Prime Minister's Office
PM to inaugurate municipal solid waste based Gobar-Dhan plant in Indore on 19th February
In line with PM’s vision of creating garbage free cities
Principles of “waste to wealth” and “circular economy” exemplified in the Bio-CNG plant
Plant has capacity to treat 550 tonnes per day of segregated wet organic waste
It will produce 17,000 kg per day of CNG and 100 tonnes per day of organic compost
18 FEB 2022 6:55PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate “Gobar-Dhan (Bio-CNG) Plant” in Indore on 19th February at 1 PM through video conferencing.
Prime Minister recently launched the Swachh Bharat Mission Urban 2.0, with the overall vision of creating “Garbage Free Cities”. The Mission is being implemented under the overarching principles of “waste to wealth”, and “circular economy” for maximising resource recovery – both of which are exemplified in the Indore Bio-CNG plant.
The plant has a capacity to treat 550 tonnes per day of segregated wet organic waste. It is expected to produce around 17,000 kg per day of CNG, and 100 tonnes per day of organic compost. The plant is based on zero landfill models, whereby no rejects would be generated. Additionally, the project is expected to yield multiple environmental benefits, viz. reduction in greenhouse gas emissions, providing green energy along with organic compost as fertiliser.
Indore Clean Energy Pvt Ltd, a Special Purpose Vehicle created to implement the project, was set up by Indore Municipal Corporation (IMC) and Indo Enviro Integrated Solutions Ltd. (IEISL) under a Public Private Partnership model, with 100% capital investment of ₹150 crores by IEISL. Indore Municipal Corporation will purchase a minimum 50% of CNG produced by the plant and in a first-of-its kind initiative, run 400 city buses on the CNG. The balance quantity of CNG will be sold in the open market. The organic compost will help replace chemical fertilisers for agricultural and horticultural purposes.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ফেব্রৱারীগী ১৯দা ইন্দোরদা মুনিসিপাল সোলিদ ৱেস্ততা য়ুমফম ওইবা গোবর-ধন প্লান্ত শঙ্গারগনি
ফত্ত-হাওদি লৈতবা সিতীশিং শেম্নবগী পি.এম.গী ভিজন অদুগী মতুং ইন্না ওইগনি
“ৱেস্ত তু ৱেল্থ” অমসুং “সার্কুলর ইকোনোমী”গী প্রিন্সিপলশিং অদু বায়ো-সি.এন.জি. প্লান্ত অসিদা থবক ওইনা ওন্থোরক্লি
প্লান্ত অসিনা নোংমদা তোখাইনা খাইদোক্লবা অচোৎপা ওর্গানিক ৱেস্ত তন ৫৫০ ত্রীত তৌবগী ঙম্বগী মতিক লৈ
মসিনা নোংমদা সি.এন.জি. কে.জি. ১৭,০০০ অমসুং ওর্গানিক কমপোস্ত তন ১০০ পুথোক্কনি
18 FEB 2022 6:55PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভীদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা ফেব্রৱারীগী ১৯দা নুংথিলগী পুং ১ তাবা মতমদা ইন্দোরদা “গোবর-ধন (বায়ো-সি.এন.জি.) প্লান্ত” শঙ্গারগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হন্দক্তা “ফত্ত-হাওদি লৈতবা সিতীশিং” শেম্নবগী ভিজনগা লোইননা স্বচ ভারত মিসন অর্বান ২.০ হৌদোকখ্রে। মিসন অসি রিসোর্স রিকোভরী হেন্না তৌবা ঙম্নবগীদমক্তা “ৱেস্ত তু ৱেল্থ”, অমসুং “সার্কুলর ইকোনোমী”গী প্রিন্সিপল অসিগী মখাদা থবক ওইনা পাইখৎখিবনি – হায়রিবা অনিমক অসি ইন্দোর বায়ো-সি.এন.জি. প্লান্ত অসিদা থবক ওইনা পাংথোক্লি।
প্লান্ত অসিনা নোংমদা তোখাইনা খাইদোক্লবা অচোৎপা ওর্গানিক ৱেস্ত তন ৫৫০ ত্রীত তৌবগী ঙম্বগী মতিক লৈ। মসিনা নোংমদা সি.এন.জি. কে.জি. ১৭,০০০ অমসুং ওর্গানিক কমপোস্ত তন ১০০ পুথোক্কনি হায়না থাজবা থম্লি। প্লান্ত অসি রিজেক্ত অমত্তা পুথোক্তবা জিরো লেন্দফিল মোদেলশিং অদুদা য়ুমফম ওইবনি। মসিগী মথক্তা প্রোজেক্ত অসিনা তোঙান-তোঙানবা এনভাইরনমেন্তেল বেনিফিতশিং, খুদম ওইনা গ্রীন হাউস গ্যাস থাদোকপা হন্থহনবা, গ্রীন ইনর্জীগা লোইন-লোইননা ফর্তিলাইজর ওইনা ওর্গানিক কমপোস্ত পুথোকপা হায়বনচিংবা কয়া পীগনি।
প্রোজেক্ত অসিবু থবক ওইনা পাইখৎনবগীদমক্তা শেমখিবা স্পেসিয়েল পর্পোস ভেহিকল, ইন্দোর ক্লীন ইনর্জী প্রাইভেত লিমিতেদ অসি ইন্দো এনভিরো ইন্তিগ্রেতেদ সোল্যিশন্স লিমিতেদ (আই.ই.আই.এস.এল.)না লুপা করোর ১৫০গী কেপিতেল ইনভেস্তমেন্ত ১০০% তোবগা লোইননা পব্লিক প্রাইভেত পার্তনরশিপ মোদেলগী মখাদা ইন্দোর মুনিসিপাল কোর্পোরেশন (আই.এম.সি.) অমসুং ইন্দো এনভিরো ইন্তিগ্রেতেদ সোল্যুশন্স লিমিতেদ (আই.ই.আই.এস.এল.)না লিংখৎখিবনি। ইন্দোর মুনিসিপাল কোর্পোরেশন্না প্লান্ত অসিনা পুথোকপা সি.এন.জি.গী য়ামদ্রবদা ৫০% লৈগনি অমসুং অসিগুম্বা মখলগী খ্বাইদগী অহানবা খোংথাং অমা ওইনা সিতী বস ৪০০ সি.এন.জি.না চেলহনল্লগনি। লেমহৌরিবা সি.এন.জি. অদু ওপন মার্কেত্তা য়োন্থোক্লগনি। ওর্গানিক কমপোস্ত অসিনা এগ্রিকলচর অমসুং হোর্তিকলচরগী ওইবা মরমশিংগীদমক্তা কেমিকেল ফর্তিলাইজরশিংগী মঊৎ শিনবদা মতেং পাংলগনি।