Ministry of Commerce & Industry
Shri Piyush Goyal calls upon the Startups to help India become self-reliant in Energy and Defence sectors
“Covid-19, the ‘biggest of the century’ crisis, converted into an opportunity, wherein many of our boys and girls came up with innovative solutions”: Shri Piyush Goyal
‘Make in India’ programme launched 8 years ago, - the Atmanirbhar Bharat initiative, and the outcome of Covid-19, everything collectively is helping India’s growth trajectory, says Shri Goyal
Government doors open 24x7 for Startups- Shri Goyal
13 MAR 2022 11:23AM by PIB Delhi
Every crisis can be converted into an opportunity like that of Covid-19. Covid-19 is a big crisis and the ‘biggest of the century’ crisis was converted into an opportunity, wherein many of our boys and girls came up with innovative solutions to the problems, said Shri Piyush Goyal, Union Minister of Commerce & Industry, Consumer Affairs, Food & Public Distribution and Textiles, at the ET Startup awards in Bengaluru.
Shri Goyal said one can find many opportunities, like even in the current war crisis. The present Ukraine-Russia crisis is a wakeup call for all of us, not to be dependent on crude oil and defence equipments. He asked Startups to help India become self-reliant in energy needs. Some of the Startups are looking for innovative ways for indigenization of defence equipments. He also said that the present situation fits in so beautifully in the Make in India programme launched 8 years ago, - the Atmanirbhar Bharat initiative, and the outcome of Covid-19, everything collectively is helping India’s growth trajectory. During his interaction with ET's Executive Editor Shri Bodhisattva Ganguli , Shri Goyal listed several illustrations where the Startups could provide solutions to resolve problems.
The Minister assured the Startups that government was listening to their needs, and that its doors are open 24×7.
While referring to the traffic problem in Bengaluru, Shri Goyal asked Startups to find solutions to ease the traffic.
Prior to the interaction session during the ceremony last night, Railway Minster Shri Ashwini Vaishnav presented the awards and addressed the elite gathering. He said that the Semiconductor policy provides support to Startups.
Economic Times Startup Awards were presented in nine categories, - Startup of the year, Midas Touch, Women Ahead, Comeback Kid, Best on Campus, Social Enterprise, Top Innovator, Boots Trap Champ and Covid-led Business Transformation.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা স্তার্তঅপশিংদা ভারতপু ইনর্জী অমসুং দিফেন্স সেক্তরশিংদা মরোমদোম লেপচবদা মতেং পাংনবা হায়খ্রে
“চহিচা অসিগী খ্বায়দগী চাওবা’ ক্রাইসিস ওইরিবা, কোবিদ-১৯না, খুদোংচাবা অমদা ওন্থোক্লে, হায়রিবা অসিদা ঐখোয়গী নুপামচা অমসুং নুপীমচাশিংনা অনৌবা পাম্বৈগা লোয়ননা থোক্লক্লি”: শ্রী পিয়ুশ গোয়ল
চহি ৮গী মমাংদা হৌদোকখিবা ‘মেক ইন ইন্দিয়া’গী প্রোগ্রাম, - আত্মানির্ভর ভারতকী খোঙথাং, অমসুং কোবিদ-১৯ থোক্লকপা, পুম্নমক পুনশিন্দুনা ভারতকী চাউখৎপগী লিকলমদা মতেং পাংলি, হায়না শ্রী গোয়লনা হায়খি
স্তার্তঅপশিংগীদমক সরকারগী থোঙ ২৪X৭ হাংলি – শ্রী গোয়ল
13 MAR 2022 11:23AM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯গুম্না ক্রাইসিস খুদিংমক খুদোংচাবা অমদা ওন্থোকপা য়াই। কোবিদ-১৯ অসি চাওরবা ক্রাইসিস অমনি অমসুং ‘চহিচা অসিগী খ্বায়দগী চাওবা’ ক্রাইসিস্না খুদোংচাবা অমদা ওন্থোকখ্রে, হায়রিবা অসিদা ঐখোয়গী নুপামচা অমসুং নুপীমচাশিংনা অনৌবা পাম্বৈগা লোয়ননা থোক্লক্লি হায়না কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী, কঞ্জুমর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন অমসুং তেক্সতাইসকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা বেঙ্গালুরুদা ই.তি. স্তার্তঅপ এৱার্দতা হায়খি।
শ্রী গোয়লনা হায়খি কনাগুম্বা অমনা হৌজিক চৎথরিবা লালগী ক্রাইসিস অসিগুম্বা ফাওবদা খুদোংচাবা কয়া অমা ফংবা য়াই। হৌজিক তৌরিবা য়ুক্রেন-রসিয়া ক্রাইসিস অসিনা ক্রুদ ওইল অমসুং দিফেন্সকী খুলায়শিংদা মপাল তাংগদবা নত্তে, মসিনা ঐখোয় পুম্নমক মিকপ থোকহন্নবা থোক্লকপনি। মহাক্না স্তার্তঅপশিংবু ভারতনা ইনর্জীগী তঙাইফদবশিংদা মরোমদোম লেপচবা ঙম্নবগী মতেং পাংনবা হায়খ্রে। স্তার্তঅপ খরনা দিফেন্সকী খুলায়শিংদা লাকশিনবা ঙম্নবা অনৌবা পাম্বৈ কয়া অমা য়েংলি। মহাক্না মসিসু হায়খি মদুদি হৌজিক ওইরিবা ফিভম অসি চহি ৮গী মমাংদা হৌদোকখিবা প্রোগ্রাম, - আত্মানির্ভর ভারতকী লৌখৎখিবা খোঙথাং, অমসুং কোবিদ-১৯ থোকলকপা, পুম্নমক অসি পুনশিন্দুনা ভারতপু চাউখৎপগী লিকলমদা মতেং পাংদুনা য়াম্না ফজনা চান্নরি। মহাক্না ই.তি.গী এজিক্যুতিব ইদিতর উনবা মনুংদা, শ্রী গোয়লনা স্তার্তঅপশিংনা হৌজিক থেংনরিবা অৱাবা কয়া কোক্নবগী পাম্বৈ পুথোক্নবগী লিস্ত কয়া অমা উৎখি।
মন্ত্রীনা স্তার্তঅপশিংদা থাজবা পীখি মদুদি সরকারনা মখোয়গী অপাম্বশিং তারি অমসুং মসিগীদমক ২৪X৭ থোঙ হাংলি।
বেঙ্গালুরুগী ত্রাফিক্তা থেংনরিবা অৱাবা অসিগী মরমদা পল্লদুনা, শ্রী গোয়লনা স্তার্তঅপশিংদা ত্রাফিকশিং কোমহন্নবা পাম্বৈশিং পুথোক্নবা হায়খি।
মমাং নুমিদাংগী থৌরম মনুং ইন্তরেক্সন সেসনগী মাংওইননা, রেলৱে মন্ত্রী শ্রী অশ্বিনী বৈষ্ণবনা এৱার্দ য়েন্থোকখি অমসুং মীতিন অসিদা ৱা ঙাংখি। মহাক্না হায়খি মদুদি সেমিকন্দক্তর পোলিসীনা স্তার্তঅপকী মতেং পাংলি।
ইকোনোমিক তাইস স্তার্তঅপ এৱার্দ অসি কেতগরী মাপলদা য়েন্থোক্লি, - স্তার্দঅপ ওপ দ ইয়ার, মিদাস তস, ৱুমেন এহেদ, কমবেক্ত কিদ, বেস্ত এন কেম্পস, সোসিএল এন্তরপ্রাইস, তোপ ইন্নোভেতর, বুতস ত্রেপ চেম্প অমসুং কোবিদ-লিদ ব্যুজিনেস ত্রান্সফোর্মেসন অসিনি।