Prime Minister's Office
PM addresses ‘Yuva Shivir’ organised by Shree Swaminarayan Temple
“Constant character-building in every generation is the basis of every society”
“Wherever there are challenges, India is present with hope, wherever there are problems, India comes out with solutions”
“India is new hope of the world today”
“From software to space, we are emerging as a country ready for a new future”
“Let us uplift ourselves, but our upliftment should also be a medium for the welfare of others”
Mentions the campaign to clean Kashi Ghats by a Nagaland Girl
19 MAY 2022 12:06PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the ‘Yuva Shivir’ being organised at Karelibaug, Vadodara today via video conferencing. Shree Swaminarayan Temple, Kundaldham and Shree Swaminarayan Temple Karelibaug, Vadodara organised the Shivir.
Addressing the gathering, the Prime Minister said that our scripture has taught us that the constant character-building in every generation is the basis of every society. He emphasised that shivir like the one that is being conducted today is not only an effort to create good ‘sanskars’ among the youth but also a pious and natural campaign for regeneration of the society, identity, pride and nation.
The Prime Minister urged to take a collective resolve and make efforts to build a new India. A new India, whose identity is new, forward-looking and traditions are ancient. A new India, which moves ahead by taking both new thinking and age-old culture together and should give direction to the entire mankind. “Wherever there are challenges, India is present with hope, wherever there are problems, India comes out with solutions”, the Prime Minister said.
The Prime Minister said from delivering vaccines and medicines to the world amid the Corona crisis to the hope of a self-reliant India amidst disrupted supply chains to the role of a capable nation for peace in the midst of global unrest and conflicts, India is the new hope of the world today.
The Prime Minister remarked that we are showing the path of Yoga to the entire humanity, we are introducing them to the power of Ayurveda. The Prime Minister noted that today, the working style of government and thinking of society has changed along with increased people's participation. Today India has the third-largest start-up system in the world that is being led by the youth of India. “In software to space, we are emerging as a country ready for a new future. For us, Sanskar means education, service and sensitivity! For us, Sanskar means dedication, determination and strength! Let us uplift ourselves, but our upliftment should also be a medium for the welfare of others! May we touch the heights of success, but our success should also be a means of service to all. This is the essence of the teachings of Bhagwan Swaminarayan and this is the nature of India also”, the Prime Minister said.
The Prime Minister recalled his long association with Vadodara and mentioned the significance of the place in his personal and political life. He said with ‘Statue of Unity’ Vadodara has become an important base for the global attraction i.e. Statue of Unity. Similarly, Pavagadh Temple is also attracting people from all over. The Prime Minister said that ‘Sanskaar Nagri’ Vadodara is becoming known all over the world as Vadodara-made Metro coaches are used globally, that is the strength of Vadodara, he said. The Prime Minister said that though we did not get an opportunity to die for the country in the freedom struggle but we can live for the country. He asked, “Till 15 August 2023, Can we stop transactions with cash and adopt digital payments? Your small contribution can create a huge difference in small businesses and vendors lives”. Similarly, a pledge may be taken for cleanliness and prevention of the use of single-use plastic and preventing malnutrition.
The Prime Minister also mentioned the campaign by a Nagaland Girl for cleaning the Ghats of Kashi. She started alone but was joined by many people. This illustrates the power of resolve. Similarly, the Prime Minister asked to practice small measures like saving electricity or adopting natural farming to help the country.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী স্বামিনরায়ন লাইশঙনা শীনবা ‘য়ুবা শিবির’দা ৱা ঙাঙখ্রে
“চারোন-শুরোন খুদিংগী কেরেক্তর শেম্বা লেপ্তবা হায়বনা খুন্নাই খুদিংগী য়ুম্ফম্নি”
“শিংনবা লৈবা মফম খুদিংদা ভারতনা থাজবা অমগা লোয়ননা লৈরি, খুদোংচাদবা লৈবা খুদিংদা ভারতনা ৱারোইশিন পুথোক্লি”
“ভারতনা ঙসিগী মালেমগী অনৌবা থাজবা ওইরি”
“ঐখোয়না সোফৱেয়রদগী স্পেস ফাওবদা হয়েংগী অনৌবা মতমগীদমক্তা শেম-শারবা লৈবাক অমা ওইনা থোক্লক্লি”
“ঐখোয়না ইশাবু থাক ৱাংনা পুখৎসি, অদুবু থৌওং অসিনা অতোপ্পগী য়াইফ-য়ুম্বালগী পাম্বৈসু ওইগদবনি”
নাগালেন্দগী নুপীমচা অমনা কাশি ঘাত শেংবগী খোঙজংবু মহাক্না পনখি
19 MAY 2022 12:06PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা বদোদরাগী করেলিবাগতা শীন-লাঙলিবা ‘য়ুবা শিবির’ থৌরমদা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা ৱা ঙাঙখ্রে। শ্রী স্বামিনরায়ন লাইশঙ, কুন্দলধাম অমসুং শ্রী স্বমিনরায়ন লাইশঙ করেলিবাগ, বদোদরানা ঙসিগী শিবির অসিবু শীন-লাঙবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মিতিন অসিদা ৱা ঙাঙবদা, ঐখোয়গী স্ক্রিপচরনা চারোন-শুরোন খুদিংগী কেরেক্তর শেম্বা লেপ্তবা হায়বনা খুন্নাই খুদিংগী য়ুম্ফম্নি হায়বা তাক্লি হায়না ফোংদোকখি। ঙসি পাংথোক্লিবা শিবির অসিগুম্বা অসি নহারোলশিংগী মরক্তা অফবা ‘সন্সকার’ লৈহন্নবা হোৎনবতা নত্তনা খুন্নাই, ইশাগী শক্তাক, চাউথোকচবা অমসুং লৈবাকপু নৌহৌননা ময়োল চোংহনবগী থম্মোই শেংবা অমসুং মহৌশাগী ওইবা খোঙজংনি হায়না ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মীয়াম্না অপুনবা ৱারেপ লৌদুনা অনৌবা ভারত অমা শেম্নবা হোৎননবা হায়খি। মশাগী শক্তাক্না অনৌবা ওইবা, তুংলমচত্তা মিৎয়েং থম্বা অমসুং নাৎনা অরিবা মতমগী ওইবা অনৌবা ভারত অমবু মহাক্না পনখি। অনৌবা ৱাখল্লোন অমসুং চহি কয়া লিরবা নাৎপু অমত্তা ওইনা পুদুনা তুংলমচৎকীদমক্তা খোঙদাবা অনৌবা ভারত অসিনা মীওইবা খুন্নাই খুদিংদা মাইকৈ তাক্কদবনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। “শিংনবা লৈবা মফম খুদিংদা ভারতনা থাজবা অমগা লোয়ননা লৈরি, খুদোংচাদবা লৈবা খুদিংদা ভারতনা ৱারোইশিন পুথোক্লি”, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি।
কোরোনাগী ইরাং মনুংদা মালেমদা ভেক্সিন অমসুং হিদাক-লাংথক পীবদগী হৌদুনা সপ্লাই চেন ততলিবা মরকসিদা মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা ভারত শেম্বগী মঙলান লৈবা অমসুং মালেমদা থোক্লিবা চরাংনবা অমসুং য়েংথীনবা কয়াগী মরক্তা শান্তি পুরকপা ঙমগদবা মতিক লৈবা লৈবাক অমা ওইবা ফাওবদা, ভারতনা ঙসিগী মালেমগী অনৌবা থাজবা অমা ওইরি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ঐখোয়না মীওইবা খুন্নাই অপুনবদা য়োগগী লম্বী তাক্লি, অয়ুর্বেদগী শক্তিবু মখোয়দা শক্তাক্লি হায়না ফোংদোকখি। মীয়াম্না শরুক য়াবগী থৌওং হেনগৎলকপনা মরম ওইরগা ঐখোয়গী সরকারগী মথৌ তৌবগী মওং অমসুং খুন্নাইগী ৱাখল খনবগী মতৌদা অহোংবা লাক্লে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। ঙসিদি ভারতকী নহাশিংনা লুচিংদুনা মালেমগী ওইনা ভারত্তা স্তার্ত-অপকী খ্বাইদগী অহুমশুবা চাউবা পথাপ লৈরে। “ঐখোয়না সোফৱেয়রদগী স্পেস ফাওবদা হয়েংগী অনৌবা মতমগীদমক্তা শেম-শারবা লৈবাক অমা ওইনা থোক্লক্লি। ঐখোয়গী ওইনদি, সন্সকার হায়বসিনা এজুকেসন, মীয়ামগী সেবা অমসুং মীয়ামগী অপাম-পামদ খঙবনি! ঐখোয়গী ওইনদি, সন্সকার হায়বদি পুক্নিং চঙবা, খোঙফম চেৎপা অমসুং পাঙ্গল হায়বনি! ঐখোয়না ইশাবু থাক ৱাংনা পুখৎসি, অদুবু থৌওং অসিনা অতোপ্পগী য়াইফ-য়ুম্বালগী পাম্বৈসু ওইগদবনি! ঐখোয়গী মায়-পাকপগী অৱাংবা থাক্তা য়ৌবা ঙম্বা ওইসনু, অদুগা ঐখোয়গী মায় পাকপা হায়বসিনা মীয়ামগী সেবা তৌবা ওইসনু। ভগবান স্বামিনরায়নগী পাউতাক অমসুং ভারতকী মহৌশাগী মতৌ অসিদি হায়রিবশিং অসিনি”, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী বদোদরাগা মতম কুইনদগী মরী লৈরকপগী মতাংদা নীংশিংলদুনা লমদম অসিনা মহাক্কী মশাগী অমসুং রাজনিতীগী পুন্সিদা মরু ওইবগী মতাংদা পনখি। ‘স্তেচু ওফ য়ুনিতী’না মরম ওইরগা বদোদরানা মালেমগী পুক্নিং চিংশিনবগী মরু ওইবা বেজ অমা ওইরে হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। মান্নবা ওইনা, পবাগর লাইশঙনা মালেম শিনবা থুংবগী মীয়ামগী পুক্নিংসু চিংশিল্লি। বদোদরাদা শাবা মেত্রো কোচশিংবু মালেম পুম্বদা শিজিন্নরকপগা লোয়ননা ‘সন্সকার নগরী’ বদোদরা অসি মালেম শিনবা থুংবদা মশক খঙনরক্লি অমসুং মসিনা বদোদরাগী মপাঙ্গলনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। ঐখোয়না লৈবাক্কী নীংতম ইহৌগী মনুংদা ইশাগী পুন্সি কত্থোকপগী খুদোংচাবা ফংহৌদ্রবসু, ঐখোয়না লৈবাক্কীদমক্তা হিংবদি য়াই হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। “ইং ২০২৩গী ওগস্ত ১৫ ফাওবদা, ঐখোয়না শেল শিজিন্নদুনা ত্রাঞ্জেক্সন তৌবা লেপ্তুনা দিজিতেল পেমেন্ত ওইনা শিজিন্নবা য়ারোইদরা? অদোমগী থৌওং অপীকপা অমনা কারবার অপীকপা অমসুং ভেন্দরশিংগী পুন্সিদা অচৌবা অহোংবা অমা পুরকপা ঙমগনি”, হায়না মহাক্না হায়খি। মান্নবা ওইনা, লু-নানবা, সিঙ্গল য়ুজ প্লাস্তিক শিজিন্নবা থিংবা অমসুং মেলন্যুত্রিসন থোকহন্দনবা ঐখোয়না ৱাশক অমা লৌবা য়াই হায়নসু মহাক্না মখা তানা পনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা নাগালেন্দগী নুপীমচা অমনা চঙশিল্লিবা কাশি ঘাত শেংবগী খোঙজংগী মতাংদসু ৱাফম থমখি। মহাক্না মথন্নতা হৌখি, মতুংদা মীয়াম অমনা মহাক্কা পুনখি। মসিনা থবক অমগী মতাংদা অপুনবা ৱারেপ লৌবগী পাঙ্গল উৎলি। মসিগা মান্নবা ওইনা, প্রধান মন্ত্রীনা মীয়াম্না লৈবাক কন্নবগীদমক্তা মৈ লিক্না শিজিন্নবা নত্ত্রগা নেচরেল ফার্মিং পায়খৎপগুম্বা অপীকপা থৌওং কয়া পাংথোক্নবা হায়খি।