Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 179.72 Cr
More than 16.73 lakh Vaccine Doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 98.70%
4,194 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload currently stands at 42,219
Weekly Positivity Rate is presently at 0.55%
11 MAR 2022 9:29AM by PIB Delhi
With the administration of more than 16.73 lakh Doses (16,73,515) vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 179.72 Cr (1,79,72,00,515) as per provisional reports till 7 am today.
This has been achieved through 2,09,78,959 sessions. The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,04,02,446
2nd Dose
99,81,709
Precaution Dose
42,89,499
FLWs
1st Dose
1,84,11,160
2nd Dose
1,74,72,193
Precaution Dose
64,98,866
Age Group 15-18 years
1st Dose
5,57,21,363
2nd Dose
3,28,94,781
Age Group 18-44 years
1st Dose
55,30,74,873
2nd Dose
45,33,55,953
Age Group 45-59 years
1st Dose
20,24,83,437
2nd Dose
18,22,67,327
Over 60 years
1st Dose
12,65,62,922
2nd Dose
11,35,16,811
Precaution Dose
1,02,67,175
Precaution Dose
2,10,55,540
Total
1,79,72,00,515
6,208 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,24,26,328.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.70%.
4,194 new cases were reported in the last 24 hours.
India’s Active Caseload is presently at 42,219. Active cases constitute 0.10% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 8,12,365 tests being conducted. India has so far conducted over 77.68 Cr (77,68,94,810) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 0.55% and the Daily Positivity rate is reported to be 0.52%.

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଦେଶରେ କରୋନାର ସଦସ୍ୟତମ ସ୍ଥିତି
11 MAR 2022 9:29AM by PIB Bhubaneswar
ଦେଶ କରେନା ବିରୁଦ୍ଧରେ ଏବେ ବି ଲଢୁଛି । ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୧୭୯,୭୨,ଠଠ,୫୧୫ ଡୋଜ୍ କରୋନା ପ୍ରତିଷେଧକ ଟିକା ଦିଆଯାଇ ସାରିଲାଣି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ସମଗ୍ର ଦେଶରେ ଆଜି ସକାଳ ୭ଟା ସୁଦ୍ଧା ୧୬, ଲକ୍ଷ ୭୩ ହଜାର ୫୧୫ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି । ସାମଗ୍ରିକ ଭାବେ ଦେଶରେ ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ୯୮.୭ଠ ଶତାଂଶ ରହିଛି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ ୪,୧୯୪ ଜଣ ନୂଆ ସଂକ୍ରମିତ ହୋଇଥିବା ରେକର୍ଡ କରାଯାଇଛି । ବର୍ତ୍ତମାନ ଦେଶରେ ୪୨,୨୧୯ ଜଣ ସଂକ୍ରମିତ ରହିଥିବା ଜଣାପଡ଼ିଛି। ସାପ୍ତାହିକ ସଂକ୍ରମଣ ସ୍ତର ନିମ୍ନମୁଖୀ ହୋଇ ବର୍ତ୍ତମାନ ଠ.୫୫ ଶତାଂଶ ରହିଛି । ଟିକାଦାନର ସଫଳତା ପାଇଁ ୨,ଠ୯,୭୮,୯୫୯ ଥର ଟିକାଦାନ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆୟୋଜିତ ହେଲାଣି ।
ଆଜି ସକାଳ ୭ଟା ସୁଦ୍ଧା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଯତ୍ନ କର୍ମୀମାନେ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍ ଭାବରେ ୧,ଠ୪.ଠ୨,୪୪୬, ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍ ଭାବରେ ୯୯,୮୧,୭ଠ୯ ଏବଂ ପ୍ରତିଷେଧକ ଭାବରେ ୪୨,୮୯,୪୯୯ ଡୋଜ୍ ଟିକା ଦେଇ ସାରିଲେଣି । କ୍ଷେତ୍ରସ୍ତରୀୟ କର୍ମୀମାନେ ୧,୮୪,୧୧,୧୬ଠ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍, ୧,୭୪,୭୨,୧୯୩ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍ ଏବଂ ୬୪,୯୮,୮୬୬ ଡୋଜ୍ ପ୍ରତିଷେଧକମୂଳକ ଭାବରେ ଦେଇଛନ୍ତି ।
୧୫ରୁ ୧୮ ବର୍ଷ ବୟସ ବର୍ଗରେ ୫,୫୭,୨୧,୩୬୩ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍, ୩,୨୮,୯୪,୭୮୧ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍ ନେଇଛନ୍ତି । ୧୮ରୁ ୪୪ ବର୍ଷ ବୟସ ବର୍ଗରେ ୫୫,୩ଠ,୭୪,୮୭୩ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍ ଏବଂ ୪୫,୩୩,୫୫,୯୫୩ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍ ଟିକା ନେଇଛନ୍ତି । ୪୫ରୁ ୫୯ ବୟସ ବର୍ଗରେ ୨ଠ,୨୪,୮୩,୪୩୭ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍ ଏବଂ ୧୮,୨୨,୬୭,୩୨୭ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍ ଟିକା ଦିଆ ସରିଲାଣି । ୬ଠ ବର୍ଷ ବୟସରୁ ଅଧିକ ବର୍ଗର ୧୨,୬୫,୬୨,୯୨୨ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍, ୧୧,୩୫,୧୬,୮୧୧ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍ ଏବଂ ୧,୦୨,୬୭,୧୭୫ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରତିଷେଧକ ଟିକା ଦିଆଯାଇ ସାରିଲାଣି ।୨,୧ଠ,୫୫,୫୪ଠ ଜଣଙ୍କ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍ ମିଶାଇ ଗାଏମୋଟ ୧,୭୯,୭୨,ଠଠ,୫୧୫ ଡୋଜ୍ ଟିକା ଦିଆଗଲାଣି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୬,୨ଠ୮ ଜଣ ରୋଗୀ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି । ଏହି ସଂଖ୍ୟାକୁ ମିଶାଇ ମହାମାରୀ ଆରମ୍ଭରୁ ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୪,୨୪,୨୬,୩୨୮ ଜଣ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିସାରିଲେଣି । ବର୍ତ୍ତମାନ ଭାରତର ସୁସ୍ଥ ହାର ୯୮.୭ଠ ଶତାଂଶ ରହିଛି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୪,୧୯୪ ଜଣ ସଂକ୍ରମିତ ହୋଇଛନ୍ତି । ବର୍ତ୍ତମାନ ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ୪୨,୨୧୯ରେ ପହଞ୍ଚô ଠ.୧ଠ ଶତାଂଶ ହାରରେ ଅଛି । ଇତିମଧ୍ୟରେ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା ଦକ୍ଷତା ବୃଦ୍ଧି କରାଯାଇଛି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୮,୧୨,୩୬୫ଟି ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଇଛି । ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୭୭,୬୮,୯୪,୮୧୦ଟି ନମୁନା ଗାଏମୋଟ ପରୀକ୍ଷା କରାଗଲାଣି । ବର୍ତ୍ତମାନ ଦୈନିକ ସଂକ୍ରମଣ ହାର ଠ.୫୨ ଶତାଂଶ ଏବଂ ସାପ୍ତାହିକ ସଂକ୍ରମଣ ହାର ଠ.୫୫ ଶତାଂଶ ଅଛି ।