Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
13,000 individuals register under Common Registration Facility “Mera Ration Mera Adhikar” since its launching on 5th August 2022 in 11 States/UTs.
01 SEP 2022 7:38PM by PIB Delhi
A meeting was convened today under the chairmanship of Shri Sudhanshu Pandey, Secretary (DFPD) to further expand the coverage of Common Registration Facility, with 12 more States/UTs i.e. Chandigarh, D&D D&N, Haryana, Himachal Pradesh, Madhya Pradesh, Gujarat, Rajasthan, Jharkhand, Telangana, Puducherry, Sikkim and Uttar Pradesh. The meeting also reviewed the readiness for further rollout of Common Registration Facility in these States. All the participating States/UTs have shown willingness to come on board of this facility so that it helps them to obtain fresh data of potential beneficiaries for inclusion under NFSA. States/UTs have been requested to make full use of this facility, duly observing the due process of verification at their level before issue of ration card subject to the respective coverage limit under NFSA.
On the occasion of Aazadi ka Amrit Mahotsav(AKAM) and to facilitate the States/UTs in rightful targeting of benefit under NFSA, Secretary (DFPD) launched a web-based Common Registration Facility (Mera Ration Mera Adhikar) on 5th August 2022 for 11 States/UTs i.e. Assam, Goa, Lakshadweep, Maharashtra, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Punjab, Tripura and Uttrakhand. This facility has been developed by the NIC and is accessible on https://nfsa.gov.in.
Response to this Common Registration Facility has been quite encouraging as is seen from the nearly 13,000 registration of individual in just 25 days, since the launching of this facility in 11 States/UTs.
The Department of Food and Public Distribution embarked upon this initiative to serve as an enabling facility so that States/UTs can expedite the collection of data for initiating the due process for achieving the coverage of deserving and destitute persons under NFSA, upto their respective limits.

গ্ৰাহক পৰিক্ৰমা, খাদ্য আৰু ৰাজহুৱা বিতৰণ মন্ত্ৰালয়
১১ খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয়শাসিত প্ৰদেশত ৫ আগষ্ট ২০২২ তাৰিখৰ পৰা ১৩,০০০ ব্যক্তিয়ে উমৈহতীয়া পঞ্জীয়ন সুবিধা "মোৰ ৰেচন মোৰ অধিকাৰ"ৰ অধীনত পঞ্জীয়ন কৰে
01 SEP 2022 7:38PM by PIB Guwahati
আজাদী কা অমৃত মহোৎসৱ (একেএএম) উপলক্ষে আৰু এনএফএছএ-ৰ অধীনত ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয়শাসিত অঞ্চলসমূহক লাভালাভৰ সঠিক লক্ষ্য নিৰ্ধাৰণ কৰাৰ ক্ষেত্ৰত ডিএফপিডি-ৰ সচিবে ১১খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয়শাসিত অঞ্চল অৰ্থাৎ অসম, গোৱা, লাক্ষাদ্বীপ, মহাৰাষ্ট্ৰ, মণিপুৰ, মেঘালয়, মিজোৰাম, নাগালেণ্ড, পঞ্জাৱ, ত্ৰিপুৰা আৰু উত্তৰাখণ্ডৰ বাবে ৫ আগষ্ট ২০২২ তাৰিখে ৱেব-আধাৰিত উমৈহতীয়া পঞ্জীয়ন সুবিধা (মোৰ ৰেচন মোৰ অধিকাৰ) মুকলি কৰে। এই সুবিধাটো এনআইচিৰ দ্বাৰা বিকশিত কৰা হৈছে আৰু ই https://nfsa.gov.in উপলব্ধ।
খাদ্য আৰু ৰাজহুৱা বিতৰণ বিভাগে এক সক্ষম সুবিধা হিচাপে কাম কৰাৰ বাবে এই পদক্ষেপ আৰম্ভ কৰিছে যাতে ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয়শাসিত প্ৰদেশসমূহে এনএফএছএ-ৰ অধীনত যোগ্য আৰু বঞ্চিত ব্যক্তিসকলৰ বাবে উপযুক্ত প্ৰক্ৰিয়া আৰম্ভ কৰাৰ বাবে তথ্য সংগ্ৰহ ত্বৰান্বিত কৰিব পাৰে।
১১খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয়শাসিত প্ৰদেশত এই সুবিধা আৰম্ভ হোৱাৰ পিছত এই উমৈহতীয়া পঞ্জীয়ন সুবিধাৰ প্ৰতি সঁহাৰি যথেষ্ট উৎসাহজনক হৈছে য’ত মাত্ৰ ২৫ দিনত ব্যক্তিসকলৰ পৰা প্ৰায় ১৩,০০০ পৰ্যন্ত পঞ্জীয়ন হোৱা দেখা গৈছে ।
এই সুবিধাৰ ব্যাপ্তি অধিক সম্প্ৰসাৰিত কৰিবলৈ, এই সুবিধাসমূহত উমৈহতীয়া পঞ্জীয়নৰ ব্যৱস্থা ৰখাৰ বাবে প্ৰস্তুতি পৰ্যালোচনা কৰিবলৈ আৰু ১২খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয়শাসিত প্ৰদেশ অৰ্থাৎ চণ্ডীগড়, ডিএণ্ডডি ডিএণ্ডএন, হাৰিয়ানা, হিমাচল প্ৰদেশ, মধ্য প্ৰদেশ, ৰাজস্থান, ঝাৰখণ্ড, তেলেংগানা, পুডুচেৰী, ছিক্কিম আৰু উত্তৰ প্ৰদেশৰ সৈতে ১ ছেপ্টেম্বৰ ২০২২ তাৰিখে সচিব (ডিএফপিডি)ৰ অধ্যক্ষতাত এখন বৈঠক আহ্বান কৰা হৈছিল। সকলো অংশগ্ৰহণকাৰী ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয়শাসিত প্ৰদেশে এই সুবিধাৰ পৰিষদলৈ আহিবলৈ ইচ্ছা প্ৰদৰ্শন কৰিছে যাতে ই তেওঁলোকক এনএফএছএ-ৰ অধীনত অন্তৰ্ভুক্তিৰ বাবে সাম্ভাব্য হিতাধিকাৰীসকলৰ নতুন তথ্য লাভ কৰাত সহায় কৰে। এনএফএছএ-ৰ অধীনত ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয়শাসিত প্ৰদেশসমূহক এই সুবিধাৰ সম্পূৰ্ণ ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ অনুৰোধ জনোৱা হৈছে ৷