Ministry of Civil Aviation
Civil Aviation Minister Shri Jyotiraditya Scindia virtually flags off 6 routes expanding aerial connectivity in North East India
18 OCT 2021 1:39PM by PIB Delhi
Union Minister of Civil Aviation, Shri Jyotiraditya M. Scindia, MoS, Civil Aviation, General Dr. V K Singh (Retd.) along with Shri Rajeev Bansal, Secretary, Ministry of Civil Aviation (MoCA) virtually flagged off 6 routes expanding the aerial connectivity of North-East India. The routes commencing operations from today are Kolkata – Guwahati, Guwahati – Aizawl, Aizawl – Shillong, Shillong – Aizawl, Aizawl – Guwahati, and Guwahati – Kolkata.
Dr. R. Lalthangliana, Minister of Health and Family Welfare, Higher and Technical Education, Commerce and Industry, Shri. Robert RomawiaRoyte, Minister of State for Sports and Youth Services, Tourism and Information and Communication Technologyalong with other important members of the state government joined the event virtually from the Lengpui Airport, Aizawl, Mizoram.
Smt. Usha Padhee, Joint Secretary, Ministry of Civil Aviation, along with other senior officials of the MoCA were also present at the ceremony held at MoCA.
Shri Jyotiraditya M. Scindia, Union Minister of Civil Aviation said, “Mizoram is the gateway to North-East India. The city has an immense amount of importance for its tourism & economic sector. We are committed to giving wings to Prime Minister Shri Narendra Modi’s vision of making it possible that every state’s uniqueness must be experienced by all citizens of the country. I assure you, that MoS General Dr. V K Singh (Retd.) and I will personally visit Mizoram very soon.”
The minister further mentioned, “I am delighted to mention the fact that Alliance Air’s most ATR aircraft are deployed on the North-Eastern routes. Today, we are further establishing seamless connectivity across entire North-East India by connecting 4 cities with one flight. This underlines the due importance given to the North-East by the Ministry of Civil Aviation under the leadership of our Prime Minister. Under the UDAN scheme,we have connected cities that had no mention on the aviation map of the country. We have already started 60 airports, and 387 routes, out of which 100 routes are awarded in North East alone, & 50 are already operational. Moreover, In 2014, only 6 airports were operational in North East, now we have grown to 15 airports in a short span of 7 years. Therefore, this further highlights the due importance of the North-Eastern states for this government. In addition to this, under the KRISHI UDAN Yojna, we have identified 16 airports to enhance the export opportunities of the region establishing dual benefits of enhancement of cargo movements and exports.”
Today’s flight launch has expanded the aerial connectivity of the North-East by connecting multiple states hitherto not connected via flights. The flight connectivity on these routes has been a long-pending demand of the natives of the regions. Eastern India tempts tourists with wonderful verdant valleys, hilly streams, lush green forests, vast tea gardens, snowcapped mountain peaks, mighty rivers, tribal culture, its colourful
fairs and festivals. These flights will open a seamless gateway and smooth aerial access option for nature lovers, travellers, tourists etc. Shillong is surrounded by hills from all sides. The city is famous for the presence of many well-reputed educational institutions, it is the hub of education for entire North-East India. Apart from being the beauty & education centre, Shillong also acts as the gateway to Meghalaya, the state famous for heavy rainfall, caves, tallest waterfalls, beautiful landscapes, and its rich heritage & culture. Aizawl is known as the home of the highlanders & is the seat of a rich tribal cultural extravaganza and is famous for its handicrafts. The town is blessed with exotic natural beauty.
With these new flights, travellers from Guwahati, Aizawl and Shillong will get multiple options for onward connectivity to the rest of the country.
In the constant endeavour to bolster the regional connectivity of the country, the first direct flight on the Tirupati-Delhi route was also started yesterday connecting one of the best heritage cities of the country with the capital of the country.
The Schedule effective 19thOct -21 is mentioned below:
Flt No.
From
To
Frequency
Departure Time
Arrival Time
Aircraft Type
Effective From
9I 755
Kolkata
Guwahati
Mon, Tues, Thurs & Sat
0750
0920
ATR72
19-Oct-21
9I 755
Guwahati
Aizawl
Mon, Tues, Thurs & Sat
0950
1045
ATR72
19-Oct-21
9I 755
Aizawl
Shillong
Mon, Tues, Thurs & Sat
1115
1215
ATR72
19-Oct-21
9I 756
Shillong
Aizawl
Mon, Tues, Thurs & Sat
1245
1345
ATR72
19-Oct-21
9I 756
Aizawl
Guwahati
Mon, Tues, Thurs & Sat
1410
1510
ATR72
19-Oct-21
9I 756
Guwahati
Kolkata
Mon, Tues, Thurs & Sat
1555
1725
ATR72
19-Oct-21

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
সিভিল এভিএসন মন্ত্রী শ্রী জ্যোতিরাদিত্য সিন্ধিয়ানা রুত ৬ ভর্চ্যুএল ওইনা লমথাদুনা অৱাং-নোংপোক ভারত্তা এরিএল কনেক্তিবিতী পাকথোক-চাউথোকহনখ্রে
18 OCT 2021 1:39PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী সিভিল এভিএসন মন্ত্রী, শ্রী জ্যোতিরাদিত্য এম. সিন্ধিয়া, সিভিল এভিএসনগী এম.ও.এস. জেনরেল দা. ভি.কে. সিংহ (রিতায়র্দ) লোয়ননা সিভিল এভিএসন মন্ত্রালয় (এম.ও.সি.এ.)গী সেক্রেতরী, শ্রী রাজীব বন্সালনা ভর্চ্যুএল ওইনা রুত ৬ লমথদুনা অৱাং-নোংপোক ভারতকী এরিএল কনেক্তিবিতী পাকথোক-চাউথোকহনখ্রে। ঙসিদগী ওপরেসন হৌখিবা রুতশিং অদুদি কোলকাতা – গুৱাহাতী, গুৱাহাতী – আইজোল, আইজোল – শিলোং, শিলোং – আইজোল, আইজোল – গুৱাহাতী অমসুং গুৱাহাতী – কোলকাতা অসিনি।
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল, হায়র এন্দ তেক্নিকেল এজুকেসন, কম্মর্স এন্দ ইন্দস্ত্রী মন্ত্রী, দা. আর. লালথাংলিয়ানা, স্পোর্তস এন্দ য়ুথ সর্ভিসেস, তুরিজম অমসুং ইনফোর্মেসন এন্দ কম্ম্যুনিকেসন তেক্নোলোজীগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী রোবর্ত রোমাৱিয়া রোইতে লোয়ননা রাজ্য সরকারগী মরু ওইবা মীওইশিংনা থৌরম অসিদা ভর্চ্যুএল ওইনা মিজোরামগী আইজোলগী লেংপুই এয়রপোর্ত্তগী শরুক য়াখি।
এম.ও.সি.এ.দা পাঙথোকপা থৌরম অসিদা সিভিল এভিএসন মন্ত্রালয়গী জোইন্ত সেক্রেতরী, শ্রীমতি উশা পাধী, লোয়ননা এম.ও.সি.এ.গী অতৈ মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংসু শরুক য়াখি।
কেন্দ্রগী সিভিল এভিএসন মন্ত্রী, শ্রী জ্যোতিরাদিত্য এম. সিন্ধিয়ানা হায়খি, “মিজোরাম অসি অৱাং-নোংপোক ভারতকী গেতৱেনি। শহর অসিদা মাগী তুরিজম অমসুং ইকনোমিক সেক্তরগীদমক মরু ওইবা কয়া অমা লৈ। রাজ্য খুদিংমক্কী লৈজরিবা তোপ-তোপ্পা অদু লৈবাক অসিগী প্রজা পুম্নমক্না খঙহন্নবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী ভিজিন অসি ঐখোয়না থুংহন্নবা হোৎনখি। এম.ও.এস. জেনরেল দা. ভি.কে. সিংহ (রিতায়র্দ) অমসুং ঐহাক্না হকথেংননা অথুবদা মিজোরামদা লাক্কি হায়না ঐহাক্না থাজবা পীখি।”
মন্ত্রীনা মখা তারদুনা হায়খি, “এলায়েন্স এয়রগী অয়াম্বা এ.তি.আর. এয়রক্রাফ অসি অৱাং-নোংপোক থংবা রুতশিংদা দিপ্লোই তৌরি হায়বা অসি পাউদমজবদা ঐহাক্না নুংঙাইবা পোকই। ঙসি, ঐখোয়না ফ্লাইত অমনা শহর ৪ ফাওনহন্দুনা অৱাং-নোংপোক ভারত পুম্বদা অপনবা লৈতনা কনেক্তিবিতী লৈহনবা ঙমখ্রে। ঐখোয়গী প্রধান মন্ত্রীগী লুচিং মখাদা সিভিল এভিএসন মন্ত্রালয়না অৱাং-নোংপোক থম্লিবা মীৎয়েং অদু উৎলি। উরান স্কীমগী মখাদা ঐখোয়না লৈবাক অসিগী এভিএসন মেপতা য়াওরমদবা শহরশিং অসি ঐখোয়না ফাওনহনখ্রে। ঐখোয়না এয়রপোর্ত ৬০ চল্লাইবা হৌখ্রে, এৱার্দ তৌখিবা রুত ৩৮৭গী মনুংদা ১০০দি অৱাং-নোংপোক খক্তগী ওইখি অমসুং ৫০না হান্নদগী চল্লাইবা হৌখ্রে। মসিগী মথক্তা ২০১৪দা অৱাং-নোংপোক্তা শুপ্নগী এয়রপোর্ত ৬ লৈরমখি হৌজিক্তি চহি ৭কী অতেনবা মতমগী মনুংদা এয়রপোর্ত ১৫দা হেনখৎখ্রে। মসিনা সরকার অসিনা অৱাং-নোংপোক থংবা রাজ্যশিংদা মরু ওইবা মীৎয়েং থম্লিবা অসি উৎলি। মসিগী মথক্তা ক্রিশি উরান য়োজনাগী মখাদা ঐখোয়না কার্গো মুফমেন্তশিং অমসুং এক্সপোর্তশিং অনিমক ফগৎহন্নবা লমদম অসিদা এক্সপোর্তকী খুদোংচাবশিং লৈহন্নবা এয়রপোর্ত ১৬ মশক খঙদোকখ্রে।”
ঙসি লোঞ্চ তৌখিবা ফ্লাইত অসিনা মমাংদা ফ্লাইতশিংনা কনেক্ত তৌরমদবা অৱাং-নোংপোক্তা লৈরিবা রাজ্য কয়াগী এরিএল কনেক্তিবিতী পাকথোক-চাউথোকহনখ্রে। রুতশিং অসিদা ফ্লাইত কনেক্তিবিতী অসি লৈহনবা হায়বা অসি লমদমশিং অসিদা লৈরিবা মীওইশিংনা মতম শাংনা ধাবি তৌরক্তুনা লাকখিবনি। নীংথিজরবা অশং-অমান্না থল্লবা তম্পাক্কী লমশিং, চীংদা চেল্লিবা লোক্কী ঈশিং, অশং-অমান্না থল্লবা উমং-ৱামংশিং, অচৌবা তী গার্দেনশিং, উন্না কুপ্পা চীংদোনশিং, অচৌবা তুরেলশিং, তআইবেলগী ফজবরবা নাৎ অমদি চৎনবী, মখোয়গী মখল কয়াগী হরাও-কুহ্মৈশিং অসিনা লমকোইবশিংবু নোংপোক থংবা ভারত্তা পুক্নীং চিংশিনখি। ফ্লাইতশিং অসিনা মহৌশাবু পামজবা, ত্রেবেলরশিং, লমকোইবশিংগীদমক্তা অপনবা লৈতবা গেতৱে অমসুং এরিএল এক্সেস ফংহল্লগনি। শিলোং অসি মাইকৈ পুম্নমক্ত চীংনা কোইশিল্লি। শহর অসি মমিং লৈরবা এজুকেস্নেল ইন্সতিত্যুসন কয়া লৈবগীদমক খঙনৈ, মসি অৱাং-নোংপোক ভারত পুম্বগী একুজেসন হব ওইরি। ফজবা অমসুং এজুকেসনগী তুংনফম ওইবগী মথক্তা শিলোং অসি নোং কন্না চুবা, শুরুংশিং, খ্বাইদগী ৱাংবা ঈশিং চায়বীশিং, নীংথিজরবা লমশিং অমসুং মখোয়গী মমল য়াম্লবা হেরিতেজ অমসুং কলচরগী খঙনরিবা মেঘালয়গী গেতৱেসু ওইরি। আইজোল অসি হোম ওফ হাইলেন্দরস হায়না খঙনৈ অমসুং ত্রাইবেলগী কলচরগী ওইবা নীংথিজরবা কয়াগী হৌরকফম ওইরি অমসুং মখোয়গী হেন্দিক্রাফকীদমক খঙনৈ। তাউন অসি মহৌশাগী ওইবা ফজবনা মগুন হাপ্পী।
অনৌবা ফ্লাইতশিং অসিগা লোয়ননা গুৱাহাতী, আইজোল অমসুং শিলোংদগী লাকপা ত্রেভেলরশিংনা লৈবাক অসিগী অতৈ শরুকশিংদা চৎনবগী কনেক্তিবিতীগী ওপ্সন কয়া ফংলগনি।
লৈবাক অসিগী রিজনেল কনেক্তিবিতী ফগৎহন্নবা লেপ্তনা হোৎনবা ওইনা ঙরাং তিরুপতি-দিল্লী রুতকী অহাবা দাইরেক্ত ফ্লাইত হৌদুনা লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী অচৌবা লাইফম ওইরিবা শরুকশিংগী মনুংদা অমা ওইরিবা অসিগী লৈবাক্কী কোনুংদা ফাওনহনখ্রে।
ওক্তোবর ১৯ -২১দগী চৎনবা হৌগদবা সেদ্যুল মখাদা পীরি:
ফ্লাইত নম্বর
দগী
ফাওবা
ফ্রিক্বেন্সী
দিপারচরগী মতম
এরাইবলগী মতম
এয়রক্রাফ মখল
পাইবা হৌগদবা নুমিৎ
৯আই৭৫৫
কোলকতা
গুৱাহাতী
নিংথৌকাবা, লৈবাকপোকপা, শগোলশেল অমসুং থাংজ
০৭৫০
০৯২০
এ.তি.আর. ৭২
১৯-ওক্তোবর-২১
৯আই৭৫৫
গুৱাহাতী
আইজোল
নিংথৌকাবা, লৈবাকপোকপা, শগোলশেল অমসুং থাংজ
০৯৫০
১০4৫
এ.তি.আর.৭২
১৯-ওক্তোবর-২১
৯আই৭৫৫
আইজোল
শিলোং
নিংথৌকাবা, লৈবাকপোকপা, শগোলশেল অমসুং থাংজ
১১১৫
১২১৫
এ.তি.আর.৭২
১৯-ওক্তোবর-২১
৯আই৭৫৬
শিলোং
আইজোল
নিংথৌকাবা, লৈবাকপোকপা, শগোলশেল অমসুং থাংজ
১২4৫
১৩4৫
এ.তি.আর.৭২
১৯-ওক্তোবর-২১
৯আই৭৫৬
আইজোল
গুৱাহাতী
নিংথৌকাবা, লৈবাকপোকপা, শগোলশেল অমসুং থাংজ
১4১০
১৫১০
এ.তি.আর.৭২
১৯-ওক্তোবর-২১
৯আই৭৫৬
গুৱাহাতী
কোলকতা
নিংথৌকাবা, লৈবাকপোকপা, শগোলশেল অমসুং থাংজ
১৫৫৫
১৭২৫
এ.তি.আর.৭২
১৯-ওক্তোবর-২১