Ministry of Rural Development
Mahatma Gandhi NREGA Entitlement Awareness Week conducted nationally as part of Azadi ka Amrit Mahotsav
Entitlement awareness drives will enable beneficiaries to gain maximum benefit from the Mahatma Gandhi NREG Scheme
03 SEP 2021 1:22PM by PIB Delhi
As part of the Azadi Ka Amrit Mahotsav, States/UTs conducted Entitlement Awareness Week to make workers aware about their rights and entitlements under the Mahatma Gandhi NREG Act. The week was observed between 27th August to 2nd September 2021. Mahatma Gandhi NREGA provides a number of legal entitlements to the job seekers through a series of provisions in the Act.
In West District of Sikkim, officials are reaching out to Mahatma Gandhi NREGA Workers to make them aware about their rights and entitlements under the Act
Numerous initiatives were taken by the States/UTs to make the Entitlements accessible to the public. States/UTs coordinated various activities in their respective districts, block and gram panchayats. To facilitate the workers, Gram Sabhas were conducted at Gram Panchayat Bhawans in various district, while some of the districts reached out to the workers at work-sites. Mahatma Gandhi NREGA beneficiaries, functionaries and officials from States/UTs have actively participated with enthusiasm. These entitlements awareness drives will enable beneficiaries to gain maximum benefit from the Mahatma Gandhi NREG Scheme.
May be an image of 3 people, people standing and people sitting
In Dungarpur Districts, Gram Panchayat Samiti conducted entitlement awareness drive for MGNREGA Workers
India @75 Azadi ka Amrit Mahotsav is a 75 weeks long celebration which was launched by the Prime Minister on 12th March 2021.

খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
অজাদি কা অমৃত মহোতসবকী শরুক অমা ওইনা মহাত্মা গান্ধি এন.আর.ই.জি.এ. এনতাইতলমেন্ত এৱ্যার্নেস ৱীক লৈবাক্কী থাক্তা পাঙথোকখ্রে
এনতাইতলমেন্ত এৱ্যারনেস দ্রাইভ অসিনা বিনিফিসিয়রীশিংবু মহাত্মা গান্ধি এন.আর.ই.জি. স্কিমদগী কান্নবা য়াম্না লৌবা ঙমহনগনি
03 SEP 2021 1:22PM by PIB Imphal
অজাদি কা অমৃত মহোতসবকী শরুক অমা ওইনা স্তেত/য়ু.তি.শিংনা শিন্মীশিংবু মহাত্মা গান্ধি এন.আর.ই.জি. এক্তকী মখাদা লৈরিবা মখোয়গী মঙম অমসুং ফংফম থোকপশিংগী মরমদা খঙহন্নবগীদমক এনতাইতলমেন্ত এৱ্যারনেস ৱীক পাঙথোকখ্রে‍। চয়োল অসি ওগস্ত ২৭তগী সেপ্তেম্বর ২, ২০২১ ফাওবদা চত্থখিবনি‍। মহাত্মা গান্ধি এন.আর.জি.এ.না এক্ত অসিগী প্রোভিজনশিংগী খুত্থাঙদা থবক থিরিবশিংদা আইনগী ওইবা ফংফম থোকপা কয়া পীরি‍।
সিক্কিমগী নোংচুপ দিস্ত্রিক্তা, ওফিসিএলশিংনা মহাত্মা গান্ধি এন.আর.ই.জি.এ.গী শিন্মীশিংদা এক্ত অসিগী মখাদা মখোয়গী মঙম অমদি ফংফম থোকপশিং খঙহন্নবগীদমক থবক চঙশিল্লি‍।
ফংফম থোকপশিং মীয়ামদা ফংহন্নবগীদমক স্তেত/য়ু.তি.শিংনা মশিং য়াম্লবা থৌরাংশিং লৌখৎখি‍। স্তেত/য়ু.তি.শিংনা মখোয় মখোয়গী দিস্ত্রিক্তশিং, ব্লোক অমসুং গ্রাম পঞ্চায়তশিংদা তোঙাঙ তোঙানবা থবকশিং পায়খৎখি‍। শিন্মীশিংদা খুদোংচাবা ফংহন্নবগীদমক তোঙাত তোঙানবা দিস্ত্রিক্তশিংগী গ্রাম পঞ্চায়ত ভৱনশিংদা গ্রাম সভাশিং ফমখি, অদুগা দিস্ত্রিক্ত খরদনা থবক মফমদা শিন্মীশিংগী মনাক্তা চৎখি‍। স্তেত/য়ু.তি.শিংদগী মহাত্মা গান্ধি এন.আর.জি.এ. বিনিফিসিয়রিশিং, থৌমীশিং অমসুং ওফিসিএলশিংনা ইচঙ থৌনা শরুক য়াখি‍। হায়রিবা এনতাইতলমেন্ত এৱ্যারনেস দ্রাইভ অসিনা বিনিফিসিয়রীশিংবু মহাত্মা গান্ধি এন.আর.জি. স্কিমদগী য়াম্লবা কান্নবশিং লৌবা ঙমহনগনি‍।
May be an image of 3 people, people standing and people sitting
দুঙ্গারপুর দিস্ত্রিক্তা, গ্রাম পঞ্চায়ত সমিতিনা এন.জি.এন.আর.ই.জি.এ. শিন্মীশিংগীদমক এনতাইতলমেন্ত এৱ্যারনেস দ্রাইভ পাঙথোকখি
India@75 অজাদি কা অমৃত মহোতসব অসি প্রধান মন্ত্রীনা মার্চ ১২, ২০২১দা হৌদোকখিবা চয়োল ৭৫ শাংবা সেলেব্রেসন অমনি‍।