Prime Minister's Office
Prime Minister meets President of Russian Federation in Samarkand, Uzbekistan
16 SEP 2022 8:31PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met President of Russian Federation H.E Mr. Vladimir Putin today in Samarkand, Uzbekistan on the sidelines of the 22nd meeting of the Shanghai Cooperation Organization (SCO).
The leaders appreciated the sustained momentum in bilateral ties, including contacts at various levels. President Putin expressed appreciation for Prime Minister’s video-message at the Eastern Economic Forum in Vladivostok earlier this month.
The leaders discussed important issues of bilateral cooperation as well as regional and global issues of interest. Discussions also pertained to global food security, energy security and availability of fertilizers in the context of the challenges emanating from the current geo-political situation.
In the context of the ongoing conflict in Ukraine, Prime Minister reiterated his call for an early cessation of hostilities and the need for dialogue and diplomacy.
This was the first meeting of both leaders this year, which marks the 75th anniversary year of establishment of diplomatic relations. They agreed to remain in touch.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা সমর্কন্দ, উজবেকিস্তান্দা রসিয়ান ফেদরেসনগী রাস্ত্রপতিগা উনখ্রে
16 SEP 2022 8:31PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা উজবেকিস্তানগী সমর্কন্দদা পাঙথোকখিবা সাঙহাই কোওপরেসন ওর্গানাইজেসন (এস.সি.ও.)গী ২২শুবা মীফমগা ইরোইননা রসিয়ান ফেদরেসনগী রাস্ত্রপতি ঐচ.ই. মিস্তর ভ্লাদিমির পুতিনগা উনখ্রে।
লুচিংবশিংনা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরক্লিবা মরী অমসুং তোঙান-তোঙানবা থাকশিংদা পাউ ফাওনবা য়াওনা লেপ্পা লৈতবা খোঙজেল অসিবু শিংথাখি। রাস্ত্রপতি পুতিন্না থা অসিগী অঙনবা শরুক্তা ইস্তর্ন একনোমিক ফোরমদা প্রধান মন্ত্রীগী ভিদিও মেসেজপু শিংথাখি।
লুচিংবশিংনা লৈবাক অনিগী মরীদা লৈরিবা ইস্যুশিং অমসুং রিজনেল অমসুং মালেমগী ওইবা মরুওইবা ইস্যুশিং খন্নখি। মালেমগী ফুদ সেক্যুরিতী, এনর্জী সেক্যুরতী অমসুং হৌজিক লৈরিবা জিও-পোলিতিকেলগী ফিভম অসিনা মরম ওইদুনা লাকপা শিংনবশিংগা মরী লৈননা হার ফংবগী মতাংদসু খন্নখি।
হৌজিক য়ুক্রেন্দা থোক্লিবা চয়েৎনবা অসিগা মরী লৈননা প্রধান মন্ত্রীনা অঙনবদগী হৌনা অশোক অপন- অশি অনা য়াওদনবা ৱারী শান্নবগী তঙাইফদবা লৈ হায়খিববুসু নৌহৌননা নিংশিংখি।
হন্দক চহিগী ওইনদি মসিনা লুচিংবা অনিগী মরক্তা ৱারী শান্নবা অহানবনি, মসিনা লৈবাক অনিগী মরক্তা দিপ্লোমেতিক ওইবা মরী শেম্লকপগী ৭৫শুবা পালন চহিনি। মখোয়না মখা তানা পাউ ফাওনদুনা লৈননবা য়ানখি।