Ministry of Youth Affairs and Sports
Khelo India University Games(KIUG) will help in preparing international level sportspersons: Shri Anurag Thakur
KIUG will have recyclable materials and it is being ensured that it will be a zero waste games: Sports Minister
KIUG will be held from 24th April to 3rd May 2022; several Olympians including Srihari Nataraj and Dutee Chand will participate in the Games
20 APR 2022 8:38PM by PIB Delhi
Union minister of Youth Affairs and Sports Shri Anurag Singh has said that the Khelo India University Games (KIUG) will help in preparing international level sportspersons. He was briefing mediapersons about upcoming Khelo India University Games being held in Karnataka, in New Delhi today,. During the interaction, Secretary of Department of Sports Smt. Sujata Chaturvedi, DG SAI Shri Sandeep Pradhan and other senior officers of the Ministry were also present. The University Games is the vision of PM Shri Narendra Modi, who addressed the participants in the first edition of the Games and spoke about the importance of University Games as the bedrock of athletes who will represent India in major international tournaments including, the Olympics.
Shri Thakur informed that the KIUG 2021 is the second edition of the Khelo India University Games, which will be hosted in Bengaluru with Jain Deemed-to-be University as the host University for the Games. The competition, which is being organized by the Government of Karnataka, along with the Ministry of Youth Affairs and Sports, Government of India, will be held from 24th April to 3rd May 2022. “KIUG 2021 will witness over 3879 participants from around 190 universities who will battle it out across 20 disciplines and for 257 gold medals, which include indigenous sports like Mallakhamba and yogasana”, he added.
The Union Minister further added that there are several firsts in the Games, including it being the first Khelo India Green Games. The Games will have recyclable materials and it is being ensured that it will be a zero waste games. Besides, a first-of-its-kind mobile application has also been developed for the Games which will have all requisite information about the Games that an athlete can use before and during the Games, thus facilitate the participants with the Digital India approach.
Several Olympians including Srihari Nataraj and Dutee Chand will participate in the Games, as will many athletes who are training for Olympics 2028.
The Khelo India University Games is the largest platform of University-level players and aims to provide a national-level launch pad for University students to showcase their talent and catch the eyeballs of the national team selectors for various sports.
The Games will be telecast live on DD and Sony 6 with Sony OTT platform Sony LIV along with a plethora of social media platforms including AIR, Prasar Bharati, Khelo India and others.
It is also for the first time that NADA will use an App to disseminate Information, Education and Communication to participating athletes so that they are educated amply about the menace of doping.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
খেলো ইন্দিয়া য়ুনিভর্সিতী গেম্স (কে.আই.য়ু.জি.)না মালেমগী থাক্তা শান্নরোইশিং শেম-শাদুনা লৈহনবদা মতেং পাংগনি: শ্রী অনুরাগ থাকুর
কে.আই.য়ু.জি.দা রিসাইক্লেবল মেতরিএলশিং লৈরগনি অমদি মদু জিরো ৱেস্ত গেম অমা ওইরগনি: স্পোর্তস মন্ত্রী
২০২২গী এপ্রীল ২৪দগী মে ৩ ফাওবা কে.আই.য়ু.জি. পাংথোক্লগনি; মশান্নশিং অসিদা শ্রীহরি নতারাজ অমদি দুতী চান্দ য়াওনা ওলেম্পিয়ন কয়ানা শরুক য়াগনি
20 APR 2022 8:38PM by PIB Imphal
খেলো ইন্দিয়া য়ুনিভর্সিতী গেম্স (কে.আই.য়ু.জি.)না মালেমগী থাক্তা শান্নরোইশিং শেম-শাদুনা লৈহনবদা মতেং পাংগনি হায়না য়ুথ এফিয়র্স অমদি স্পোর্তসকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ থাকুরনা ফোংদোকখ্রে৷ কর্নাতকাদা পাংথোক্কদৌরিবা খেলো ইন্দিয়া য়ুনিভর্সিতী গেম্সকী মতাংদা মহাক্না ঙসি ন্যু দিল্লীদা মেদিয়াগী মীওইশিংদা তেল্লপনা ফোংদোকখি৷ উন্নবগী থৌরম অদুদা স্পোর্তস দিপার্তমেন্তকী সেক্রেতরী শ্রীমতি সুজতা চতুর্বেদী, এস.এ.আই.গী দি.জি. শ্রী সন্দীপ প্রধান অমদি মন্ত্রালয়গী অতোপ্পা সেনিয়র ওফিসরশিংসু শরুক য়াখি৷ য়ুনিভর্সিতী গেম্স অসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মংলাননি, মহাক্না গেম্সকী অহানবা ইদিসনদা শরুক য়ারিবা মীওইশিংদা ৱারোল থমখি অমদি মহাক্না ওলেম্পিক্স য়াওনা অচৌবা মালেমগী তোর্নামেন্তশিংদা ভারতকী মহুৎ শিন্দুনা শরুক য়াগদৌরিবা শান্নরোইশিংগী বেদরোক ওইরিবা য়ুনিভর্সিতী গেম্সকী মরু ওইবা অদুগী মতাংদা ৱা ঙাংখি৷
কে.আই.য়ু.জি. ২০২১ অসি খেলো ইন্দিয়া য়ুনিভর্সিতী গেম্সকী অনিশুবা ইদিসননি হায়না শ্রী থাকুরনা ফোংদোকখি, মসিদা জেন দীম-তু-বি য়ুনিভর্সিতীনা গেমশিং অসিগী হোস্ত য়ুনিভর্সিতী ওইদুনা বেঙ্গালুরুদা পাংথোক্কদৌরি৷ ভারত সরকারগী য়ুথ এফিয়র্স অমদি স্পোর্তস মন্ত্রালয়গা লোইননা কর্নাতকা সরকারনা শিল্লিবা কম্পিতিসন অসি ২০২২গী এপ্রীল ২৪দগী মে ৩ ফাওবা পাংথোক্কনি৷ “কে.আই.য়ু.জি. ২০২১দা য়ুনিভর্সিতী ১৯০রোমদগী মীওই ৩৮৭৯ হেনবনা শরুক য়াগনি অমদি মসিদা মল্লাখম্বা অমদি য়োগসনা য়াওনা ইন্দিজিনিয়র্স স্পোর্তশিং য়াওনা দিসিপ্লিন ২০দা অমদি গোল্দ মেদল ২৫৭কীদমক লম্বা তৌনরগনি”, হায়না মহাক্না মখাতাখি৷
মশান্নশিং অসিদা অহানবা খেলো ইন্দিয়া গ্রীন গেমশিং য়াওনা গেমশিংদা অহানবা ওইনা শরুক য়াবা মশান্না কয়ামরোম লৈরি হায়না কেন্দ্র মন্ত্রীনা মখাতাখি৷ গেমশিংদা রিসাইক্লেবল মেতরিএলশিং লৈরগনি অমদি মদু জিরো ৱেস্ত গেম অমা ওইরগনি৷ অসিগীসু মথক্তা, মখল অদুগী অহানবা মোবাইল এপ্লিকেসন অমা গেমশিং অসিগীদমক শেমগৎখ্রে অমদি মসিদা শান্নরোইশিংনা গেমগী মমাং অমদি মনুংদা শিজিন্নবা য়াহন্দুনা দিজিতেল ইন্দিয়া এপ্রোচকা লোইননা শরুক য়ারিবা মীওইশিংদা লাইহন্নবা গেমশিং অসিগী মরমদা দরকার ওইরিবা ই-পাউ পুম্নমক ফংহল্লগনি৷
শ্রীহরি নতারাজ অমদি দুতী চান্দ য়াওনা ওলেম্পিয়ন কয়ামরোম্না মশান্নশিং অসিদা শরুক য়াগনি অমদি ২০২৮ ওলেম্পিক্সকীদমক ত্রেনিং তৌরিবা শান্নরোই কয়ামরোম্না শরুক য়াগনি৷
খেলো ইন্দিয়া য়ুনিভর্সিতী গেম্স অসি য়ুনিভর্সিতীগী থাক্তা লৈরিবা শান্নরোইশিংগী ওইনা খ্বাইদগী চাওবা প্লেতফোর্মনি অমদি মসিদা য়ুনিভর্সিতীগী মহৈরোইশিং মখোয়গী হৈ-শিংবা অদু উৎথোক্নবা অমদি তোঙান তোঙানবা মশান্নশিংগীদমক নেসনেল তীম সেলেক্তরশিংগী মীৎয়েং চিংশিনহন্নবগীদমক নেসনেল-লেবেল লোঞ্চ পেদ অমা পীনবা মীৎয়েং থম্লি৷
মশান্নশিং অসিদা এ.আই.আর., প্রসার থারতি, খেলো ইন্দিয়া অমদি অতোপ্পশিং য়াওনা সোসিএল মেদিয়া প্লেতফোর্মশিংগী প্লেথোরা অমগা লোইননা, সোনী ও.তি.তি. প্লেতফোর্ম সোনী এল.আই.ভি. য়াওনা মশান্নশিং অসি দি.দি. অমদি সোনী ৬তা লাইব ওইনা শন্দোক্কনি৷
মশান্নশিংদা শরুক য়ারিবা শান্নরোইশিংদা দোপিংগী চৈথেংগী মরমদা নিংথিনা খঙহন্নবগীদমক মসিনা শরুক য়ারিবা শান্নরোইশিংদা ই-পাউ শন্দোক্নবা, তাকপি-তম্বিনবা অমদি পাউ ফাওদোক ফাওজিন তৌনবগী এপ অমা এন.এ.দি.এ.না শিজিন্নগদৌরিবা অসিনা ইহান হানবা ওইরি৷