Election Commission
ECI extends ban on road shows, Pad-yatras, cycle/bike/vehicle rallies and processions till February 11, 2022
Relaxation in numbers permitted for Physical public meetings, indoor meetings and door to door campaigning
Precautions to be continued to be observed to avoid spurt in infections
31 JAN 2022 5:53PM by PIB Delhi
Chief Election Commissioner Shri Sushil Chandra along with Election Commissioners Shri Rajiv Kumar and Shri Anup Chandra Pandey today held another comprehensive review of the present situation of Covid 19 infection particularly in the states of Goa, Manipur, Punjab, Uttarakhand and Uttar Pradesh. The Commission accompanied by Secretary General and concerned Deputy Election Commissioners, met with the Secretary, Ministry of Health and Family Welfare, Government of India and the Chief Secretaries, the Chief Electoral Officers of the five Poll Going States through virtual mode to assess the present status and projected trends of COVID pandemic. In depth discussions were also held with respect to current Vaccination status of 1st, 2nd doses for eligible persons in the respective States as also arrangements for polling personnel.
All the State Chief secretaries informed the Commission about reports of Covid 19 infection either plateauing out or tapering as on date. They also said that the positivity rate is showing a decline with the number of hospitalisation cases also registering a declining trend. The State officers however said that Covid protocol precautions need to be continued to be observed so that no undue spurt takes place due to intense public contact because of heightened political activity. Chief Election Commissioner Sh. Sushil Chandra also emphasised that while deliberating on relaxation of restrictions for physical rallies, indoor/outdoor meetings, door to door campaigning, practicality of implementation of orders by field level functionaries should be ensured in the wake of prevailing situation.
After taking into consideration inputs, facts and circumstances and ground reports from State officers and Secretary Health, GOI as also the requirements of necessary political activity in election mode by political parties in present situation, the Commission has decided as follows:
1. No road shows, Pad-yatras, cycle/bike/vehicle rallies and processions shall be allowed till February 11, 2022.
2. Commission has now decided to allow physical public meetings of Political parties or contesting candidates in designated open spaces with a maximum of 1000 persons (instead of existing 500 persons) or 50% of the capacity of the ground or the prescribed limit set by SDMA, whichever number is lesser, from February 1, 2022 for all phases.
3. The Commission has also enhanced the limit for door to door campaigns. Instead of 10 persons, now 20 persons, excluding security personnel, will be allowed for door to door campaigns. Other instructions on door to door campaigns will continue.
4. The Commission has now granted relaxation for the political parties to the extent that indoor meetings of a maximum of 500 persons (instead of existing 300 persons) or 50% of the capacity of the hall or the prescribed limit set by SDMA is allowed.
5. Political parties and contesting candidates shall ensure the compliance of COVID appropriate behaviour & guidelines and Model Code of Conduct at all occasions during the activities connected with elections.
6. It shall be the responsibility of the DEO concerned to identify and to notify the designated spaces in advance for the aforesaid purposes.
All remaining restrictions as contained in the Revised Broad Guidelines for Conduct of Elections, 2022 issued on 8 January 2022 shall continue to operate.

ইলেক্সন কমিসন
২০২২গী ফেব্রুৱারী ১১ ফাওবা ই.সি.আই.না রোদ শোশিং, পেদ-যত্রশিং, সাইকল/বাইক/ভেহিকল রেল্লীশিং অমদি মীয়ামগী খোংচৎশিংদা মখাতানা অথিংবা থম্লি
ফিজিকেল পব্লিক মীতিংশিং, ইন্দোর মীতিংশিং অমদি য়ুম-য়ুম চংবগী কেম্পেন্দগী মী মশিংদা কোমথোক্নবা অয়াবা পীখ্রে
খঙহৌদনা শন্দোকপা অসি থোক্তনবা চেকশিন-থৌরাংশিং মখাতানা য়েংশিনগদবনি
31 JAN 2022 5:53PM by PIB Imphal
ইলেক্সন কম্মিশনারশিং শ্রী রজিব কুমার অমদি শ্রী অনুপ চন্দ্র পান্দেগা লোইননা চীফ ইলেক্সন কম্মিশনার শ্রী সুশিল চন্দ্রনা ঙসি মরু ইওনা গোৱা, মনিপুর, পঞ্জাব, উত্তরখন্দ অমদি উত্তর প্রদেশকী রাজ্যশিংদা ওইরক্লিবা কোবিদ-১৯গী ফিভম অসি য়েংশিন্নবা অতোপ্পা অচৌবা রিভ্যু মীফম অমা পাংথোকখি৷ কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎকী হৌজিক হৌজিক ওইরিবা স্তেতস অমদি প্রোজেক্তেদ ত্রেন্দশিং অসি নৈননবা সেক্রেতরী জেনেরেল অমদি মরী লৈনবা দিপুতী জেনেরেলগা লোইনদুনা লাক্লিবা কম্মিসন অসিনা ভারত সরকারগী হকশেল অমদি য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী, চীফ সেক্রেতরীশিং অমদি ভোৎ থাদগদৌরিবা রাজ্য মঙাগী চীফ ইলেক্তোরেল ওফিসরশিংগা ভর্চুএল ওইবা মোদতা উনখি৷ পোলিং পর্সোনেলগী এরেঞ্জমেন্তশিং ওইনা অমদি মরী লৈনরিবা রাজ্যশিং অসিদা ভেক্সিন কাপ্পা য়ারবা মীওইশিংগী হৌজিক হৌজিক অহানবা, অনিশুবা ভেক্সিন কাপখিবগী স্তেতস অদুগা মরী লৈননা কুপথনা খন্ন-নৈনবশিং পাংথোকখি৷
ঙসি ফাওবদা অহোংবা লৈত্রিবা নত্রগা হন্থরক্লিবা কোবিদ-১৯ শন্দোকপগী রিপোর্তশিং অসিগী মতাংদা রাজ্যগী চীফ সেক্রেতরী পুম্নমক্না কম্মিসনদা খঙহনখি৷ হোস্পিতেলাইজেসন তৌবগী মশিং অসি হন্থরক্তুনা পোজিতিব ওইবগী চাং অসি তাথরক্লি হায়নসু মখোয়না ফোংদোকখি৷ পোলিতিকেল এক্তিবিতীনা মরম ওইদুনা মীয়ামগা শোক্ন-শম্নবা অসিনা খঙহৌদনা শন্দোকপা অসি থোক্তনবগীদমক কোবিদ প্রোতোকোল চেকশিন-থৌরাংশিং লেপ্প-লৈতনা মখাতানা য়েংশিনবা দরকার ওই হায়না রাজ্যগী ওফিসরশিংনা ফোংদোকখি৷ ফিজিকেল রেল্লীশিং, ইন্দোর/আউতদোর মীতিংশিং, য়ুম-য়ুম চংবগী কেম্পেন্দশিংদা অথিংবা থম্লিবশিং অসিদা কোমথোক্নবা খন্ন-নৈনবগা লোইননা ওইরক্লিবা ফিভম অসিদা ফিল্দ লেবেল ফঙ্কসনরীশিংনা ওর্দরশিং অসি প্রেক্তিকেল্লী ওইনা চৎনহনগদবনি হায়না চীফ ইলেক্সন কম্মিশনার শ্রী সুশিল চন্দ্রনা ফোংদোকখি৷
রাজ্যগী ওফিসরশিং অমদি ভারত সরকারগী হকশেল সেক্রেতরীদগী পীরকপা গ্রাউন্দ রিপোর্তশিং, ইনপ্যুতশিং, অচুম্বা ৱারোলশিং অমদি ফিভমশিং অসি কুপথনা খন্ন-নৈনরবা মতুংদা অমদি হৌজিক ওইরিবা ফিভম অসিদা পোলিতিকেল পার্তীশিংনা ইলেক্সন মোদতা তঙাই ফদবা পোলিতিকেল এক্তিবিতীগী দরকার ওইরিবশিং অসি য়েংলগা, কম্মিসননা মখাগীশিং অসিগুম্না ৱারেপখ্রে:
১. ২০২২গী ফেব্রুৱারী ১১ ফাওবা রোদ শোশিং, পেদ-য়ত্রশিং, সাইকল/বাইক/ভেহিকল রেল্লীশিং অমদি মীয়ামগী খোংচৎ অমতা পাংথোকপা য়ারোই৷
২. হৌজিক্তি কম্মিসন অসিনা ফেজ পুম্নমক্কী ওইনা দিজাইনেতেদ ওপন স্পেসশিংদা পোলিতিকেল পার্তীশিং নত্রগা মীখল থেংনগদৌরিবা মীহুৎশিংগী ফিজিকেল মীতিংশিং ২০২২গী ফেব্রুৱারী ১দগী পাংথোকপা য়াহনখ্রে, হায়রিবা মীতিংশিং অসি য়াম্লবদা মীওই ১০০০দগী হেনবা য়ারোই(হৌজিক লৈরিবা মীওই ৫০০ অসিগী মহুৎতা) নত্রগা গ্রাউন্দ কেপাসিতীগী ৫০% নত্রগা এস.দি.এম.এ.না সেত তৌখিবা লিমিত অসিদগী তাথগদবনি৷
৩. য়ুমথোং-য়ুমথোং চংদুনা কেম্পেন্দ চৎথবগী লিমিত অসিসু কম্মিসন অসিনা হেনগৎহনখ্রে৷ মীও ১০গী মহুৎতা, হৌজিক্তি সেক্যুরিতী পর্সোনেল য়াওদনা মীও ২০না য়ুমথোং-য়ুমথোং চৎপগী কেম্পেন্দশিং অসি শরুক য়াবা য়াগনি৷ য়ুমথোং-য়ুমথোং চৎপগী কেম্পেন্দশিং অসিগী অতোপ্পা ইন্সত্রক্সনশিং মখাতানা লাকখিনি৷
৪. পোলিতিকেল পার্তীশিংগী ওইনা য়াম্লবদা মীওই ৫০০দগী (হৌজিক হৌজিক মীওই ৩০০ ওইরিবা অসিগী মহুৎতা)তানা ইন্দোর মীতিংশিং পাংথোকপা নত্রগা হোল অদুগী কেপাসিতীগী ৫০% নত্রগা এস.দি.এম.এ.না সেত তৌখিবা লিমিত অদুদা পাংথোক্নবা কম্মিসননা হৌজিক্তি অয়াবা পীখ্রে৷
৫. ইলেক্সনশিংগা মরী লৈনবা থবক-থৌরমশিংদা পোলিতিকেল পার্তীশিং অমদি মীখল থেংনগদৌরিবা মীহুৎশিংনা কোবিদকা চুনবা শাজৎ অমদি গাইদলাইনশিং অমদি মোদেল কোদ ওফ কন্দক্ত নিংথিনা ইনগদবনি৷
৬. মথক্তা পল্লিবা হিরমশিং অসিগীদমক মাংজৌননা দিজাইনেতেদ স্পেসশিং খন্দোকপা অমদি তাকপা হায়বসিনা দি.ই.ও.গী থৌদাং ওইগদৌরি৷
২০২২গী জনুৱারী ৮দা ফোংখিবা ২০২২ ইলেক্সনশিং পাংথোকপগী রিভাইস ব্রোদ গাইদলাইনশিং অদুদা পল্লিবা লৈহৌরিবা অথিংবশিং অসি মখাতানা অদুমক থমখিগনি৷