Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 80.85 Cr
Recovery Rate currently at 97.72%
30,256 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3,18,181) is 0.95% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (2.07%) less than 3% for last 87 days
20 SEP 2021 10:19AM by PIB Delhi
With the administration of 37,78,296 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage surpassed the landmark figure of 80 Cr (80,85,68,144) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 79,78,302 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,68,967
2nd Dose
87,29,932
FLWs
1st Dose
1,83,45,002
2nd Dose
1,45,04,111
Age Group 18-44 years
1st Dose
32,70,72,826
2nd Dose
6,01,11,629
Age Group 45-59 years
1st Dose
15,09,55,764
2nd Dose
6,91,16,028
Over 60 years
1st Dose
9,69,24,214
2nd Dose
5,24,39,671
Total
80,85,68,144
The recovery of 43,938 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,27,15,105.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.72%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 85 consecutive days now.
30,256 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 3,18,181. Active cases presently constitute 0.95% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
11,77,607 tests being conducted. India has so far conducted over 55.36 Cr (55,36,21,766) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.07% remains less than 3% for the last 87 days now. The Daily Positivity rate reported to be 2.57%. The daily Positivity rate has remained below 3% for last 21 days and below 5% for 104 consecutive days now.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ৮০.৮৫ হেনখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৭.৭২% ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩০,২৫৬ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৩,১৮,১৮১) অসি অপুনবা কেসশিংগী ০.৯৫% ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ৮৭নি অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (২.০৭%) অসি ৩%দগী তাখি
20 SEP 2021 10:19AM by PIB Imphal
ভেক্সিন দোজ ৩৭,৭৮,২৯৬ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ৮০ (৮০,৮৫,৬৮,১৪৪)গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ৭৯,৭৮,৩০২গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৬৮,৯৬৭
২শুবা দোজ
87,29,932
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
1,83,45,002
২শুবা দোজ
1,45,04,111
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
32,70,72,826
২শুবা দোজ
6,01,11,629
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
15,09,55,764
২শুবা দোজ
6,91,16,028
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
9,69,24,214
২শুবা দোজ
5,24,39,671
অপুনবা
80,85,68,144
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৪৩,৯৩৮ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,২৭,১৫,১০৫দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৭.৭২%দা লৈরি‍।‍
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৮৫নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩০,২৫৬ রিপোর্ত তৌরকখি
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ৩,১৮,১৮১দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৯৫% ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১১,৭৭,৬০৭ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৫.৩৬ (৫৫,৩৬,২১,৭৬৬) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ২.০৭%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৮৭নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ২.৫৭%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ২১নিদা ৩%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১০৪নি অসিদা অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।