Prime Minister's Office
Prime Minister meets President of Russian Federation in Samarkand, Uzbekistan
16 SEP 2022 8:31PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met President of Russian Federation H.E Mr. Vladimir Putin today in Samarkand, Uzbekistan on the sidelines of the 22nd meeting of the Shanghai Cooperation Organization (SCO).
The leaders appreciated the sustained momentum in bilateral ties, including contacts at various levels. President Putin expressed appreciation for Prime Minister’s video-message at the Eastern Economic Forum in Vladivostok earlier this month.
The leaders discussed important issues of bilateral cooperation as well as regional and global issues of interest. Discussions also pertained to global food security, energy security and availability of fertilizers in the context of the challenges emanating from the current geo-political situation.
In the context of the ongoing conflict in Ukraine, Prime Minister reiterated his call for an early cessation of hostilities and the need for dialogue and diplomacy.
This was the first meeting of both leaders this year, which marks the 75th anniversary year of establishment of diplomatic relations. They agreed to remain in touch.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଉଜବେକିସ୍ତାନର ସମରକନ୍ଦ ଠାରେ ଋଷ ସଙ୍ଘ ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କୁ ଭେଟିଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
16 SEP 2022 8:31PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଉଜବେକିସ୍ତାନର ସମରକନ୍ଦ ଠାରେ ଋଷ ସଙ୍ଘ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମହାମହିମ ଶ୍ରୀ ଭ୍ଲାଦିମିର ପୁଟିନଙ୍କୁ ଭେଟିଛନ୍ତି । ସାଙ୍ଘାଇ ସହଯୋଗ ସଂଗଠନ (ଏସସିଓ)ର ୨୨ତମ ବୈଠକ ଅବସରରେ ଏହି ଭେଟ ହୋଇଛି ।
ଉଭୟ ନେତା ବିଭିନ୍ନ ସ୍ତରରେ ସମ୍ପର୍କ ସମେତ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସହଯୋଗ ବଜାୟ ରହିଥିବାରୁ ଖୁସି ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି । ଚଳିତ ମାସର ଆରମ୍ଭ ବେଳକୁ ଭ୍ଲାଡିଭଷ୍ଟକ ଠାରେ ଆୟୋଜିତ ପୂର୍ବ ଅର୍ଥନୈତିକ ମଂଚ ବୈଠକ ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଭିଡିଓ ବାର୍ତ୍ତାକୁ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ପୁଟିନ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ ।
ଉଭୟ ନେତା ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସହଯୋଗ ଭଳି ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପ୍ରସଙ୍ଗ ସହ ମିଳିତ ସ୍ୱାର୍ଥ ଥିବା କ୍ଷେତ୍ରୀୟ ଓ ବୈଶିକ ସମସ୍ୟା ସମ୍ପର୍କରେ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ । ବିଶ୍ୱ ଖାଦ୍ୟ ସୁରକ୍ଷା, ଶକ୍ତି ସୁରକ୍ଷା, ସାର ଉପଲବ୍ଧତା ସମ୍ପର୍କରେ ଆଲୋଚନା କରିବା ସହ ବର୍ତ୍ତମାନର ଭୂ-ରାଜନୈତିକ ସ୍ଥିତି ଯୋଗୁଁ ସୃଷ୍ଟ ପ୍ରସଙ୍ଗଗୁଡିକ ସମ୍ପର୍କରେ ମଧ୍ୟ ଆଲୋଚନା ହୋଇଥିଲା ।
ୟୁକ୍ରେନରେ ଜାରି ରହିଥିବା ସଂଘର୍ଷ ପରିପ୍ରେକ୍ଷୀର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶତ୍ରୁତାକୁ ଶୀଘ୍ର ସମାପ୍ତ କରି ଆଲୋଚନା ଓ କୂଟନୀତିର ଅବଶ୍ୟକତା ରହିଥିବା ଆହ୍ୱାନକୁ ଦୋହରାଇଥିଲେ ।
କୂଟନୈତିକ ସମ୍ପର୍କ ସ୍ଥାପନର ୭୫ ବର୍ଷ ପୂର୍ତ୍ତି ଅବସରରେ ଉଭୟ ନେତାଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଚଳିବ ବର୍ଷ ପ୍ରଥମ ବୈଠକ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହୋଇଛି । ସେମାନେ ଯୋଗାଯୋଗରେ ରହିବାକୁ ସହମତ ହୋଇଛନ୍ତି ।