Ministry of Labour & Employment
ESIC working towards accelerating coverage of COVID-19 vaccination to the unvaccinated population.
More than Rs.34 crores distributed to 12,309 beneficiaries so far, under COVID-19 Relief Scheme.
ESIC Hospitals are adopting all the updated guidelines being issued by Union Health Ministry on a regular basis for delivering better and prompt medical services.
15 FEB 2022 7:24PM by PIB Delhi
The Employees' State Insurance Corporation, ESIC, has instructed for activation of COVID-19 vaccination sites at all ESIC/ESIS hospitals/dispensaries/special camps to accelerate the coverage of unvaccinated population.
The Corporation under Ministry of Labour and Employment started COVID-19 Relief Scheme to provide help and succor to the family of the Insured Persons who died due to corona virus.
Under this Scheme, 90 per cent of average wages of deceased Insured Persons is distributed among the eligible dependent of the deceased Insured Persons. Spouse of the deceased IP/IW are also eligible for medical care on depositing Rs. 120/- in lump-sum for one year. The beneficiaries are getting monthly pension as per their entitlement.
The Scheme is currently operational till 23.03.2022, but all existing beneficiaries will continue to receive benefits. The scheme will be reviewed after evaluating certain additional aspects including feedback from Field Units. So far ESIC has settled a total of 5,141 claims under the COVID-19 Relief Scheme . Relief amounting to Rs. 34.15 crores have been distributed to 12,309 dependent beneficiaries.
Apart from this, ESIC has taken several measures to deal with challenging situation of COVID pandemic resurgence to cater its stakeholders as well as general public. 20 percent of bed capacity of each ESIC Hospital has been designated as dedicated Covid beds which may swiftly be enhanced as per prevailing local needs.
During 2nd wave, 33 ESIC Hospitals with 4500 dedicated Covid beds having 400 ventilators were converted into dedicated COVID-19 Hospital. The Corporation is prepared to convert any of its 50 directly run Hospital to Dedicated Covid Hospital for general public, if needed by State/local health authority.
ICMR approved RT-PCR Labs are functional at 7 ESIC hospitals i.e. ESIC Medical College and Hospital, Faridabad (Haryana), Sanath Nagar (Hyderabad, Telangana), Rajajinagar, Bangalore, Joka (WB), Gulbarga (Karnataka), K.K. Nagar, Chennai (TN) and ESIC-PGIMSR, Basaidarapur and ESICH Okhla. During 2nd wave,33 ESIC hospitals and 20 ESIS hospitals provided IPD COVID.
Further, ESIC Hospitals are adopting all the updated guidelines being issued by Union Health Ministry on a regular basis for delivering better and prompt medical services. Implementation of all such measures is being regularly monitored at ESIC Hqrs. through video conference with the hospitals across the country.

ଶ୍ରମ ଓ ନିୟୋଜନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କର୍ମଚାରୀ ରାଜ୍ୟ ବୀମା ନିଗମ ପକ୍ଷରୁ ଟିକା ନେଇ ନ ଥିବା ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ କୋଭିଡ-୧୯ ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ
କୋଭିଡ-୧୯ ସହାୟତା ଯୋଜନା ଅଧୀନରେ ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୧୨, ୩୦୯ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ୩୪କୋଟିରୁ ଊର୍ଦ୍ଧ୍ୱ ମୂଲ୍ୟର ସହାୟତା ବଣ୍ଟାଯାଇଛି
ଉନ୍ନତ ଓ ତ୍ୱରିତ ଡାକ୍ତରୀ ସେବା ନିୟମିତ ଯୋଗାଇ ଦେବା ପାଇଁ କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ଜାରି ସମସ୍ତ କୋଭିଡ ମାର୍ଗଦର୍ଶିକାକୁ ପାଳନ କରୁଛନ୍ତି କର୍ମଚାରୀ ରାଜ୍ୟ ବୀମା(ଇଏସ୍‌ଆଇସି) ହସ୍‌ପିଟାଲ
15 FEB 2022 7:24PM by PIB Bhubaneswar
ଦେଶରେ ଟିକା ନ ନେଇଥିବା ଜନସାଧାରଣଙ୍କୁ କୋଭିଡ-୧୯ ଟିକା ପ୍ରଦାନ ନିମନ୍ତେ କର୍ମଚାରୀ ରାଜ୍ୟ ବୀମା ନିଗମ ଏହାର ସମସ୍ତ ଇଏସ୍‌ଆଇସି / ଇଏସଆଇଏସ ହସ୍‌ପିଟାଲ, ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକେନ୍ଦ୍ର ଗୁଡିକ ଓ ଆବଶ୍ୟକ ସ୍ଥଳେ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଶିବିର ଜରିଆରେ ଟିକା ପ୍ରଦାନ କରିବାକୁ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦେଇଛି ।
କେନ୍ଦ୍ର ଶ୍ରମ ଓ ନିୟୋଜନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ କୋଭିଡ-୧୯ ସହାୟତା ଯୋଜନା ମଧ୍ୟ ଆରମ୍ଭ କରାଯାଇଛି । କରୋନା ଭୂତାଣୁ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରାଣ ହରାଉଥିବା ବୀମାଭୁକ୍ତ ପରିବାର ସଦସ୍ୟଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ ସହାୟତା ରାଶି ପ୍ରଦାନ କରାଯାଉଛି ।
ଏହି ଯୋଜନା ଅଧୀନରେ କୋଭିଡ ଯୋଗୁଁ ପ୍ରାଣ ହରାଉଥିବା ବୀମାଭୁକ୍ତ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ହକ୍‌ଦାର ଉତ୍ତରାଧିକାରୀଙ୍କୁ ହାରାହାରି ବେତନର ଶତକଡା ୯୦ଭାଗ ଅର୍ଥ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଉଛି । ମୃତ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ପତି ବା ପତ୍ନୀ ସର୍ବମୋଟ ୧୨୦ ଟଙ୍କା ଜମା କରି ବର୍ଷକ ନିମନ୍ତେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ମଧ୍ୟ ପାଇପାରିବେ । ହିତାଧିକାରୀମାନେ ସେମାନଙ୍କ ନାଯ୍ୟ ମାସିକ ଅବସରକାଳୀନ ଭତା ମଧ୍ୟ ପାଇପାରିବେ ।
ଏହି ଯୋଜନା ୨୩.୩.୨୦୨୨ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ବଳବତ୍ତର ରହିଥିଲେ ମଧ୍ୟ ସମସ୍ତ ବର୍ତମାନର ହିତାଧିକାରୀ ମଧ୍ୟ ସେମାନଙ୍କ ସୁବିଧା ପାଇପାରିବେ । କ୍ଷେତ୍ରୀୟ ଏକାଂଶଗୁଡିକ ଠାରୁ ତଥ୍ୟ ପାଇବା ପରେ ଯୋଜନାର ସମୀକ୍ଷା କରାଯିବ ।
କୋଭିଡ-୧୯ ସହାୟତା ଯୋଜନାରେ ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଇଏସଆଇସି ୫, ୧୪୧ଟି ଦାବିର ସମାଧାନ କରିଛି । ଏଥିସହ ୧୨ହଜାର ୩୦୯ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ନିକଟ ସମ୍ପର୍କୀୟଙ୍କୁ ୩୪କୋଟି ୧୫ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କାର ସହାୟତା ପ୍ରଦାନ କରିଛି ।
ଏହାଛଡା କୋଭିଡ ମହାମାରୀ ପୁର୍ନପ୍ରକାଶ ପରବର୍ତ୍ତୀ ଆହ୍ୱାନର ମୁକାବିଲା ନିମନ୍ତେ ଇଏସଆଇସି ଏହାର ହିତାଧିକାରୀ ଓ ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ନିମନ୍ତେ ମଧ୍ୟ କେତେକ ପଦକ୍ଷେପ ନେଇଛି । ଇଏସଆଇସି ହସ୍‌ପିଟାଲର ଶତକଡା ୨୦ଭାଗ ଶଯ୍ୟାକୁାକେବଳ କୋଭିଡ ନିମନ୍ତେ ସଂରକ୍ଷିତ ରଖାଯାଇଥିବାବେଳେ ସ୍ଥାନୀୟ ଆବଶ୍ୟକତା ଅନୁସାରେ କେବଳ କୋଭିଡ ଚିକିତ୍ସା ପାଇଁ ଏହାର ସଂଖ୍ୟା ମଧ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି କରିବାର ବ୍ୟବସ୍ଥା ରହିଛି ।
କୋଭିଡ ଦ୍ୱିତୀୟ ଲହର କାଳରେ ୩୩ଟି ଇଏସଆଇସିର ୪୫୦୦ଶଯ୍ୟା , ୪୦୦ ଭେଣ୍ଟିଲେଟର ସହିତ କୋଭିଡ ଚିକିତ୍ସା ପାଇଁ ରଖାଯାଇଥିଲା । ରାଜ୍ୟ ବା ସ୍ଥାନୀୟ କର୍ତ୍ତୃପକ୍ଷ ଆବଶ୍ୟକ କଲେ ଇଏସଆଇସି ଏହାର ୫୦ଟି ହସ୍‌ପିଟାଲକୁ ସର୍ବସାଧାରଣଙ୍କ ଚିକିତ୍ସା ପାଇଁ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ କୋଭିଡ ହସ୍‌ପିଟାଲରେ ପରିଣତ କରିବାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଅଛି ।
ଆଇସିଏମଆର ଅନୁମୋଦିତ ଆରଟି-ପିସିଆର ପରୀକ୍ଷାଗାର ଦେଶର ସାତଟି ଇଏସଆଇସି ହସ୍‌ପିଟାଲରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି । ସେଗୁଡିକ ହେଲା ହରିୟାଣାର ଫରିଦାବାଦସ୍ଥିତ ଇଏସଆଇସି ମେଡିକାଲ କଲେଜ ଆଣ୍ଡ ହସ୍‌ପିଟାଲ, ତେଲଙ୍ଗାନାର ହାଇଦ୍ରାବାଦ ସ୍ଥିତ ସନ୍ଥନଗର, ବେଙ୍ଗାଲୁରର ରାଜାଜୀନଗର, ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗର ଜୋକା, କର୍ଣ୍ଣାଟକର ଗୁଲବର୍ମା, ତାମିଲନାଡୁ(ଚେନ୍ନାଇ)ର କେ. କେ. ନଗର ଏବଂ ଇଏସ୍‌ଆଇସି-ପିଜିଆଇଏମଏସଆର, ବସେଧାରାପୁର ଓ ଇଏସଆଇସି ଏଚ ଓଖଲା, ଦ୍ୱିତୀୟ ଲହର କାଳରେ ୩୩ଟି ଇଏସଆଇସି ଓ ୨୦ଟି ଇଏସଆଇଏସ୍ ହସପିଟାଲ ଆଇପିଡି କୋଭିଡ ସୁବିଧା ଯୋଗାଇଥିଲେ ।
ଉନ୍ନତ ଓ ସମୟ ଉପଯୋଗୀ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ପ୍ରଦାନ ଦୃଷ୍ଟିରୁ ଇଏସଆଇସି ହସ୍‌ପିଟାଲଗୁଡିକ କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ଜାରି ସର୍ବଶେଷ କୋଭିଡ ମାର୍ଗଦର୍ଶିକାର ଉପଯୋଗ କରୁଛନ୍ତି । ଇଏସଆଇସି ମୁଖ୍ୟାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ ହେଉଥିବା ପଦକ୍ଷେପଗୁଡିକର ସମୀକ୍ଷା ଭିଡିଓ କନ୍‌ଫରେନ୍ସି ଜରିଆରେ ଦେଶବ୍ୟାପୀ କରାଯାଉଛି ।