Prime Minister's Office
PM to visit Assam on 28th April
PM to address ‘Peace, Unity and Development Rally’ at Diphu
PM to lay the foundation stone of initiatives in education sector worth more than Rs 500 crore in Karbi Anglong
PM to dedicate to the nation seven cancer hospitals and lay the foundation stone of seven new cancer hospitals across Assam
PM to also lay the foundation stone of more than 2950 Amrit Sarovar projects in Assam being developed at a cumulative cost of around Rs 1150 crore
26 APR 2022 6:52PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Assam on 28th April 2022. At around 11:00 AM, he will address the ‘Peace, Unity and Development Rally’ at Diphu in Karbi Anglong District. During the programme, he will also lay the foundation stone of various projects in the education sector. Thereafter, at around 01:45 PM, Prime Minister will reach Assam Medical college, Dibrugarh and dedicate Dibrugarh Cancer Hospital to the nation. Later, at around 3 PM, he will attend a public function at Khanikar ground in Dibrugarh, where he will dedicate six more cancer hospitals to the nation and lay the foundation stone of seven new cancer hospitals.
PM at Diphu, Karbi Anglong
Prime Minister’s unwavering commitment towards peace and development of the region was exemplified with the recent signing of Memorandum of Settlement (MoS) by Government of India and Government of Assam with six Karbi militant outfits. The MoS has ushered in a new era of peace in the region. Prime Minister's address at ‘Peace, Unity and Development Rally’ will provide a major boost to the peace initiatives in the entire region.
The Prime Minister will also lay the foundation stone of Veterinary College (Diphu), Degree College (West Karbi Anglong) and Agricultural College (Kolonga, West Karbi Anglong). These projects, worth more than Rs 500 crore, will bring new opportunities for skilling and employment in the region.
During the Programme, Prime Minister will also lay the foundation stone for more than 2950 Amrit Sarovar projects. The state will develop these Amrit Sarovars at a cumulative cost of around Rs 1150 crore.
PM at Dibrugarh
Assam Cancer Care Foundation, a joint venture of Government of Assam and Tata Trusts, is executing a project to build South Asia’s largest affordable cancer care network with 17 Cancer care hospitals spread across the state. Under the Phase 1 of the project, out of 10 hospitals, the construction of seven hospitals have been completed while three hospitals are at various level of construction. Phase 2 of the project will witness construction of seven new cancer hospitals.
Prime Minister will dedicate to the nation seven cancer hospitals completed under phase 1 of the project. These cancer Hospitals are built at Dibrugarh, Kokrajhar, Barpeta, Darrang, Tezpur, Lakhimpur, and Jorhat. Prime Minister will also lay the foundation stone of seven new cancer hospitals at Dhubri, Nalbari, Goalpara, Nagaon, Sivasagar, Tinsukia and Golaghat to be constructed under phase 2 of the project.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম. এপ্রিলগী ২৮দা অসাম চৎকদৌরি
পি.এম.না দিফুদা ‘পীস, য়ুনিতী এন্দ দেবেলপমেন্ত রেলী’দা ৱা ঙাংগদৌরি
পি.এম.না কার্বি আঙলোংদা এজুকেশন সেক্তরদা লুপা করোর ৫০০দগী হেন্না চংগদবা অনৌবা খোংথাংশিংগী উরেপ-উয়ুং তমগদৌরি
পি.এম.না লৈবাক মীয়ামদা কেন্সর হোসপিতাল তরেত কত্থোক্লগনি অমসুং অসামগী মফম কয়া অমদা কেন্সর অনৌবা হোসপিতাল তরেতকী উরেপ-উয়ুং তম্লগনি
পি.এম.না অসামদা অপুনবা শেনফম চাউরাক্না লুপা করোর ১১৫০ চংনা দেবেলপ তৌরক্লিবা ২৯৫০দগী হেনবা অমৃত সরোৱর প্রোজেক্তশিংগীসু উরেপ-উয়ুং তম্লগনি
26 APR 2022 6:52PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২২গী এপ্রিল ২৮দা অসামদা চৎকদৌরি। অয়ুক্কী পুং ১১.০০ তাবা মতমদা মহাক্না কার্বি আঙলোং জিলাগী দিফুদা ‘পীস, য়ুনিতী এন্দ দেবেলপমেন্ত রেলী’দা ৱা ঙাংগদৌরি। থৌরম অসিদা, মহাক্না এজুকেশন সেক্তরদা প্রোজেক্ত কয়া অমগী উরেপ-উয়ুং তম্লগনি। মসিগী মতুংদা নুংথিলগী পুং ০১.৪৫ তাবা মতমদা, প্রধান মন্ত্রীনা দিব্রুগরগী অসাম মেদিকেল কোলেজতা চৎকনি অমসুং দিব্রুগর কেন্সর হোসপিতাল অসিবু লৈবাক মীয়ামদা কত্থোক্লগনি। মতুংদা নুংথিলগী পুং ৩ তাবা মতমদা, মহাক্না দিব্রুগরগী খারিকর গ্রাউন্দদা মীয়ামগী মীতিন অমদা শরুক য়ারগনি, মসিদা মহাক্না লৈবাক অসিগী মীয়ামদা অহেনবা কেন্সর হোসপিতাল ৬ অমুক কত্থোক্লগনি অমসুং অনৌবা কেন্সর হোসপিতাল ৭কী উরেপ-ঊয়ুং তম্লগনি।
পি.এম.না কার্বি আঙলোংগী দিফুদা
রিজন অসিগী শান্তি অমসুং চাউখৎ-থৌরাংগী মাইকৈদা প্রধান মন্ত্রীগী অচেৎপা ফিরেপ অদু কার্বি মিলিতেন্ত আউৎফিতশিংগা লোইননা ভারত সরকার অমসুং অসাম সরকারনা হান্দক্তা খুৎয়েক পীনখিবা মেমোরেন্দম ওফ সেতলমেন্ত (এম.ও.এস.) শাখি ওইখি। এম.ও.এস. অসিনা রিজন অসিদা শান্তিগী অনৌবা মতম অমা পুরক্লি। ‘পীস, য়ুনিতি অমসুং দেবেলপমেন্ত রেলী’ অসিদা থমগদবা প্রধান মন্ত্রী ৱারোল অদুনা রিজন অসিদা শান্তিঈ অনৌবা খোংথাংশিংদা য়াম্না চাউবা ইনোৎ অমা হাপ্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ভেতরিনরী কোলেজ (দিফু), দিগ্রী কোলেজ (ৱেস্ত কার্বি আঙলোং) অমসুং এগ্রিকলচরেল কোলেজসু (কোলোঙ্গা, ৱেস্ত কার্বি আঙলোং) উরেপ উয়ুং তম্লগনি। লুপা করোর ৫০০ হেনবা মসিগী প্রোজেক্তশিং অসিনা রিজন অসিদা স্কিলিং অমসুং এমপ্লোইমেন্তকীদমক্তা অনৌবা খুদোংচাবা কয়া অমা পুরক্লগনি।
থৌরম অসিদা, প্রধান মন্ত্রীনা অমৃত সরোৱর প্রোজেক্ত ২৯৫০ হেন্নগীসু উরেপ-উয়ুং তম্লগনি। রাজ্য অসিনা মসিগী অমৃত সরোৱর প্রোজেক্তশিং অসি অপুনবগী ওইনা চাউরাক্না লুপা করোর ১১৫০ চংনা শাগদৌরিবনি।
দিব্রুগরদা পি.এম.
অসাম কেন্সর কিয়র ফাউন্দেশন, অসাম সরকার অমসুং তাতা ত্রস্তকী অপুনবা ভেঞচর অসিনা রাজ্য অসিদা পাক শন্না কেন্সর কিয়র হোসপিতাল ১৭কী সাউথ এসিয়াগী খ্বাইদগী চাউবা অহোংবা কেন্সর কিয়র নেতৱার্ক অমা শানবা প্রোজেক্ত অমা পাইখৎলি। প্রোজেক্ত অসিগী ফেজ ১ মখাদা, হোসপিতাল ১০গী মনুংদা হোসপিতাল ৭কীদি শাবা লোইখ্রে অদুগা অহুম অমনা শাবগী তাঙ্কক কয়া অমা য়ৌশিনখ্রে। ফেজ ২দা প্রোজেক্ত অসিনা অনৌবা কেন্সর হোসপিতাল তরেত শারগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক মীয়ামদা প্রোজেক্ত অসিগী ফেজ ১গী মখাদা শাবা লোইশিল্লবা কেন্সর হোসপিতাল তরেত কত্থোক্লগনি। মসিগী কেনস্র হোসপিতালশিং অসি দিব্রুগর, কোক্রাঝার, বার্পেতা, দরাং, তেজপুর, লাখিমপুর অমসুং জোরহাত্তা শারগনি। প্রধান মন্ত্রীনা প্রোজেক্ত অসিগী ফেজ ২গী মখাদা ধুব্রি, নালবরি, গোপারা, নাগাওন, সিবসাগার, তিনসুখিয়া অমসুং গোলাঘাত্তা অনৌবা কেন্সর হোসপিতাল তরেত অমগী উরেপ-উয়ুং তম্লগনি।