Prime Minister's Office
PM to visit Karnataka on 20th and 21st June
PM to inaugurate and lay the foundation stone of multiple rail and road infrastructure projects worth over Rs 27000 crore in Bengaluru
Foundation stone of Bengaluru Suburban Rail project, redevelopment of Bengaluru Cantt. and Yesvantpur Junction railway station, two sections of Bengaluru Ring Road project, multiple road upgradation projects and Multimodal Logistics Park at Bengaluru, to be laid
PM to dedicate to the Nation India’s first Air Conditioned Railway Station, 100 percent electrification of the Konkan railway line and other railway projects
PM to inaugurate the Centre for Brain Research and lay the foundation Stone for Bagchi Parthasarathy Multispeciality Hospital at IISc Bengaluru
New campus of Dr. B R Ambedkar School of Economics (BASE) University, Bengaluru to be inaugurated by PM
PM to also dedicate to the Nation 150 ‘Technology Hubs’ developed at a cost of about Rs 4600 crore
PM to lay the foundation stone of the Coaching terminal for sub-urban traffic at Naganahalli Railway Station in Mysuru
‘Centre of Excellence for persons with communication disorders’ at the AIISH Mysuru to be also dedicated to Nation
On the occasion of 8th International Day of Yoga, PM to participate in a Mass Yoga Demonstration at Mysore Palace ground, Mysuru
Along with PM's Yoga programme at Mysore, 75 Union Ministers to also participate in Mass Yoga demonstrations at 75 iconic locations across the country
Mass Yoga demonstrations will be organised by various Non governmental organisations also across the country, with participation of crores of people
PM’s Yoga programme at Mysuru will be part of an innovative programme- ‘Guardian Yoga Ring’- underlining the concept of ‘One Sun, One earth’
19 JUN 2022 12:57PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Karnataka on 20th and 21st June, 2022. At around 12:30 PM on 20th June, Prime Minister will visit Indian Institute of Science (IISc) Bengaluru, where he will inaugurate Centre for Brain Research (CBR) and will lay the foundation stone of Bagchi-Parthasarathy Multispeciality Hospital. At around 1:45 PM, he will visit Dr. B R Ambedkar School of Economics (BASE), Bengaluru, where he will inaugurate the new campus of BASE University and unveil the statue of Dr B. R. Ambedkar. He will also dedicate to the Nation 150 ‘Technology Hubs’ that have been developed by transforming Industrial Training Institutes (ITIs) in Karnataka. Thereafter, at around 2:45 PM, Prime Minister will reach Kommaghatta in Bengaluru, where he will inaugurate and lay the foundation stone of multiple rail and road infrastructure projects worth over Rs 27000 crore Then at around 5:30 PM, Prime Minister will attend a public function at Maharaja’s College Ground, Mysuru where he will lay the foundation stone of Coaching terminal at Naganahalli Railway Station and dedicate to the nation the ‘Centre of Excellence for persons with communication disorders’ at the All India Institute of Speech and Hearing (AIISH). Thereafter, at around 7 PM, Prime Minister will visit Sri Suttur Math, Mysuru and at around 7:45 PM, he will be visiting Sri Chamundeshwari Temple, Mysuru.
At around 06:30 AM on 21st June, Prime Minister will participate in a Mass Yoga Demonstration at Mysore Palace ground, on the occasion of 8th International Day of Yoga.
PM in Bengaluru
In a step towards enhancing mobility and boosting connectivity in Bengaluru, Prime Minister will lay the foundation stone of Bengaluru Suburban rail project (BSRP), which will connect Bengaluru city with its suburbs and satellite townships. The project, which is to be built at a cost of over Rs. 15,700 crore, envisages 4 corridors with a total route length of over 148 Kms. Prime Minister will also lay the foundation stone of redevelopment of Bengaluru Cantt. and Yesvantpur Junction railway station to be developed at a cost of around Rs 500 crore and Rs 375 crore respectively.
During the Programme, Prime Minister will dedicate to the Nation, India’s first Air Conditioned Railway Station - Sir M Visvesvaraya Railway Station at Baiyappanahalli, which is developed on the lines of a modern airport at a total cost of around Rs 315 crore. Prime Minister will also dedicate to the Nation the 100 percent electrification of the Konkan railway line (about 740 Kms) from Roha (Maharashtra) to Thokur (Karnataka) by flagging of Electric trains from Udupi, Madagaon and Ratnagiri. The electrification of Konkan railway line has been done at a cost of more than 1280 crore. Prime Minister will also dedicate to the Nation, two railway line doubling projects : Arsikere to Tumkuru (around 96 km) and Yelahanka to Penukonda (around 120 km) by flagging off passenger trains and MEMU service respectively. The two railway line doubling projects have been developed at a cost of more than Rs 750 crore and Rs 1100 crore respectively.
During the programme, Prime Minister will also lay the foundation stone of two sections of the Bengaluru Ring Road project. The project to be developed at a cost of more than Rs 2280 crore will help reduce traffic congestion in the city. Prime Minister will also lay the foundation stone of various other road projects : six laning of Nelamangala-Tumkur section of NH-48; widening of Punjalkatte-Charmadi section of NH-73; rehabilitation and upgradation of a section of NH-69. The cumulative cost to be incurred in these projects is about Rs 3150 crore. Prime Minister will also lay the foundation stone of Multi Modal Logistics Park, which is being developed at Muddalinganahalli, about 40 km from Bengaluru at a cost of about Rs 1800 crore. It will help in lowering the transportation, handling and secondary freight costs.
Prime Minister will inaugurate the new campus of Dr. B R Ambedkar School of Economics (BASE) University, Bengaluru. The residential University was set up in 2017 in recognition of the exemplary contributions made by Dr. B.R Ambedkar in the development of Independent India and as a tribute to his memory on the occasion of his 125th birth anniversary.
During the Programme at BASE University, Prime Minister will also dedicate to the Nation 150 ‘Technology Hubs’ that have been developed by transforming the Industrial Training Institutes (ITIs) across Karnataka. This unique initiative developed at a cost of over Rs 4600 crore is supported by many Industry partners. It aims to create a skilled workforce to address Industry 4.0 manpower needs. These Technology Hubs, through its various innovative courses, will provide high skill training in cutting edge technology and improve opportunities for ITI graduates in employment and entrepreneurship.
At IISc Bengaluru, Prime Minister will inaugurate the Centre for Brain Research (CBR), the foundation stone of which was laid by Prime Minister himself. The Centre is developed as a one of its kind research facility and focuses on conducting vital research to provide evidence based public health interventions to manage age-related brain disorders. During the Programme, Prime Minister will also lay the Foundation Stone for 832 bedded Bagchi Parthasarathy Multispeciality Hospital. The Hospital will be developed in the campus of IISc Bengaluru and will help integrate science, engineering and medicine at the prestigious institute. It will provide major filip to clinical research in the country and will work towards finding innovative solutions that will help in improvement of healthcare services in the country.
PM in Mysuru
At a public function at Maharaja’s College Ground, Mysuru, Prime Minister will lay the foundation stone of the Coaching terminal for sub-urban traffic at Naganahalli Railway Station that will be developed at a cost of over Rs 480 crore. The Coaching terminal will also have a MEMU shed and will decongest the existing Mysuru Yard, facilitating running of more MEMU train services and long distance trains from Mysuru, improving both connectivity and tourism potential of the region. This will benefit the daily commuters as well as those travelling to long distance destinations.
During the programme, Prime Minister will also dedicate to the nation the ‘Centre of Excellence for persons with communication disorders’ at the All India Institute of Speech and Hearing (AIISH). It is equipped with state of the art laboratories and facilities for diagnosis, assessment and rehabilitation of persons with communication disorders.
PM’s programme on 21st June
On the occasion of 8th International Day of Yoga (IDY) on 21st June 2022, Prime Minister will participate along with thousands of participants in a Mass Yoga Demonstration at Mysore Palace ground, Mysuru. Integrating the Azadi Ka Amrit Mahotsav with celebrations of 8th IDY, Mass Yoga demonstrations will also be organised at 75 iconic locations across the country under the leadership of 75 Union Ministers, along with the Yoga Demonstration by the Prime Minister at Mysore. The Yoga demonstrations will also be held by various educational, social, political, cultural, religious, corporate and other civil society organisations and will be attended by crores of people across the country.
Prime Minister’s Yoga programme at Mysuru is also part of the novel programme ‘Guardian Yoga Ring’ which is a collaborative exercise between 79 countries and United Nations organisations along with Indian Missions abroad to illustrate Yoga's unifying power that surpasses National boundaries. As the sun apparently moves from the east to the west across the world, the Mass Yoga Demonstrations in the participating countries, if seen from any one point on Earth, will seem to be happening one after the other, almost in tandem, thus underlining the concept of ‘One Sun, One earth’. This innovative programme will be telecast live on DD India starting from 3 AM IST (telecast from Fiji) till 10 PM IST (telecast from San Francisco USA) on 21st, June 2022. As part of the programme, Prime Minister's programme in Mysuru will be telecast live on DD India from 06:30 AM IST.
Since 2015, the International Day of Yoga (IDY) is celebrated worldwide on 21st June every year. The theme for this year’s Yoga day is “Yoga for Humanity”. The theme portrays how Yoga served humanity in alleviating suffering during Covid Pandemic.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না জুন ২০ অমসুং ২১দা কর্নাতকাদা চৎকদৌরি
পি.এম.না বেঙ্গলুরুদা লুপা করোর ২৭০০০ হেনবগী রেল অমসুং রোদ ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত কয়ামরুম শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
বেঙ্গলুরু সবঅর্বান রেল প্রোজেক্ত, বেঙ্গলুরু কেন্তোনমেন্ত অমসুং য়েসবন্তপুর জঙ্কসন রেলৱে স্তেসন নৌনা শেমগৎনবা, বেঙ্গলুরু রিং রোদ প্রোজেক্তগী সেক্সন অনি, রোদ অপগ্রেদেসন প্রোজেক্ত কয়ামরুম অমসুং বেঙ্গলুরুগী মলতিমোদেল লোজিস্তিক্স পার্ক হায়রিবশিং অসিগী উরেপ উয়ুং তমগনি
পি.এম.না ভারতকী অহানবা এয়র কন্দিসন ওইবা রেলৱে স্তেসন, কোনকন রেলৱে লাইনগী চাদা ১০০ ইলেক্ত্রিফিকেসন তৌরবা অমসুং অতোপ্পা রেলৱে প্রোজেক্তশিং জাতিদা খুৎশিন্নগনি
পি.এম.না আই.আই.এসসি. বেঙ্গলুরুদা সেন্তর ফোর ব্রেন রিসর্চ শঙ্গাগনি অমসুং বগচি পর্থাসরাথী মলতিস্পেসিএলিতী হোস্পিতালগী উরেপ-উয়ুং তমগনি
পি.এম.না দা. বি.আর. অম্বেদকর স্কুল ওফ ইকনোমিক্স (বি.এ.এস.ই.) য়ুনিভর্সিতী, বেঙ্গলুরুগী অনৌবা কেম্পস শঙ্গাগনি
লুপা করোর ৪৬০০রোম চংনা শেমগৎখিবা ‘তেক্নোলোজী হব’ ১৫০ পি.এম.না জাতিদা খুৎশিন্নগনি
পি.এম.না মাইসুরুগী নাগানাহাল্লি রেলৱে স্তেসনগী সব-অর্বান ত্রাফিক্কী কোচিং তর্মিনেলগী উরেপ-উয়ুং তমগনি
এ.আই.আই.এস.ঐচ.
19 JUN 2022 12:57PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জুন ২০ অমসুং ২১দা কর্নাতকাদা চৎকনি। জুন ২০গী নুমিৎ য়ুংবা মতুং ১২:৩০ তারকপদা প্রধান মন্ত্রীনা ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুত ওফ সাইন্স (আই/আই/এস.সি.) বেঙ্গলুরুদা চৎকনি, মফম অসিদা মহাক্না সেন্তর ফোর ব্রেন রিসর্চ (সি.বি.আর.) শঙ্গাগনি অমসুং বগচি পর্থাসরাথী মলতিস্পেসিএলিতী হোস্পিতালগী উরেপ-উয়ুং তমগনি। নুমিৎ য়ুংবা মতুং পুং ১:৪৫দা মহাক্না দা. বি.আর. অম্বেদকর স্কুল ওফ ইকনোমিক্স (বি.এ.এস.ই.), বেঙ্গলুরুদা চৎকনি, মফম অসিদা মহাক্না বি.এ.এস.ই. য়ুনিভর্সিতীগী অনৌবা কেম্পস অমা শঙ্গাগনি অমসুং দা. বি.আর. অম্বেদকরগী মীতম মাইখুম হাংদোক্কনি। মহাক্না কর্নাতকাদা ইন্দস্ত্রিএল ত্রেনিং ইন্সতিত্যুতশিং (আই.তি.আই.শিং)দা অওনবা পুরক্তুনা শেমগৎখিবা তেক্নোলোজী হব’ ১৫০ জাতিদা খুৎশিন্নগনি। মসিগী মতুংদা নুংথিল পুং ২:৪৫দা প্রধান মন্ত্রীনা বেঙ্গলুরুগী কোম্মাঘাত্তাদা থুংগনি, মফম অসিদা মহাক্না লুপা করোর ২৭০০০ হেনবগী রেল অমসুং রোদ ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত কয়ামরুম শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। মতুংদা নুমিদাং ৱাইরম পুং ৫:৩০ তারকপদা প্রধান মন্ত্রীনা মাইসুরুগী মহারাজা কোলেজ গ্রাউন্দদা মীয়ামগী মীতিন অমদা শরুক য়াগনি, মফম অসিদা মহাক্না নাগানাহাল্লি রেলৱে স্তেসনগী কোচিং তর্মিনেলগী উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং ওল ইন্দিয়া ইন্সতিত্যুত ওফ স্পীচ এন্দ হিয়রিং (এ.আই.আই.এস.ঐচ.)গী ‘সেন্তর ওফ এক্সিলেন্স ফোর পর্সন্স ৱথ কম্ম্যুনিকেসন দিসওর্দরস’ জাতিদা খুৎশিন্নগনি। মসিগী মতুং তারকপদা নুমিদাং পুং ৭ তারকপদা প্রধান মন্ত্রীনা মাইসুরুগী শ্রী সুত্তুর মাথতা চৎকনি অমসুং পুং ৭:৪৫দা মহাক্না মাইসুরুগী শ্রী চমুন্দেশ্বরি মন্দিরদা চৎকনি।
জুন ২১গী অয়ুক পুং ৬:০০ তাবদা প্রধান মন্ত্রীনা ৮শুবা মালেমগী য়োগ নুমিৎকা মরী লৈননা মাইরুর পেলেস গ্রাউন্দা মাস য়োগ দেমোনস্ত্রেসন অমদা শরুক য়াগনি।
বেঙ্গলুরুদা পি.এম.
বেঙ্গলুরুদা মোবিলিতী হেনগৎহন্নবা অমসুং কন্নেক্তিবিতী থৌগৎনবা মাইকৈদা চংশিনবা খোঙথাং অমা ওইনা প্রধান মন্ত্রীনা বেঙ্গলুরু সবঅর্বান রেল প্রোজেক্ত (বি.এস.আর.পি.)গী উরেপ-উয়ুং তমগনি, মসিনা বেঙ্গলুরু সহর অসিবু মাগী সবঅর্বশিং অমদু সেতলাইৎ তাউনশিপশিংগা শম্নহল্লগনি। লুপা করোর ১৫,৭০০ চংনা শাগদবা প্রোজেক্ত অসিদা কিমি ১৪৮ হেন্না শাংবা অপুনবা রুৎ অমগা লোয়ননা কোরিদোর ৪ শাগনি। প্রধান মন্ত্রীনা বেঙ্গলুরু কেন্তোনমেন্ত অমসুং য়েসবন্তপুর জঙ্কসন রেলৱে স্তেসন অসি মথং-শিৎনা লুপা করোর ৫০০ অমসুং ৩৭৫ চংনা শেমগৎনবা উরেপ-উয়ুংসু তমগনি।
থৌরম অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা জাতিদা বাইয়াপ্পানাহাল্লিদা লৈবা ভারতকী অহানবা এয়র কন্দিসন রেলৱে স্তেসন – সর এম. বিস্বেস্বরয়্যা রেলৱে স্তেসন খুৎশিন্নগনি, মসি পুন্না লুপা করোর ৩১৫ রোম চংনা মোদর্ন এয়রপোর্ত অমগী মওংদা শেমগৎখিবনি। প্রধান মন্ত্রীনা রোহা (মহারাস্ত্র)দগী থোকুর (কর্নাতকা) ফাওবগী চাদা ১০০ ইলেক্ত্রিফিকেসন তৌরবা কোনকন রেলৱে লাইন (কিমি ৭৪০) অসি উদুপি, মাদাগাও অমসুং রত্নাগীরিদগী ইলেক্ত্রিক ত্রেনশিং লমথাদুনা জাতিদা খুৎশিন্নগনি। কোনকন রেলৱে লাইন অসি লুপা করোর ১২৮০ হেন্না চংদুনা ইলেক্ত্রিফিকেসন তোখি। প্রধান মন্ত্রীনা রেলৱে লাইন দবলিং প্রোজেক্ত অনি: অর্সিকেরেদগী তুমকুরু ফাওবা (কিমি ৯৬) অমসুং য়েলাহনকাদগী পেনুকোদা ফাওবা (কিমি ১২০) অসি মথং শিৎনা পেসেঞ্জর ত্রেনশিং অমসুং এম.ই.এম.য়ু. সর্ভিস লমথবগা লোয়ননা জাতিদা খুৎশিন্নগনি। রেলৱে লাইন দব্লিং প্রোজেক্ত অনি অসি মথংশিৎনা লুপা করোর ৭৫০ অমসুং লুপা করোর ১১০০ হেনবা শেনফম চংনা শেমগৎখি।
থৌরম অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা বেঙ্গলুরু রিং রোদ প্রোজেক্তকী সেক্সন অনিগী উরেপ-উয়ুং তমগনি। লুপা করোর ২২৮০ হেন্না চংনা পাইখৎকদবা প্রোজেক্ত অসিনা সহর অসিদা ত্রাফিক কঞ্জেসন হন্থহনবদা মতেং ওইরগনি। প্রধান মন্ত্রীনা অতোপ্পা রোদ প্রোজেক্ত কয়ামরুমসু উরেপ-উয়ুং তমগনি: এন.ঐচ.-৪৮গী নেলামঙ্গলা-তুমকুর সেক্সন লেন তরুক ওনবা; এন.ঐচ.-৭৩গী পুঞ্জালকত্তে-চর্মারী সেক্সন পাকথোকপা; এন.ঐচ.-৬৯গী রিহেবিলিতেসন অমসুং অপগ্রেদেসন। প্রোজেক্তশিং অসিদা পুন্না চংগদবা শেনফম অসি লুপা করোর ৩১৫০নি। প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ১৮০০ চংনা বেঙ্গলুরুদগী কিমি ৪০ লাপ্না লৈবা মুদ্দালিগানাহাল্লিদা শেমগৎকদবা মলতি মোদেল লোজিস্তিক পার্ক্কী উরেপ-উয়ুংসু তমগনি। মসিনা ত্রান্সপোর্তেসন, হেন্দলিং অমসুং সেকেন্দরী ফ্রেৎ কোস্তশিং হন্থহনবদা মতেং পাংলগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা বেঙ্গুলুরুগী দা. বি.আর. অম্বেদকর স্কুল ওফ ইকনোমিক্স (বি.এ.এস.ই.) য়ুনিভর্সিতীগী অনৌবা কেম্পস শঙ্গাগনি। রেসিদেন্সিএল য়ুনিভর্সিতী অসি নীংতম্লবা ভারতকী চাউখৎ খোঙচৎতা দা. বি.আর. অম্বেদকরনা শীংথানীংঙাই ওইনা শরুক তমখিবা অমসুং মহাক্কী ১২৫শুবা মপোক কুমওনগী থৌরমদা মহাকপু নীংশিংবা ওইনা ইং কুমজা ২০১৭তা লিংখৎখি।
বি.এ.এস.ই. য়ুনিভর্সিতীগী থৌরম অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা কর্নাতকাদা ইন্দস্ত্রিএল ত্রেনিং ইন্সতিত্যুতশিং (আই.তি.আই.শিং)দা অওনবা পুরক্তুনা শেমগৎখিবা তেক্নোলোজী হব’ ১৫০ জাতিদা খুৎশিন্নগনি। মসিগী অখন্নবা থৌশিল অসি ইন্দস্ত্রী পার্তনর কয়ানা তেংবাংদুনা লুপা করোর ৪৬০০ হেন্না চংনা পাইখৎখি। মসিনা ইন্দস্ত্রী ৪.০গী মেনপাৱরগী মথৌ তাবশিং অদু থুংহন্নবা স্কিল লৈবা ৱার্কফোর্স অমা শেমগৎনবা পান্দম থম্মি। তেক্নোলোজী হবশিং অসিনা মখোয়গী ইনোবেতিব কোর্সশিংগী খুত্থাংদা কত্তিং এদ তেক্নোলোজীদা অৱাংবা থাক্কী স্কিল ত্রেনিং পীগনি আমসুং আই.তি.আই. গ্রেজুৎশিংবধ থবক্কী অমসুং ওন্তপ্রিনোরশিপকী খুদোংচাবশিং পীবা হেনগৎলগনি।
বেঙ্গলুরুগী আই.আই.এসসি.দা প্রধান মন্ত্রী মশামক্না উরেপ-উয়ুং তমখিবা সেন্তর ফোর ব্রেন রিসর্চ (সি.বি.আর.) শঙ্গাগনি। সেন্তর অসি তোপ-তোপ্পা রিসর্চ ফেসিলিতী অমা ওইনা শেমগৎখি অমসুং চহিগা মরী লৈনবা ব্রেন দিসওর্দরশিং য়েংশিন্নবা পব্লিক হেল্থ ইন্তর্ভেন্সনশিংগী খুদম-চাংদমশিংদা য়ু্ম্ফম ওইবা মরু ওইবা রিসর্চ পাঙথোকপদা মীৎয়েং চংগনি। থৌরম অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা ফমুং ৮৩২ থাবা বগচি পর্থাসরাথী মলতিস্পেসিএলিতী হোস্পিতালগী উরেপ-উয়ুং তমগনি। হোস্পিতাল অসি বেঙ্গলুরুগী আই.আই.এসসি.গী কেম্পসতা শাগনি অমসুং মসিনা সাইন্স, ইঞ্জীনিয়রিং, মেদিসিন অসি মমিং লৈরবা ইন্সতিত্যুত অসিদা ইন্তিগ্রেৎ তৌবদা মতেং পাংলগনি। মসিনা লৈবাক অসিগী ক্লিনিকেল রিসর্চতা মরু ওইবা ইনোৎ অমা হাপলগনি অমসুং লৈবাক অসিগী হেল্থকিয়র সর্ভিসশিং ফগৎহনবদা মতেং পাংগদবা ইনোবেতিব সোল্যুসন পুথোক্নবা মাইকৈদা থবক পাইখৎলগনি।
মাইসুরুদা পি.এম.
মাইসুরুগী মহারাজা কোলেজ গ্রাউন্দদা পাঙথোকপা মীয়ামগী মীতিন অমদা প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৪৮০ চংনা শেমগৎকদবা নাগানাহাল্লি রেলৱে স্তেসনগী সব-অর্বান ত্রাফিক্কী কোচিং তর্মিনেলগী উরেপ-উয়ুং তমগনি। কোচিং তর্মিনেল অসিদা এম.ই.এম.য়ু. শেদ অমসু লৈগনি অমসুং মসিনা হৌজিক লৈরিবা মাইসুরু য়ার্দ অসি মীচিনবা হন্থহল্লগনি, এম.ই.এম.য়ু. ত্রেন সর্ভিস অমসুং মাইসুরুদগী লমশাং চেনবা ত্রেন কয়া চেলহনবা ঙম্লগনি, মসিনা লমদম অসিগী কন্নেক্তিবিতী অমসুং তুরিজম অনিমক থৌগৎলগনি। মসিনা নুমিৎ খুদিংগী চৎথোক-চৎশিন তৌরিবা লোয়ননা অরাপ্পা মফমশিংদা চৎলিবা মীওইশিংদা কান্নবা পীরগনি।
থৌরম অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা ওল ইন্দিয়া ইন্সতিত্যুত ওফ স্পীচ এন্দ হিয়রিং (এ.আই.আই.এস.ঐচ.)গী ‘সেন্তর ওফ এক্সিলেন্স ফোর পর্সন্স ৱথ কম্ম্যুনিকেসন দিসওর্দরস’ জাতিদা খুৎশিন্নগনি। মসিদা স্তেৎ ওফ দি আর্ত লেবোরেতোরীশিং অমসুং দাইগনোসিস, এসেসমেন্ত অমসুং কম্ম্যুনিকেসন দিসওর্দরসকা লোয়নবা মীওইশিংগী রিহেবিলিতেসন তৌনবা ফেসিলিতীশিং লৈরি।
জুন ২১দা পি.এম.গী প্রোগ্রাম
জুন ২১, ২০২২দা প্রধান মন্ত্রীনা ৮শুবা মালেমগী য়োগ নুমিৎকা মরী লৈননা মাইসুর পেলেস গ্রাউন্দা শরুক য়াবা মীওই লিশিং কয়াগা লোয়ননা মাস য়োগ দেমোনস্ত্রেসন অমদা শরুক য়াগনি।
আজাদী কা অমৃত মহোৎসব অসি ৮শুবা আই.দি.ৱাই.গী পালন তৌবা অসিগা পুনশিন্নদুনা মাইসুরুদা প্রধান মন্ত্রীনা য়োগা দেমোনস্ত্রেসন তৌবগা লোয়ননা কেন্দ্রগী মন্ত্রী ৭৫গী লুচিং মখাদা লৈবাক শিনবা থুংবদা লৈরিবা মরু ওইবা মফম ৭৫দা মাস য়োগ দেমোনস্ত্রেসন পাঙথোক্কনি। য়োগ দেমোনস্ত্রেসন অসি তোঙান-তোঙানবা এজুকেস্নেল, সোসিএল, পোলিতিকেল, কলচরেল, রিলিজিয়স, কোর্পোরেৎ অমসুং অতোপ্পা সিভিল সোসাইতী ওর্গনাইজেসনশিংগা লোয়ননা পাঙথোক্কনি অমসুং লৈবাক অসিগী মীওই করোর কয়ানা শরুক য়াগনি।
প্রধান মন্ত্রীগী মাইসুরুগী য়োগ প্রোগ্রাম অসি লৈবাক্কী ঙমখৈশিংবু মাংহল্লিবা য়োগগী পুনশিনবা ঙম্বা শক্তি অদু তাক্নবা ইন্দিয়ন মিসনশিংগা লোয়ননা লৈবাক ৭৯ অমসুং য়ুনাইতেদ নেসন্স ওর্গনাইজেসনশিংগী কোল্লাবোরেতিব এক্সর্সাইজ অমা ওইরিবা ‘গর্জিয়ন য়োগ রিং’গী অচৌবা প্রোগ্রাম অসিগী শরুক অমসু ওইরি। নুমিৎনা মালেম শিনবা থুংবদা নোংপোক্তগী থোরক্তুনা নোংচুপতা তাখিবা অসিগা লোয়ননা লৈবাকশিংনা মাস য়োগ দেমোনস্ত্রেসনশিংদা শরু য়াগনি, করিগুম্বা পৃথিবীগী মফম অমা হেক্তগী য়েংলকপা তারবদি মসি অমগী মথংদা অমা লেপ্পা লৈতনা পাঙথোকপা ওইনা উগনি, অসুম্না ‘ৱান সন, ৱান অর্থ’কী ৱাখল্লোন অসি উৎকনি। মসিগী ইনোবেতিব প্রোগ্রাম অসি আই.এস.তি.দা অয়ুক্কী পুং ৩ তাবা মতমদগী (ফিজিদগী তেলিকাস্ত তৌবা) আই.এস.তি.দা নুমিদাং পুং ১০ (সেন ফ্রানসিস্কো য়ু.এস.এ.দগী তেলিকাস্ত তৌবা) ফাওবা দি.দি. ইন্দিয়া লাইব তেলিকাস্ত তৌগনি। প্রোগ্রাম অসিগী শরুক ওইনা প্রধান মন্ত্রীগী মাইসুরুগী প্রোগ্রাম অসি আই.এস.তি.দা অয়ুক পুং ৬:৩০দগী দি.দি. ইন্দিয়দা লাইব তেলিকাস্ত তৌগনি।
কুমজা ২০১৫দগী হৌদুনা মালেমগী য়োগ নুমিৎ অসি চহি খুদিংগী জুন ২১দা মালেমশিনবা থুংবদা পাঙথোক্তুনা লাকখি। চহি অসিগী য়োগ নুমিৎকী থিম অসি “য়োগ ফোর হ্যুমেনিতী”না ওইরি। থিম অসিনা য়োগনা কোবিদ লাইচৎ মনুংদা অৱা অনা কোকহনবদা মীওইবা জাতিগী শেবা করম্না তৌরি হায়না তাক্লি।