সাইন্স থীমদা য়ুম্ফম ওইবা তোই ত্রেন, নেচর এক্সপ্লোরেসন তুর, মোসন সাইম্যুলেতর, পোর্তেবল সোলর ওবজর্বেতরীনচিংবা আউতদোর ইন্সতোল্লেসন কয়াগী খুত্থাংদা অঙাংশিংগী মফমদা অনৌবা থৌওং কয়া তম্বগী ক্রিএতিব ওইবা প্লেতফোর্ম অমা পীগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা থৌরমশিংগী মনুংদা সাউনী য়োজনা লিঙ্ক ২গী পেকেজ ৭, এম.দবল্যু. ২৫গী পালিতানা সোলর পি.ভি. প্রোজেক্ত, এ.পি.পি.এল. কন্তেনর (আৱারক্রুপা প্লাস্মোতেক প্রাইভেত লিমিতেদ) প্রোজেক্ত য়াওনা অতোপ্পা প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাগনি; সাউনী য়োজনা লিঙ্ক ২গী পেকেজ ৯, চোর্ভাদলা জোন ৱাতর সপ্লাই য়াওনা তোঙানবা প্রোজেক্ত কয়াগী উরেপ উয়ুং তমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা অহমেদবাদতা
প্রধান মন্ত্রীনা অহমেদবাদকী নরেন্দ্র মোদী স্তেদিয়মদা শীনবা নীংথিরবা ওপনিং সেরেমোনী অমদা ৩৬শুবা নেস্নেল গেম্স হৌদোক্কনি। নেস্নেল গেম্স অসিদা শরুক য়ারিবা লৈবাক্কী তোঙানবা মফমশিংদগী লাক্লিবা শান্নরোইশিংগী মফমদা প্রধান মন্ত্রীনা ৱা ঙাঙগনি। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অসিগী মনুংদা, দেসরদা লৈবা মালেমগী থাক্কী “স্বর্নিম গুজরাত স্পোর্ত য়ুনিভর্সিতী” শঙ্গাগনি। মসিগী মশক থোক্লবা প্রোজেক্ত অসিনা লৈবাক্কী শান্ন-খোৎনবগী এজুকেসন লেন্দস্কেপ্তা অচৌবা অহোংবা অমা পুরক্কনি হায়বগী থাজবা থম্নরি।
হন্দক্কী অসিনা গুজরাত্তা খ্বাইদগী অহানবা ওইনা পাংথোকপা নেস্নেল গেম্স ওইগনি। গেম্স অসি সেপ্তেম্বর ২৯দগী ওক্তোবর ১২, ২০২২ ফাওবা পাংথোক্কনি। লৈবাক শিনবা থুংবগী শান্নরোই, কোচ অমসুং ওফিসিএল চাউরাকপা ১৫,০০০না মশান্না ৩৬তা শরুক য়াদুনা, হন্দক্কী নেস্নেল গেম্স অসিনা খ্বাইদগী চাউবা অমা ওইগদৌরি। শান্নবগী থৌরমশিং অসি অহমেদবাদ, গান্ধীনগর, সুরত, বদোদরা, রাজকোত অমসুং ভবনাগরগী শহর ৬তা পাংথোক্কনি। মতম অমগী মুখ্য মন্ত্রী অমসুং হৌজিক্কী প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা গুজরাতনা মালেমগী থাক্তা লৈবা অচৌবা স্পোর্ত ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎ-শাগৎপগী খোঙচৎ অমা চৎপা হৌখি অমসুং মসিনা রাজ্য অসিনা তেল্লবা মতমগী মনুংদা গেম্স অসিগীদমক্তা শেম-শাবদা য়াম্না তেংবাংখি।
অহমেদবাদতা পাংথোকপা মীয়ামগী থৌরম অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা অহমেদবাদ মেত্রো প্রোজেক্তকী ফেজ-১ শঙ্গাগনি। মসিদা মোতেরা অমসুং গ্যাস্পুরগী মরক্তা লৈবা এপ্পারেল পার্ক্তগী থালতেজ অমসুং নোর্থ-সাউথ কোরিদোরগী ইস্ত-ৱেস্ত কোরিদোরগী চাউরাকপা কিলোমীতর ৩২গী অশাংবা মনুং চল্লি। ইস্ত-ৱেস্ত কোরিদোরগী থালতেজ-ভাস্ত্রাল লম্বীদা স্তেসন ১৭ লৈ। কোরিদোর অসিদা স্তেসন মরিগা লোয়ননা কিলোমীতর ৬.৬কী লৈনুংগী সেক্সন য়াওরি। গ্যাস্পুরদগী মোতেরা ফাওবা শম্নহল্লিবা কিলোমীতর ১৯গী নোর্থ-সাউথ সেক্সন অসিদা স্তেসন ১৫ লৈ। ফেজ-১গী মপুং ওইবা প্রোজেক্ত অসি লুপা করোর ১২,৯০০ হেন্না চঙদুনা শাখিবনি। অহমেদবাদ মেত্রো অসি লৈনুংগী তন্নেল, ভিয়াদক্ত অমসুং থোং, ৱাংখৎপা অমসুং লৈনুংদা লৈবা স্তেসন বিলদিং, বেল্লাস্ত য়াওদবা রেল ত্রেক অমসুং দ্রাইভর্লেস ত্রেন ওপরেসন কমপ্লাইএন্ত রোল্লিং স্তোক্নচিংবা পথাপ কয়া য়াওবা স্তেত ওফ দি আর্ত ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত অমনি। মেত্রো ত্রেন সেতশিং অসিদা ইনর্জী শিজিন্নবগী চাংবু চাউরাক্না ৩০-৩৫%গী চাংদা হন্থহনবা ঙম্বা ইনর্জী ইফিসিএন্ত প্রোপলজন সীস্তেম হাপ্লি। পেসেঞ্জরশিংনা নুংঙাইনা তোংবগী এক্সপেরিএন্স পীবা স্তেত ওফ দি আর্ত সস্পেন্সন সীস্তেমসু ত্রেন অসিদা হাপ্লি। অহমেদবাদ ফেজ-১ মেত্রো প্রোজেক্ত শঙ্গাবনা শহর অসিগী মীয়ামদা মালেমগী থাক্কী মলতি মোদেল কন্নেক্তিবিতী পীগনি। মলতি মোদেল কন্নেক্তিবিতী অসি ইন্দিয়ন রেলৱেজ, অমসুং বস সীস্তেম (বি.আর.তি.এস., জি.এস.আর.তি.সি. অমসুং সিতী বস সর্ভিস)গা লোয়ননা পীরি। মসিগী মনুংদা রানিপ, ভদাজ, এ.ই.সি. স্তেসন্নচিংবদা বি.আর.তি.এস.কা, অমসুং গান্ধীধাম, কালুপুর অমসুং সাবর্মতী স্তেসনশিংদা ইন্দিয়ন রেলৱেজকা শম্নহল্লিবা কন্নেক্তিবিতী য়াওরি। মেত্রো লাইন অসিনা কালুপুরদা মুম্বাই অমসুং অহমেদবাদকা শম্নরিবা হাই স্পীদ রেল সীস্তেমগা শম্নগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা গান্ধীনগর অমসুং মুম্বাইগী মরক্তা চেল্লিবা অনৌবা অমসুং অপগ্রেদ তৌরবা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস লম্থাগনি। বন্দে ভারত এক্সপ্রেস অসিনা অতৈদগী হেনবা অমসুং প্লেন তোংদুনা চৎপগী মতৌগা মান্নবা খুদোংচাবা কয়া পীগনি। মসিদা লমদম অসিদা শাজবা ত্রেন কোলিজন এভোইদেন্স সীস্তেম – কবচ য়াওনা তেক্ত-কায়হন্দবগী স্তেত ওফ দি আর্ত ফীচর কয়া য়াওরি। ত্রেন অসিগী ক্লাস খুদিংদা রিক্লাইনিং সীত য়াওরি অমসুং একজেক্যুতিব ক্লাস্তনা দিগ্রী ১৮০ লৈবা য়াবগী অনৌবা খুদোংচাবা য়াওরি। কোচ খুদিংদা ইঞ্চী ৩২”গী স্ক্রীনশিং য়াওরি অমসুং মসিনা পেসেঞ্জরশিংগী মফমদা ই-পাউ অমসুং ইন্তর্তেনমেন্ত পীরি।
প্রধান মন্ত্রীনা অম্বাজীদা
প্রধান মন্ত্রীনা অম্বাজীদা লুপা করোর ৭২০০ হেন্না চঙনা শাবা চাউখৎ-থৌরাংগী তোঙানবা প্রোজেক্ত কয়াগী উরেপ উয়ুং তম্বগা লোয়ননা লৈবাক মীয়ামদা খুৎশিন্নগনি। প্রধান মন্ত্রীনা পি.এম. অৱস য়োজনাগী মখাদা শাবা য়ুম ৪৫,০০০ হেনববু মীয়ামদা খুৎশিন্নদুনা উরেপ উয়ুং তমগনি। প্রধান মন্ত্রীনা তরঙ্গা হিল-অম্বাজী-অবু রোদ ন্যু ব্রোদ গেজ লাইন অমসুং প্রসাদ স্কিমগী মখাদা পায়খৎপা অম্বাজী লাইশঙগী লাই নীংবগী ফেসিলিতীশিং চাউখৎহনবগী থবক্কী উরেপ উয়ুং তমগনি। অনৌবা রেল লাইন অসিনা শক্তি পীথ ৫১গী মনুংদা অমা ওইরিবা অম্বাজীদা লাকপা লাইনীংবা লাখ কয়াদা কান্নবা পীগনি, অমসুং হায়রিবা মফমশিংদা অসিদা লাইনীংবশিংনা লাই নীংবগী নুংঙাইরবা এক্সপেরিএন্স ফংহনগনি। উরেপ উয়ুং তমগদবা অতোপ্পা প্রোজেক্তশিংগী মনুংদা দীসাগী এয়রফোর্স স্তেসনগী রনৱে অমসুং মরী লৈনবা ইনফ্রাস্ত্রকচর; অম্বাজী বাইপাস রোদশিং য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা ৱেস্তর্ন ফ্রৈত কোরিদোরগী কিলোমীতর ৬২ শাংবা অনৌবা পালনপুর-ন্যু কহেসানা সেক্সন অমসুং কিলোমীতর ১৩ শাংবা ন্যু পালনপুর-ন্যু চতোদর সেক্সন (পালনপুর বাইপাস লাইন) অসিসু মীয়ামদা খুৎশিন্নগনি। মসিনা পিপাবব, দীন্দয়াল পোর্ত ওথোরিতী (কান্দলা), মুন্দ্রা অমসুং গুজরাতকী অতোপ্পা হিংথাংফমশিং চৎপগী কন্নেক্তিবিতী হেন্না ফগৎহনগনি। সেক্সনশিং অসি হাংদোকপদগী, ৱেস্তর্ন দেদিকেতেদ ফ্রৈত কোরিদোরগী কিলোমীতর ৭৩৪ মথৌ তৌবা হৌগনি। লম্বী অসি হাংদোকপনা গুজরাতকী মেহসানা-পালনপুর; রাজস্থানগী স্বরুপগঞ্জ, কেশবগঞ্জ, কিশনগর; হরিয়ানাগী রেৱারী-মনেসর অমসুং নার্নাউলগী ইন্দস্ত্রীশিংদা কান্নবা য়াম্না পীগনি। প্রধান মন্ত্রীনা মিথা-থারদ-দীসা শোরোক পাকথোক চাউথোকহনবা য়াওনা অতোপ্পা রোদ প্রোজেক্ত কয়াসু মীয়ামদা খুৎশিন্নগনি।