Ministry of Youth Affairs and Sports
Nehru Yuva Kendra Sangathan and National Service Scheme observe Shaheed Diwas in 623 Districts across country
NSS affiliated 457 universities involving 10926 colleges/institutions participated in programmes
24 MAR 2022 9:51AM by PIB Delhi
As a part of Azadi Ka Amrit Mahotsav, Department of Youth Affairs, Ministry Of Youth Affairs and Sports observed Shaheed Diwas across the country on 23rd March 2022 by involving large number of Youth Volunteers and members of NYKS affiliated Youth Clubs and student volunteers from NSS affiliated Universities and colleges. The Shaheed Diwas was observed in 623 Districts of NYKS and NSS affiliated 457 universities involving 10926 colleges/institutions.
On 23rd March 1931, Bhagat Singh Rajguru and Sukhdev were hanged to death. In remembrance of the supreme sacrifices made by the brave young revolutionaries & great sons of our country, India observes Shaheed Diwas every year on 23rd March.
Coinciding with the occasion, this year as part of Azaadika Amrit Mahotsav, Shaheed Diwas was organized by NYKS and NSS by focusing on the theme Tribute to Revolutionaries. Considering the theme, during Shaheed Diwas 2022, Nehru Yuva Kendra Sangathan and National Service Scheme celebrated the contributions made by the revolutionary freedom fighters in all 623 district NYKs across the country and the NSS affiliated Universities and colleges/institutions.
Through these programs, the young generation was filled with a sense of gratitude, pride, honor and duty by celebrating the life, works and philosophy of these freedom fighters. Their stories inspired the youth to inculcate a spirit of Patriotism and Nationalism and motivated them further in engaging in National Building activities.
Honoring the memory of the revolutionary martyrs of India’s freedom struggle, the key activities by the district NYKs and the NSS affiliated Universities included Garlanding of portraits, Lighting the lamp, Goshthi/Seminars/Lectures on life of Bhagat Singh, Rajguru & Sukhdev, Pledge Taking, Sports meet, Skits, Spot Quiz, Distribution of goodies, Plog Run, Knowledge Competitions, etc.
The NYKS and NSS also involved Freedom Fighters, Academicians, Artists, Iconic Personalities, State/District Administration in various programmes. The Youth Volunteers associated with NYKS and NSS also participated in special Programmes organised at 14 locations in 8 States and 02 UTs by the Ministry of Culture associated with History of India’s Freedom Struggle.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
নেহরু য়ুব কেন্দ্র সঙ্গথন অমসুং নেস্নেল সর্ভিস স্কিম্না লৈবাক শিনবা থুংনা দিস্ত্রিক্ত ৬২৩দা সহীদ দিবস পাঙথোকখ্রে
এন.এস.এস. এফিলিএত তৌবা য়ুনিভর্সিতী ৪৫৭গী কলেজ/ইন্সতিত্যুৎ ১০৯২৬না থৌরমশিংদা শরুক য়ারি
24 MAR 2022 9:51AM by PIB Imphal
অজাদি কা অমৃত মহোৎসবকী শরুক অমা ওইনা, দিপার্তমেন্ত ওফ য়ুথ এফ্যার্স, য়ুথ এফ্যার্স এন্দ স্পোর্তস মন্ত্রালয়না মার্চ ২৩, ২০২২দা লৈবাক শিনবা থুংনা মশিং য়াম্লবা নহা ভোলুন্তিয়রশিং, এন.ৱাই.কে.এস.তা এফিলিএত তৌবা য়ুথ ক্লবশিংগী মেমবরশিং অমদি এন.এস.এস. এফিলিএত তৌবা য়ুনভর্সিতী অমসুং কলেজশিংগী মহৈরোয়শিংনা শরুক য়াদুনা সহীদ দিবস পাঙথোক্লি‍। এন.ৱাই.কে.এস.কী দিস্ত্রিক্ত ৬২৩ অমসুং এন.এস.এস. এফিলিএত তৌবা য়ুনিভর্সিতী ৪৫৭দা কলেজ/ইন্সতিত্যুৎ ১০৯২৬না শরুক য়াদুনা সহীদ দিবস পাঙথোক্লি‍।
মার্চ ২৩, ১৯৩১দা ভগৎ সিংহ, রাজগুরু অমসুং সুখদেব থৌরী য়ান্দুনা হাৎখি‍। মথৌনা ফরবা নহা নীংতম লান্মীশিংদুগী অমদি ঐখোয়গী লৈবাক্কী মথৌনা লৈরবা মচাশিংগী কত্থোকপবু নীংশিংবগা লোয়ননা ভারতনা চহি খুদিংগী মার্চ ২৩বু সহীদ দিবস হায়না পাঙথোক্লি‍।
থৌরমসিগা মপা চাননা, চহি অসিদা অজাদি কা অমৃত মহোৎসবকী শরুক অমা ওইনা এন.ৱাই.কে.এস.না ত্রিব্যুৎ তু রিভোলুস্নরিজ হায়বা হীরমসিদা মীৎয়েঙ থমদুনা সহীদ দিবস পাঙথোক্লি‍। হীরম অসিগী য়েংলগা, সহীদ দিবস ২০২২সিদা, নেহরু য়ুব কেন্দ্র সঙ্গথন অমসুং নেস্নেল সর্ভিস স্কিম্না নীংতম লান্মীশিংনা লৌরমবা থৌদাংশিংবু নীংশিংদুনা লৈবাক শিনবা থুংনা এন.ৱাই.কে. দিস্ত্রিক্ত ৬২৩দা অমদি এন.এস.এস. এফিলিএত য়ুনিভর্সিতী অমসুং কলেজ/ইন্সতিত্যুসনশিংদা থৌরম পাঙথোক্লি‍।
থৌরম অসিগী খুত্থাঙদা হায়রিবা নীংতম লান্মীশিং অসিগী পুন্সি, থবক অমসুং ৱাখল্লোনশিং নীংশিংদুনা নহা ওইরিবা মীরোলদা থাগৎপা, চাউথোকচবা, ইকায় খুম্নবা অমসুং থৌদাংগী ৱাখল্লোন পোকহন্নবা পান্দম থম্লি‍। মখোয়গী ৱারীশিংনা নহাশিংদা মরৈবাক নীংবগী ইথিল পোকহন্দুনা মখোয়বু লৈবাক শেমগৎ-শাগৎপগী থবক থৌরমশিংদা হেন্না শরুক য়াহন্নবগীদমক পুক্নিং থৌগৎলি‍।
ভারতকী নীংতম লালহৌগী অথৌবা লান্মীশিংবু ইকায়খুম্নদুনা পাঙথোক্কদৌরিবা থৌরমসিদা দিস্ত্রিক্ত এন.ৱাই.কে.শিং অমদি এন.এস.এস. এফিলিএত তৌবা য়ুনিভর্সিতীশিং অসিনা পাঙথোক্লিবা মরুওইবা থবক থৌরমশিংদি ফোতোদা লৈ হুকপা, মৈরা চুখৎপা, ভগৎ সিংহ, রাজগুরু অমসুং সুখদেবকী পুন্সিগী মরমদা সেমিনার/ৱারোল পাথোকপা, ৱাশক লৌবা, শান্ন-খোৎনবগী থৌরমশিং, স্কিৎ, স্পোৎ কুইজ, পোৎলম চৈরমশিং য়েন্থোকবা, প্লোগ রন, লৌশিং হিদান্নবা অসিনচিংবনি‍।
এন.ৱাই.কে.এস. অমসুং এন.এস.এস.না তোঙান তোঙানবা থৌরমশিংদা নীংতম লান্মী, একাদমিক্সিয়ন, আর্তিস্ত, মমীং লৈবা মীওইশিং, স্তেত/দিস্ত্রক্ত এদমিনিস্ত্রেসনশিংসু কোনশিল্লি‍। এন.ৱাই.কে.এস. অমসুং এন.এস.এস.তা য়াওরিবা নহা ভোলুন্তিয়রশিংনা কলচর মন্ত্রালয়না স্তেত ৮ অমসুং য়ু.তি. ২গী মফম ১৪দা পাঙথোক্কদৌরিবা ভারতকী নীংতম লালহৌগা মরী লৈনবা অখন্নবা থৌরমশিংদসু শরুক য়ারি‍।