কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
২০২২গী ওগস্ত ৫দা হৌদোকখিবদগী হৌরগা রাজ্য/য়ু.তি. ১১দা কমন রেজিস্ত্রেসন ফেসিলিতী “মেরা রাসন মেরা অধিকার”গী মখাদা মীওই ১৩,০০০ রেজিস্তার তৌখ্রে
01 SEP 2022 7:38PM by PIB Imphal
অহেনবা রাজ্য/য়ু.তি. ১২ হায়বদি চান্দিগর, দি&দি দি&এন, হরিয়ানা, হিমাচল প্রদেশ, মধ্য প্রদেশ, গুজরাত, রাজস্থান, ঝার্খন্দ, তেলঙ্গনা, পুদুচেরী, সিক্কিম অমসুং উত্তর প্রদেশতা কমন রেজিস্ত্রেসন ফেসিলিতী মখা তানা পাকথোক চাউথোক্নবা ঙসি শ্রী সুধানশু পান্দে, সেক্রেতরী (দি.এফ.পি.দি.)গী লুচিং মখাদা মীফম অমা পাংথোকখি। মীফম অদুনা রাজ্যশিং অসিদা কমন রেজিস্ত্রেসন ফেসিলিতী মখা তানা রোলআউত তৌনবা শেম শারিবা অদুসু য়েংশিনখি। শরুক য়ারিবা রাজ্য/য়ু.তি. পুম্নমক্না ফেসিলিতী অসি চৎনহনবগী অপাম্বা ফোংদোকখি মরমদি মসিনা নফসাগী মখাদা হাপচিন্নবগীদমক পোতেন্সিএল বেনেফিসরীশিংগী ফ্রেস দেতা ফংবদা মখোয়দা মতেং ওইরি। রাজ্য/য়ু.তি.শিংবু মসিগী ফেসিলিতী অসি মপুং ফানা শিজিন্ননবা খংহনখি।
অজাদিকা অমৃত মহোতসব (অকাম)গী তাঞ্জা লাকপদা অমদি নফসাগী মখাদা কানবা ফংহনবগী অচুম্বা তার্গেত তৌবদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংবু লাইথোকহন্নবা, সেক্রেতরী (দি.এফ.পি.দি.)না ২০২২গী ওগস্ত ৫দা রাজ্য/য়ু.তি. ১১ মদুদি অসাম, গৱা, লক্ষদ্বীপ, মহারাস্ত্র, মনিপুর, মেঘলায়া, মিজোরাম, নগালেন্দ, পঞ্জাব, ত্রিপুরা অমসুং উত্তরাখন্দগীদমক কমন রেজিস্ত্রেসন ফেসিলিতী (মেরা রাসন মেরা অধিকার) হায়বা ৱেব-বেজ অমা হৌদোকখি। ফেসিলিতী অসি এন.আই.সি.না দিবেলপ তৌবনি অমদি মসি https://nfsa.gov.in.দা ফংবীগনি।
রাজ্য/য়ু.তি. ১১দা ফেসিলিতী অসি হৌদোকখিবদগী হৌরগা শুপ্নতগী নুমিত ২৫গী মনুংদা চাউরাক্না মীওই ১৩,০০০ রেজিস্তার তৌবা উবা ফংবনা মসিগী কমন রেজিস্ত্রেসন ফেসিলিতী অসি য়াম্না পুক্নিং থৌগৎনিঙাই ওইরি।
ফুদ এন্দ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন বিভাগনা এনেবলিং ফেসিলিতী অমগুম সর্ব তৌনবা মসিগী অনৌবা খোংথাং অসিদা পুক্নিং থৌগৎলি মদুদি রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা মখোয়গী অকক্নবা চাং ফাওবা নফসাগী মখাদা মতিক চাবা অমসুং মথৌ তাবা মীওইশিং কোনশিনবগী চিত্থহৌবা থৌওং মখা চত্থনবা দেতা ফংবা ঙম্লগনি।

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
13,000 individuals register under Common Registration Facility “Mera Ration Mera Adhikar” since its launching on 5th August 2022 in 11 States/UTs.
01 SEP 2022 7:38PM by PIB Delhi
A meeting was convened today under the chairmanship of Shri Sudhanshu Pandey, Secretary (DFPD) to further expand the coverage of Common Registration Facility, with 12 more States/UTs i.e. Chandigarh, D&D D&N, Haryana, Himachal Pradesh, Madhya Pradesh, Gujarat, Rajasthan, Jharkhand, Telangana, Puducherry, Sikkim and Uttar Pradesh. The meeting also reviewed the readiness for further rollout of Common Registration Facility in these States. All the participating States/UTs have shown willingness to come on board of this facility so that it helps them to obtain fresh data of potential beneficiaries for inclusion under NFSA. States/UTs have been requested to make full use of this facility, duly observing the due process of verification at their level before issue of ration card subject to the respective coverage limit under NFSA.
On the occasion of Aazadi ka Amrit Mahotsav(AKAM) and to facilitate the States/UTs in rightful targeting of benefit under NFSA, Secretary (DFPD) launched a web-based Common Registration Facility (Mera Ration Mera Adhikar) on 5th August 2022 for 11 States/UTs i.e. Assam, Goa, Lakshadweep, Maharashtra, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Punjab, Tripura and Uttrakhand. This facility has been developed by the NIC and is accessible on https://nfsa.gov.in.
Response to this Common Registration Facility has been quite encouraging as is seen from the nearly 13,000 registration of individual in just 25 days, since the launching of this facility in 11 States/UTs.
The Department of Food and Public Distribution embarked upon this initiative to serve as an enabling facility so that States/UTs can expedite the collection of data for initiating the due process for achieving the coverage of deserving and destitute persons under NFSA, upto their respective limits.