Ministry of Road Transport & Highways
Notification issued for Motor Vehicles Non Transport Vehicles Visiting India Rules, 2022
05 SEP 2022 1:17PM by PIB Delhi
The Ministry of Road Transport and Highways has issued the Motor Vehicles Non Transport Vehicles Visiting India Rules, 2022 vide notification GSR 680(E) dated 02.09.2022. These rules formalize the movement of Non-Transport (Personal) vehicles registered in other countries when entering or plying in the territory of India.
The following documents shall be carried in the vehicle(s) operating under these rules during the duration of stay in the country, namely:–
(i) A valid registration certificate;
(ii) A valid driving license or international driving permit, whichever is applicable;
(iii) A valid insurance policy;
(iv) A valid pollution under control certificate (if applicable in the origin country);
In case the documents referred above are in a language other than English, then an authorized English translation, duly authenticated by the issuing authority, shall be carried along with the original documents.
Motor vehicles registered in any country other than India shall not be permitted to transport local passengers and goods within the territory of India.
Motor vehicles registered in any country other than India shall be required to comply with rules and regulations made under Motor Vehicles Act, 1988 of India.
Click here for the Gazette Notification

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
মোতোর ভেহিকল্স নন ত্রান্সপোর্ত ভেহিকল্স ভিজিতিং ইন্দিয়া রুল্স, ২০২২গী নোতিফিকেসন থোকখ্রে
05 SEP 2022 1:17PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত এন্দ হায়ৱেজ মন্ত্রালয়না মোতোর ভেহিকল্স নন ত্রান্সপোর্ত ভেহিকল্স ভিজিতিং ইন্দিয়া রুল্স, ২০২২গী নোতিফিকেসন জি.এস.আর. ৬৮০(ই) তাং ০২.০৯.২০২২দা থোকখ্রে‍। হায়রিবা চৎন-কাঙলোনশিং অসিনা অতোপ্পা লৈবাক্তা রেজিস্তর তৌবা নন-ত্রান্সপোর্ত (লনাইগী) গারীশিং ভারতকী ঙমখৈ মনুংদা চঙলকপা নৎত্রগা থৌনবগী মওং মতৌ ফোর্মেলাইজ তৌহল্লে‍।
হায়রিবা চৎন-কাঙলোন অসিগী মখাদা শীজিন্নরিবা গারীশিংনা লৈবাকসিদা লৈরিঙৈ মনুংদা মখাদা পীরিবা চে-চাংশিং অসি লোয়নদুনা চৎগদবনি:-
(১) চৎনরিবা রেজিস্ত্রেসন সর্তিফিকেৎ অমা
(২) চৎনরিবা দ্রাইভিং লাইসেন্স নৎত্রগা ইন্তরনেস্নে দ্রাইভিং পর্মিৎ অমা, অনিগী মরক্তা মথৌ তাবা অমা
(৩) চৎনরিবা ইন্সুরেন্স পোলিসী অমা
(৪) চৎনরিবা পোলুসন অন্দর কন্ত্রোল সর্তিফিকেৎ অমা (হৌরকফম লৈবাক্তা চৎনরগদি);
করিগুম্বা মথক্তা পল্লিবা চে-চাংশিং অসি ইংলিস নত্তবা অতোপ্পা লোল অমদা ওইরবদি, ওথোরাইজ তৌরবা ইংলিসকী ৱাহন্থোক অমা, পীরিবা ওথোরিতীনা চুম্লে হায়বা তাকপা চেরোল অশেংবা দোকুমেন্তশিংগা লোয়ননা লোয়নদুনা চৎকদবনি‍।
ভারত নত্তবা অতোপ্পা লৈবাক অমা হেক্তদা রেজিস্তর তৌবা গারীশিং ভারতকী ঙমখৈ মনুংদা পেসেঞ্জর অমসুং পোৎচৈশিং পুদুনা চৎপা য়ারোই‍।
ভারত নত্তবা অতোপ্পা লৈবাক অমা হেক্তদা রেজিস্তর তৌবা গারীশিং মোতোর ভেহিকল্স এক্ত, ১৯৮৮গী মখাদা পীরিবা চৎন-কাঙলোন অমসুং পথাপশিং ইনবা মথৌ তাই‍।
গেজেত নোতিফিকেসন পাননবা মসিদা নম্বিয়ু‍।