প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
নৰৱে’ৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বৈঠক
04 MAY 2022 2:15PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে দ্বিতীয় ভাৰত নৰ্ডিক সন্মিলনৰ সময়ত কোপেনহেগেনত নৰৱেৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী জোনাছ গহৰ ষ্ট'ৰক সাক্ষাৎ কৰে। ২০২১ চনৰ অক্টোবৰত প্ৰধানমন্ত্ৰী ষ্ট'ৰৰ দ্বাৰা কাৰ্যভাৰ গ্ৰহণ কৰাৰ পিছত এইটো দুয়োজন নেতাৰ মাজত প্ৰথম বৈঠক আছিল।
দুয়োগৰাকী প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্কত চলি থকা কাৰ্যকলাপৰ পৰ্যালোচনা কৰে আৰু ভৱিষ্যতৰ সহযোগিতাৰ ক্ষেত্ৰসমূহৰ বিষয়ে আলোচনা কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে নৰৱে’ৰ দক্ষতা আৰু ভাৰতৰ পৰিসৰে প্ৰাকৃতিক পৰিপূৰকতা প্ৰদান কৰিছে। দুয়োগৰাকী নেতাই নীলা অৰ্থনীতি, নৱীকৰণযোগ্য শক্তি, সেউজীয়া হাইড্ৰ’জেন, সৌৰ আৰু বায়ু প্ৰকল্প, সেউজ জাহাজ, মীন পালন, পানী ব্যৱস্থাপনা, বৰষুণৰ পানী সংৰক্ষণ, মহাকাশ সহযোগিতা, দীৰ্ঘম্যাদী আন্তঃগাঁথনি বিনিয়োগ, স্বাস্থ্য আৰু সংস্কৃতিৰ দৰে ক্ষেত্ৰত ব্যস্ততা গভীৰ কৰাৰ সম্ভাৱনাৰ বিষয়ে আলোচনা কৰে।
আঞ্চলিক আৰু গোলকীয় উন্নয়নৰ ওপৰতো আলোচনা হৈছিল। ইউএনএছচিৰ সদস্য হিচাপে, ভাৰত আৰু নৰৱে’ই পাৰস্পৰিক স্বাৰ্থৰ বিশ্বব্যাপী বিষয়ত ৰাষ্ট্ৰসংঘত ইজনে সিজনৰ সৈতে জড়িত হৈ আছে।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with Prime Minister of Norway
04 MAY 2022 2:15PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met H.E. Mr. Jonas Gahr Store, Prime Minister of Norway, in Copenhagen on the sidelines of the 2nd India Nordic Summit. This was the first meeting between the two leaders since the assumption of office by Prime Minister Store in October 2021.
Both Prime Ministers reviewed the ongoing activities in bilateral relations and discussed future areas of cooperation. Prime Minister highlighted that Norway's skills and India's scope provided natural complementarities. Both leaders discussed the potential for deepening engagement in areas like Blue Economy, renewable energy, green hydrogen, solar and wind projects, green shipping, fisheries, water management, rainwater harvesting, space cooperation, long term Infrastructure investment, health and culture.
Discussions also took place on regional and global developments. As members of UNSC, India and Norway have been engaging with each other in the UN on global issues of mutual interest.