Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
‘Kisan Bhagidari, Prathmikta Hamari' to be organized from 25th April to 30th April 2022 as part of Azadi Ka Amrit Mahotsav
Union Agriculture Minister would be launching country wide workshop on crop insurance organised by common service centre (CSC)
Krishi Mela at each Krishi Vigyan Kendra and field exhibition on natural farming to be held
A National Atma Nirbhar Bharat Conclave of 75 selected farmers and entrepreneurs to be held
More than 1 crore farmers and stakeholders are expected to participate in the campaign
24 APR 2022 3:25PM by PIB Delhi
Ministry of Agriculture and Farmers Welfare is organizing the 'Kisan Bhagidari, Prathmikta Hamari’ campaign from 25th to 30th April, 2022 under 'Azadi Ka Amrit Mahotsav' in association of various other Ministries/ Departments of Government of India. During the campaign, Department of Agriculture and Farmers Welfare will organize countrywide programs at regional level for farmers.
The Department of Agriculture Research and Education would be organising a Krishi Mela at each Krishi Vigyan Kendra and field exhibition on natural farming. Union Agriculture Minister would be launching country wide workshop on crop insurance organised by common service centre (CSC).
A Discourse on agro ecological and livestock practices would be held under DAY-NRLM along with Ministry of Rural Development. During the week a webinar on One District One Product (ODOP) would be held by the Ministry of Commerce and Ministry of Food Processing Industries. A National Atma Nirbhar Bharat Conclave of 75 selected farmers and entrepreneurs would also be held.
During the week Ministry of Food Processing Industries, Ministry of Fisheries, Animal Husbandry and Dairying will organise One District One Product based workshop, webinar and awareness programmes about various schemes of the Departments.
More than 1 crore farmers and stakeholders are expected to participate in the said campaign through direct (offline) and virtual (online) medium across the country.
The following milestones of agriculture development in 75 years of Indian Independence will be highlighted during the said campaign:
· Green Revolution: Self-sufficiency in food grain production;
· Largest producer of horticulture crops – Ginger, Banana, Mango & Papaya;
· Yellow Revolution (Operation Golden Flow);
· Sweet Revolution: Honey Production;
· Improvement in crop irrigation;
· Use of ICT in agriculture;
· Application of remote sensing/ GIS/Drones in agriculture;
· Application of Bio-technology in Agriculture;
· Success of Watershed Development Progarmme;
· Self-sufficiency in seeds and fertilizer;
· Advancement in farm mechanization;
· Soil Health Management (INM)
· Effective management of pests (IPM);
Kisan Bhagidari Prathmikta Hamari Campaign will highlight the activities & achievements under various flagship schemes of Government of India, namely:
· Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi;
· Pradhan Mantri Fasal Bima Yojana;
· Pradhan Mantri Krishi Sinchai Yojana - Per Drop More Crop;
· Pradhan Mantri Kisan Maandhan Yojana;
· Kisan Credit Card;
· Agriculture Credit;
· e-National Agriculture Market (e-NAM);
· Farmer Producer Organizations (FPOs);
· Soil Health Card;
· Organic and Natural Farming;
· Plant Protection and Plant Quarantine;
· Bee-keeping;
· Farm Mechanization;
· National Food Security Mission;
· Seed and Planting Material;
· Mission on Integrated Development of Horticulture;
· Extension Reforms (ATMA);
· RKVY – RAFTAAR - Agri Start-ups;

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
‘কিসান ভাগিদারি, প্রথমিক্তা হমারি’ এপ্রিল ২৫দগী ৩০, ২০২২ ফাওবা অজাদি কা অমৃৎ মহোৎসবকী শরুক অমা ওইনা পাঙথোক্কদৌরি
কেন্দ্রগী লৌউ-শিংউ মন্ত্রীনা কম্মন সর্ভিস সেন্তরনা (সি.এস.সি.) মহৈ মরোংগী ইন্সুরেন্সকী মতাঙদা শীনবা লৈবাক পুমবগী ওইবা ৱর্কসোপ হৌদোক্কনি
কৃসি বিজ্ঞান কেন্দ্র খুদিংদা কৃসি মেলা অমসুং নেচরেল ফার্মিংগী ফীল্দ একজিবিসন পাঙথোক্কনি
খনগৎলবা লৌমী অমসুং ওন্ত্রপ্রিন্যুর ৭৫গী নেস্নেল আত্মনিরভর ভারত কনক্লেব অমা পাঙথোক্কনি
কেম্পেন অসিদা লৌমী অমসুং স্তেকহোল্দর করোর ১ হেন্না শরুক য়ারবা য়াই
24 APR 2022 3:25PM by PIB Imphal
লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ-থৌরাং মন্ত্রালয়না ভারত লৈঙাক্কী তোঙান তোঙানবা মন্ত্রালয়শিং/দিপার্তমেন্তশিংগা খুৎশম্নদুনা অজাদি কা অমৃৎ মহোৎসবকী মখাদা ২০২২ এপ্রিল ২৫দগী ৩০ ফাওবা ‘কিসান ভাগিদারি, প্রথমিক্তা হমারি’ কেম্পেন পাঙথোক্কনি‍। কেম্পেন অসিগী মনুং চন্না দিপার্তমেন্ত ওফ এগ্রিকলচর এন্দ ফার্মর্স ৱেলফ্যারনা লৈবাক পুমবদা রিজনেলগী থাক্তা লৌমীশিংগী থৌরম কয়া পাঙথোক্কদৌরি‍।
দিপার্তমেন্ত ওফ এগ্রিকলচর রিছর্চ এন্দ এজুকেসন্না কৃসি বিজ্ঞান কেন্দ্র খুদিংদা কৃসি মেলা অমমম অমসুং মহৌশাগী লৌউ পথাপকী লমদা ফীল্দ এগজিবিসন পাঙথোক্কনি‍। ‍ কেন্দ্রগী লৌউ-শিংউ মন্ত্রীনা কম্মন সর্ভিস সেন্তরনা (সি.এস.সি.) মহৈ মরোংগী ইন্সুরেন্সকী মতাঙদা শীনবা লৈবাক পুমবগী ওইবা ৱর্কসোপ হৌদোক্কনি‍।
এগ্রো ইকোলোজিকেল অমসুং লাইবস্তোক প্রাক্তিসকী মতাঙদা খন্ন-নৈনবগী থৌরম অমা দি.এ.ৱাই.-এন.আর.এল.এম.গী মখাদা রুরেল দেভেলপমেন্ত মন্ত্রালয়গা খুৎশম্নদুনা পাঙথোক্কনি‍। চয়োল অসিগী মনুংদা কম্মর্স মন্ত্রালয় অমসং ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রিজ মন্ত্রালয়না ৱন দিস্ত্রিক্ত ৱন প্রদক্ত (ও.দি.ও.পি.)গী মতাঙদা ৱেবিনার অমা পাঙথোক্কনি‍। খনগৎলবা লৌমী অমসুং ওন্ত্রপ্রিন্যুর ৭৫গী ওইবা নেস্নেল আত্মনিরভর ভারত কনক্লেব অমসু পাঙথোক্কনি‍।
চয়োল অসিদা ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রিজ মন্ত্রালয়, ফিসরিজ মন্ত্রালয়, এনিমে হজবেন্দ্রী এন্দ দেরিইংনা দিপার্তমেন্তশিং অসিগী তোঙান তোঙানবা স্কিমশিংগী মতাঙদা ৱন দিস্ত্রিক্ত ৱন প্রদক্তা য়ুম্ফম ওইবা ৱর্কসোপ, ৱেবিনার অমসুং এৱ্যারনেস প্রোগ্রামশিং পাঙথোক্কদৌরি‍।
হায়রিবা কেম্পেন অসিদা লৌমী অমসুং স্তেকহোল্দর করোর ১ হেনবনা হকথেংননা (ওফলাইন) অমসুং ভর্চুএল (ওনলাইন) মওংদা লৈবাক শিনবা থুংবদগী শরুক য়ারবা য়াই হায়না পানরি‍।
কেম্পেন অসিগী মনুংদা ভারতনা নীং তমবগী চহি ৭৫সিদা লৌউ-শিংউগী লমদা ফংবা ঙমখ্রবা মখাগী পান্দমশিং পথোক্তুনা উৎকনি:
. গ্রীন রিভোলুসন: চেঙ-হৱাই ইশাগী কোন্ননবা পুথোকচবা;
. হোর্তিকলচর মহৈ মরোংশিং খ্বাইদগী চাউনা পুথোকপা – শিং, লফোই, হৈনৌ অমসুং অৱাথবী;
. য়েল্লো রিভোলুসন (ওপরেসন গোল্দন ফ্লো);
.স্বীত রিভোলুসন: খোইহি পুথোকপা;
. মহৈ মরোংগী ঈথৈ লৌখোং ফগৎহনবা;
. লৌউ শিংউবগী লমদা আই.সি.তি. শীজিন্নবা;
. লৌউ-শিংউগী লমদা রিমোৎ সেন্সিং/ জি.আই.এস./ দ্রোন শীজিন্নবা;
. লৌউ-শিংউগী লমদা বাইও-তেক্নোলোজী শীজিন্নবা;
. ৱাতরসেদ দেভেলপমেন্ত প্রোগ্রাম মায় পাকপা;
. মরু অমসুং হার কোন্ননবা পুথোকচবা;
ফার্ম মেকানাইজেসন্দা খুমাঙ চাওশিনবা;
. সোইল হেল্থ মেনেজমেন্ত (আই.এন.এম.);
. ইফেক্তিব মেনেজমেন্ত ওফ পেস্ত (আই.পি.এম.);
কিসান ভাগিদারি প্রথমিক্তা হমারি কেম্পেন অসিদা ভারত লৈঙাক্কী তোঙান তোঙানবা ফ্লেগসিপ স্কিমশিংগী মখাদা পায়খৎলিবা থবক থৌরমশিং অমসুং মায় পাক্লবশিং উৎকনি;
. প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্মান নিধি;
.প্রধান মন্ত্রী ফসল বিমা য়োজনা;
. প্রধান মন্ত্রী কৃসি সিঞ্চাই য়োজনা – পর দ্রোপ মোর ক্রোপ;
প্রধান মন্ত্রী কিসান মান্ধন য়োজনা;
. কিসান ক্রেদিৎ কার্দ;
এগ্রিকলচর ক্রেদিৎ;
. ই-নেস্নেল এগ্রিকলচর মার্কেৎ (ই-নাম);
ফার্মর প্রদ্যুসর ওর্গনাইজেসন (এফ.পি.ও.শিং);
. সোইল হেল্থ কার্দ;
ওর্গানিক অমসুং নেচরেল ফার্মিং;
. প্লান্ত প্রোতেক্সন এন্দ প্লান্ত ক্বারেন্তিন;
. খোই লোইবা;
. ফার্ম মেকানাইজেসন;
. নেস্নেল ফুদ সিক্যুরিতী মিসন;
. সীদ এন্দ প্লান্তিং মেতরিএল;
. মিসন ওন ইন্তিগ্রেতেদ দেভেলপমেন্ত ওফ হোর্তিকলচর;
. এক্সতেন্সন রিফোর্ম্স (আত্মা);
. আর.কে.ভি.ৱাই. – রফতার – এগ্রি স্তার্ত-অপশিং;