Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with Prime Minister of Norway
04 MAY 2022 2:15PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met H.E. Mr. Jonas Gahr Store, Prime Minister of Norway, in Copenhagen on the sidelines of the 2nd India Nordic Summit. This was the first meeting between the two leaders since the assumption of office by Prime Minister Store in October 2021.
Both Prime Ministers reviewed the ongoing activities in bilateral relations and discussed future areas of cooperation. Prime Minister highlighted that Norway's skills and India's scope provided natural complementarities. Both leaders discussed the potential for deepening engagement in areas like Blue Economy, renewable energy, green hydrogen, solar and wind projects, green shipping, fisheries, water management, rainwater harvesting, space cooperation, long term Infrastructure investment, health and culture.
Discussions also took place on regional and global developments. As members of UNSC, India and Norway have been engaging with each other in the UN on global issues of mutual interest.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
নোর্ৱেগী প্রধান মন্ত্রীগা লোয়ননা পাঙথোকখিবা প্রধান মন্ত্রীগী মীফম
04 MAY 2022 2:15PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২শুবা ইন্দিয়া নোর্দিক সম্মিৎকী মনুংদা কোপেনহেগন্দা নোর্ৱেগী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. মিস্তর জোনাস গহর স্তোরগা মীফম পাঙথোকখ্রে। মসি ওক্তোনর ২০২১দা প্রধান মন্ত্রী স্তোরনা ওফিস পাইখিবা মতুংদা লুচিংবা অনি অসিনা অহানবা ওইনা উনবনি।
প্রধান মন্ত্রী অনিনা বাইলেতরেলগী মরীশিংদা হৌজিক চত্থরিবা থবক-থৌরমশিং য়েংশিনখি অমসুং তুংদা কোওপরেসন পীনবা য়াবা লমশিংগী মতাংদা খন্নখি। প্রধান মন্ত্রীনা নোর্ৱেগী স্কিলশিং অমসুং ভারতকী স্কোপ অসিনা মহৌশানা তেংবাংশিং পীনরি হায়না ফোঙদোকখি। লুচিংবা অনিনা ব্লু ইকনোমী, রিন্যুএবল ইনর্জী, গ্রীন হাইদ্রোজেন, সোলর অমসুং ৱিন্দ প্রোজেক্তশিং, গ্রীন শিপ্পিং, ফিশরিজ, ৱাতর মেনেজমেন্ত, রেনৱাতর হর্বেস্তিং, স্পেস কোওপরেসন, লোং-তর্ম ইনফ্রাস্ত্রকচর ইনভেস্তমেন্ত, হেল্থ অমসুং কলচর অসিগুম্বা হীরমশিংদা তেংবাং পীনবা হেনগৎহন্নবগী তৌবা ঙম্বা অদু খন্নখি।
রিজনেল অমসুং গ্লোবেলগী চাউখৎ-থৌরাংশিংগী মতাংদা খন্ন-নৈনবশিং পাঙথোকখি। য়ু.এন.এস.সি.গী মেম্বরশিং ওইনা ভারত অমসুং নোর্ৱেনা নাকল অনিমক্কী ওইবা মালেমগী ইস্যুশিংদা য়ু.এন.দা অমনা অমদা মতেং পীনরি।