Ministry of Chemicals and Fertilizers
Online applications are invited to open Pradhan Mantri Bhartiya Janaushadhi Kendras in 3579 Blocks of 406 districts of 26 States/UTs
Government has set a target to increase the number of JanAushadhi Kendras to 10,000 by March 2024
About Rs. 15,000 Crores have been saved of the general public under this Pariyojana
23 APR 2022 11:14AM by PIB Delhi
Pharmaceuticals & Medical Devices Bureau of India (PMBI), the implementing agency of Pradhan Mantri Bhartiya Janaushadhi Pariyojana (PMBJP) is inviting applications from Individuals, Unemployed Pharmacist, Government nominated agencies, NGO’s, Trust, Societies, etc. for opening of Pradhan Mantri Bhartiya Janaushadhi Kendras (PMBJKs). The applications have been invited through an online process. Interested applicants can apply on PMBI’s website “janaushadhi.gov.in. Eligible applicants will be given in-principal approval for taking drug license on the name of PMBJP on first come first basis.
With a vision to provide quality medicines at an affordable rate for the common man especially the poor, Govt. has set a target to increase the number of Pradhan Mantri Bhartiya Janaushadhi Kendras (PMBJKs) to 10000 by March 2024. Till 31.03.2022, the number of stores has increased to 8610. Under the PMBJP, all 739 districts of the country have been covered. New applications have been invited to cover 3579 blocks of these 406 districts. Residents of small towns and block headquarters can now avail the opportunity to open Jan Aushadhi Kendras. The scheme provides for incentive/special incentives for various categories including women, SC/ST, Hill districts, Island districts and North-Eastern States. This will ensure easy reach of affordable medicine to the people in every nook and corner of the country. Detailed terms and conditions for opening of PMBJP Kendra and incentive scheme for various categories can be seen on PMBI’s website i.e. Janaushadhi.gov.in.
The product basket of PMBJP comprises 1616 medicines and 250 surgical devices which are available for sale through more than 8600 Pradhan Mantri Bhartiya Janaushadhi Kendras (PMBJKs) functional across the country. In addition to this, some AYUSH products like Ayuraksha Kit, Balraksha Kit and Ayush-64 tablet as Immunity boosters have been added in the product basket of the Pariyojana which is being made available through selected Kendras. The product basket covers all major therapeutic groups such as Cardiovascular, Anti-cancers, Anti-diabetics, Anti-infectives, Anti-allergic, Gastro-intestinal medicines, Nutraceuticals, etc. Further, PMBI is working on the launch of Fast-Moving Consumer Goods (FMCG) products and food products under FSSAI and highly demanded ayurvedic products under the PMBJP for expansion of their product basket.
PMBI has strengthened the supply chain system by setting up four warehouses at Gurugram, Chennai, Guwahati and Surat. In addition, there is a strong distributor network of 39 distributors across India to ensure timely supplies in every part of India.

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং ২৬কী ৪০৬ দিস্ত্রীক্তা লৈরিবা ব্লোক ৩৫৭৯দা প্রধান মন্ত্রী ভারতিয়া জনৌশধি কেন্দ্রশিং হাংদোক্নবা ওনলাইন এপ্লিকেসনশিং কৌরি
সরকারনা ২০২৪গী মার্চ ফাওবদা জনৌশধি কেন্দ্র মশিং ১০,০০০দা হেনগৎনবা পান্দম থমখ্রে
পরিয়োজনা অসিগী মখাদা চাওরাক্না লুপা করোর ১৫,০০০ রোম মীয়ামগীদমক্তা খাক্তুনা থমখ্রে
23 APR 2022 11:14AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী ভারতিয়া জনৌশধি পরিয়োজনা (পি.এম.বি.জে.পি.)না এজেন্সী ওইনা হাপ্লিবা ফার্মাস্যুতিকেলস এন্দ মেদিকেল দিভাইস ব্যুরো ওফ ইন্দিয়া (পি.এম.বি.আই.)না প্রধান মন্ত্রী ভারতিয়া জনৌশধি কেন্দ্রশিং (পি.এম.বি.জে.কে.শিং) হাংদোক্নবা মীওইশিং, থবক ফংদ্রিবা ফার্মাসিস্ত, সরকারদা নোমিনেৎ তৌবা এজেন্সীশিং, এন.জি.ও.শিং, থ্রস, সোসাইতীশিং, অসিনচিংবদগী এপ্লিকেসন কৌরি। এপ্লিকেসনশিং অসি ওনলাইনগী থৌওং অমগী খুৎথাংদা কৌরি। মসিবু পাম্বা এপ্লিকান্তশিংনা পি.এম.বি.আই.গী ৱেবসাইত janaushadhi.gov.inদা থাজিনবা য়াগনি। ইলিজিবল ওইরবা এপ্লিকান্তশিংনা অহানবা লাকপদা পি.এম.বি.জে.পি.গী মিংদা দ্রগ লাইসেন্সকী ইন—্রিন্সিপালগী অয়াবা পীগনি।
মীচম প্রজাদা মরুওইনা লায়রবদা অহোংবা মমলদা অফবা মখলগী হিদাক লাংথক পীনবগী মিয়েংগা লোয়ননা সরকারনা ২০২৪গী মার্চ ফাওবদা না প্রধান মন্ত্রী ভারতিয়া জনৌশধি কেন্দ্রশিং (পি.এম.বি.জে.কে.শিং) ১০০০০দা হেনগৎনবা পান্দম থম্লি। ৩১.০৩.২০২২ ফাওবদা, স্তোর মশিং অসি ৮৬১০দা হেনগৎখ্রে। পি.এম.বি.জে.পি.গী মখাদা, লৈবাক অসিগী দিস্ত্রীক্ত ৭৩৯য়ৌশিনখ্রে। হায়রিবা দিস্ত্রীক্ত ৪০৬কী মনুংদা ব্লোক ৩৫৭৯ য়ৌশিন্নবা অনৌবা এপ্লিকেসন ৩৫৭৯ কৌরি। অপিকপা সহর অমসুং ব্লোক হেদক্বাতরদা লৈবা মীওশিংনা জনৌশধি কেন্দ্রশিং হাংদোকপগী খুদোংচাবা লৌবা য়াই। স্কীম অসিনা নুপী, এস.সি./এস.তি., চীংগী দিস্ত্রীক্তশিং, ইথৎ ওইবা দিস্ত্রীক্তশিং অমসুং অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্যশিং য়াওনা কেতগরী কয়া অমা ইন্সেন্তিব/অখন্নবা ইন্সেন্তিব পীরি। হায়রিবা অসিদা লৈবাক অসিগী কাচিন কোয়া কয়াদা লৈরিবা মীয়ামদা অহোংবা মমলদা হিদাক-লাংথক লাইনা ফংহনবা ঙম্লগনি। পি.এম.বি.জে.পি. কেন্দ্র হাংদোকপা অমসুং কেতগরী কয়াগী ইন্সেন্তিব স্কীমগী মরীক চুম্বা তর্মশিং অমসুং কন্দিসনশিং পি.এম.বি.আই.গী ৱেবসাইত মদুদি Janaushadhi.gov.inদা উবা ফংগনি।
পি.এম.বি.জে.পি.গী প্রদক্ত বাস্কেত অসিদা হিদাক লাংথক ১৬১৬ অমসুং সর্জিকেলকী খুলায় ২৫০ য়াওরি হায়রিবা অসিদা লৈবাক শিনবা থুংনা মথৌ তৌরিবা প্রধান মন্ত্রী ভারতিয়া জনৌশধি কেন্দ্রশিং (পি.এম.বি.জে.কে.শিং) ৮৬০০ হেনবগী খুৎথাংদা য়োন্নবগীদমক্তা মরাং কাইনা ফংলি। মসিগী মথক্তা, আয়ুসকী পোৎলম খরা হায়বদি আয়ুরক্ষা কিত, বালরক্ষা কিত অমসুং আয়ুশ-৬৪ তেব্লেৎগুম্বা ইন্দ্রি কনখৎনবা ওইনা পরিয়োজনাগী প্রদক্ত বাস্কেত্তা য়াওরি হায়রিবা অসি খনগৎলবা কেন্দ্র খরগী খুৎথাংদা ফংহল্লি। প্রদক্ত বাস্কেৎ অসিনা মরুওইবা থেরাপ্যুতিক ওইবা গ্রুপ হায়বদি কার্দিওভাস্কুলার, এন্তি-কেন্সরশিং, এন্তি-দাইবেতিসশিং, এন্তি-ইনফেক্তিবশিং, এন্তি-এলর্জিক, গাস্ত্রো-ইন্তেস্তিনেল মেদিসিন, ন্যুত্রাস্যুতিকেলশিং, অসিনচিংবা য়াওরি। মখা তানা পি.এম.বি.আই.না মখোয়গী প্রদক্ত বাস্কেত্তা ফাস্ত-মুবিং কঞ্জ্যুমর গুদস (এফ.এম.সি.জি.)গী পোৎলম অমসুং এফ.এস.এস.এ.আই.গী মখাদা লৈবা পোত্থোকশিং অমসুং মীয়াম্না য়াম্না তান্নবা আয়ুর্বেদিক্কী পোত্থোকশিং পি.এম.বি.জে.পি.গী মখাদা হৌদোক্নবা থবক তৌরি।
পি.এম.বি.আই.না গুরুগ্রাম, চেন্নাই, গুৱাহাতী অমসুং সুরত্তা ৱায়রহাউস মরি লিংখৎতুনা সপ্লাই চেন অসি হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহল্লি। মসিগী মথক্তা, ভারতকী মফম খুদিংমক্তা মতম চানা সপ্লাই পীনবা ভারত শিনবা থুংনা দিস্ত্রিব্যুতর ৩৯গী য়াম্না কনবা দিস্ত্রিব্যুতর নেতৱার্ক অমা লৈরি।