Ministry of Power
Power CPSEs register 45% growth in Capex Investment over previous year
Power Ministry invests Rs 35,628.6 Crore in infrastructure development up till November in this FY
19 DEC 2021 2:14PM by PIB Delhi
For the Financial Year (FY) 2021-22 the target for Capital Expenditure (Capex) of the Central Public Sector Enterprises (CPSEs) of the Ministry of Power is Rs. 50,690.52 crore. During FY 2020-21, power sector CPSEs incurred a capex of Rs. 22,127 crore till the month of November which was 49.3% of the total expenditure for that FY.
However, during FY 2021-22, the CPSEs of Power Ministry have so far invested capex of Rs. 32,137 Crore, which is 63.4% of the annual capex target.
Thus, the capex performance of the Ministry in absolute as well as relative terms is better compared to the previous year. In absolute terms it has shown a growth of 45 % over last year’s performance.
Even in the schemes for infrastructure development, the ministry has been making good progress. It has spent Rs 1593.72 Crore in IPDS, Rs 1007.51Crore in DDUGJY and Rs 890Crore in Transmission Development schemes for North Eastern region. Hence besides the expenditure of Rs 32137.37 Crore by CPSEs , an additional amount of Rs 3491.23 Crore has been invested in infrastructure through development schemes of the ministry.
In all, till end of November, the Power Ministry has invested Rs 35,628.6 Crore in infrastructure development.
The progress of the schemes and projects is being monitored on weekly basis by Secretary, Ministry of Power. Through regular monitoring and coordination with other ministries and state governments Power Ministry is making rapid strides in infrastructure development.

ଶକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କ୍ୟାପେକ୍ସ ବିନିଯୋଗରେ ପାୱାର ସିପିଏସଇ ଗତବର୍ଷ ତୁଳନାରେ ୪୫ ପ୍ରତିଶତ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ହାସଲ କରିଛି
ଶକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଚଳିତ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷରେ ନଭେମ୍ବର ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭିତ୍ତିଭୂମି ବିକାଶରେ ୩୫,୬୨୮.୬ କୋଟି ଟଙ୍କା ବିନିଯୋଗ କରିଛି
19 DEC 2021 2:14PM by PIB Bhubaneswar
ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷ ୨ଠ୨୧-୨୨ ପାଇଁ ଶକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ପବ୍ଲିକ ସେକ୍ଟର ଏଣ୍ଟରପ୍ରାଇଜେସ୍ (ସିପିଏସଇ)ର ପୁଞ୍ଜିଗତ ବ୍ୟୟର ଲକ୍ଷ୍ୟ ହେଉଛି ୫ଠ,୬୯ଠ.୫୨ କୋଟି ଟଙ୍କା । ୨ଠ୨ଠ-୨୧ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷରେ, ଶକ୍ତି କ୍ଷେତ୍ରର ସିପିଏସଇ ନଭେମ୍ବର ମାସ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୨୨,୧୨୭ କୋଟି ଟଙ୍କାର ପୁଞ୍ଜିଗତ ବ୍ୟୟ କରିଥିଲେ, ଯାହା ସେହି ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷ ପାଇଁ ମୋଟ ଖର୍ଚ୍ଚର ୪୯.୩ ପ୍ରତିଶତ ଥିଲା ।
ଅବଶ୍ୟ, ୨ଠ୨୧-୨୨ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷରେ, ଶକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ସିପିଏସଇ ବର୍ତ୍ତମାନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୩୨,୧୩୭ କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟ ଅଟକଳ କରିଛି, ଯାହା ବାର୍ଷିକ ପୁଞ୍ଜିଗତ ବ୍ୟୟ ଲକ୍ଷ୍ୟର ୬୩.୪ ପ୍ରତିଶତ ଅଟେ ।
ଏହିପରି, ପୂର୍ବ ବର୍ଷ ତୁଳନାରେ ସମୁଦାୟ ଏବଂ ଆପେକ୍ଷିକ ଦୃଷ୍ଟିରୁ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ପୁଞ୍ଜିଗତ ବ୍ୟୟ ପ୍ରଦର୍ଶନ ଭଲ ରହିଛି । ମୋଟ ଉପରେ ଗତ ବର୍ଷର ପ୍ରଦର୍ଶନ ତୁଳନାରେ ଏହା ୪୫ ପ୍ରତିଶତ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ହାସଲ କରିଛି ।
ଭିତ୍ତିଭୂମି ବିକାଶ ଯୋଜନାରେ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ମଧ୍ୟ ଭଲ ଅଗ୍ରଗତି କରୁଛି । ଏହା ଆଇପିଡିଏସରେ ୧୫୯୩.୭୨ କୋଟି ଟଙ୍କା, ଡିଡିୟୁଜିଜେୱାଇରେ ୧ଠଠ୭.୫୧ କୋଟି ଟଙ୍କା ଏବଂ ଉତ୍ତର ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳ ପାଇଁ ଟ୍ରାନ୍ସମିଶନ ବିକାଶ ଯୋଜନାରେ ୮୯ଠ କୋଟି ଟଙ୍କା ଖର୍ଚ୍ଚ କରିଛି । ତେଣୁ, ସିପିଏସଇ ଦ୍ୱାରା ୩୨୧୩୭.୩୭ କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟ ବ୍ୟତୀତ, ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ବିକାଶ ଯୋଜନା ମାଧ୍ୟମରେ ଭିତ୍ତିଭୂମିରେ ଅତିରକ୍ତ ୩୪୯୧.୨୩ କୋଟି ବିନିଯୋଗ କରାଯାଇଛି । ମୋଟ ଉପରେ ଶକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ନଭେମ୍ବର ଶେଷ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭିତ୍ତିଭୂମି ବିକାଶରେ ୩୫,୬୨୮.୬ କୋଟି ଟଙ୍କା ବିନିଯୋଗ କରିଛି । ଶକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ସଚିବଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ସାପ୍ତାହିକ ଭିତ୍ତିରେ ଯୋଜନା ଏବଂ ପ୍ରକଳ୍ପର ଅଗ୍ରଗତି ଉପରେ ନଜର ରଖାଯାଉଛି । ଶକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ, ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ତଥା ରାଜ୍ୟ ସରକରାଙ୍କ ସହିତ ନିୟମିତ ମନିଟରିଂ ଏବଂ ସମନ୍ୱୟ ମାଧ୍ୟମରେ ଭିତ୍ତିଭୂମି ବିକାଶରେ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ଅଗ୍ରଗତି କରୁଛି ।