Prime Minister's Office
Visit of Prime Minister to the Vatican City
30 OCT 2021 6:04PM by PIB Delhi
His Holiness Pope Francis received Prime Minister Shri Narendra Modi in a private audience at the Apostolic Palace in the Vatican on Saturday, 30 October 2021.
This was the first meeting between an Indian Prime Minister and the Pope in more than two decades. In June 2000, Late Prime Minister Shri Atal Bihari Vajpayee had last visited the Vatican and met the then Pope, His Holiness John Paul II. India and The Holy See have friendly relations dating back to the establishment of diplomatic relations in 1948. India is home to the second largest Catholic population in Asia.
During today’s meeting, the two leaders discussed the Covid-19 pandemic and its consequences for people across the world. They also discussed the challenge posed by climate change. Prime Minister briefed the Pope about the ambitious initiatives taken by India in combating climate change as well as India's success in administering one billion Covid-19 vaccination doses. His Holiness appreciated India’s assistance to countries in need during the pandemic.
Prime Minster extended an invitation to His Holiness Pope Francis to visit India at an early date, which was accepted with pleasure.
Prime Minister also met Secretary of State, His Eminence Cardinal Pietro Parolin.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ভতিকান সিতীদা প্রধান মন্ত্রীগী খোঙচৎ
30 OCT 2021 6:04PM by PIB Imphal
হিজ হোলিনেস পোপ ফ্রান্সিস্না ২০২১গী ওক্তোবর ৩০, থাংজ নুমিৎতা ভতিকান সিতীদা লৈবা এপোস্তোলিক পেলেস্তা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু লনাইগী ওইবা মীতিন অমদা ওকখ্রে।
ভারতকী প্রধান মন্ত্রী অমসুং পোপকী মরক্তা উনবা অসি দিকেদ অনিগী মতুংদা অহানবনি। ২০০০ জুন্দা, লৈখিদ্রবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী অতল বিহারি বাজপায়না ভতিকান্দা অরোইবা ওইনা চৎখি অমসুং মতম অদুগী পোপ হিজ হোলিনেস জোন পোল IIগা উনখি। ভারত অমসুং হোলি সিনা হৌখ্রবা ১৯৪৮গী দিপ্লোমেতিক ওইবা মরী শেমগৎনবা মরুপ মপাংগী ওইবা মরী থম্লি। ভারত অসি এসিয়াদা কেথোলিক মীশিং খ্বায়দগী য়াম্না লৈবা অনিশুবা লৈবাক্নি।
ঙসিগী মীফম অসিদা, লুচিংবা অনিনা কোবিদ-১৯ লায়চৎ অমসুং মসিনা মালেম অসিগী মীয়ামদা ওইরকপা য়াবা ৱাফম কয়া অমা খন্নখি। মখোয়না অইং অশানা মরম ওইদুনা থেংনহল্লিবা অৱাবশিংগী মতাংদসু ৱা খন্নখি। প্রধান মন্ত্রীনা পোপ্তা ভারতনা আসা লৈনা লৌখৎলিবা অইং অশা থেংননবা হোৎনরিবা অমসুং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কোতি অমা হেন্না কাপথোকখিবা পাওদমখি। হিজ হোলিলেস্না ভারতনা মখোয়দা লায়চৎ মনুংদা মতেং পাংবিবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হিজ হোলিনেস পোপ ফ্রান্সিস্তা য়াম্না অথুবা মতমদা ভারত্তা কোইরক্নবা বার্তোন তৌখি, অমদি য়াম্না হরাওনা য়াবিরকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা স্তেতকী সেক্রেতরী, হিজ ইমিনেন্স কার্দিনেল পৈত্রো পারোলিনসু উনখি।