Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage crosses 67 Cr landmark
More than 74 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.45%
45,352 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3,99,778) is 1.22% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (2.66%) less than 3% for last 70 days
03 SEP 2021 9:55AM by PIB Delhi
In a significant achievement, India’s cumulative vaccination coverage has crossed 67 Crore landmark today. With the administration of 74,84,333 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has surpassed the cumulative figure of 67.09 Cr (67,09,59,968) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 70,34,846 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,59,980
2nd Dose
84,31,889
FLWs
1st Dose
1,83,27,552
2nd Dose
1,33,92,967
Age Group 18-44 years
1st Dose
26,38,65,685
2nd Dose
3,10,32,810
Age Group 45-59 years
1st Dose
13,43,94,957
2nd Dose
5,65,34,391
Over 60 years
1st Dose
8,85,83,164
2nd Dose
4,60,36,573
Total
67,09,59,968
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
The recovery of 34,791 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,20,63,616.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.45%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 68 consecutive days now.
45,352 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 3,99,778. Active cases presently constitute 1.22% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 16,66,334 tests being conducted. India has so far conducted over 52.65 Cr (52,65,35,068) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.66% remains less than 3% for the last 70 days now. The Daily Positivity rate stands at 2.72%. The daily Positivity rate has remained below 5% for 88 consecutive days now.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী কভরেজ অসি করোর ৬৭ হেনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৭৪ হেন্না কাপখ্রে
হৌজিক্কী ওইনা রিকভরী রেৎ ৯৭.৪৫%দা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪ অনৌবা কেস ৪৫,৩৫২ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৩,৯৯,৭৭৮) অসি অপুনবা কেসশিংগী ১.২২% ওইরি
চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেৎ (২.৬৬%) অসি হৌখিবা নুমিৎ ৭০নিদগী ৩%দগী তানা লৈরি
03 SEP 2021 9:55AM by PIB Imphal
শীংথানীংঙাই ওইবা মাইপাকপা অমদা ঙসি ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী কভরেজ অসি করোর ৬৭ হেনখ্রে। ভেক্সিন দোজ ৭৪,৮৪,৩৩৩ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং করোর ৬৭.০৯ (৬৭,০৯,৫৯,৯৬৮) হেনখ্রে। মসি সেসন ৭০,৩৪,৮৪৬গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৫৯,৯৮০
২শুবা দোজ
৮৪,৩১,৮৮৯
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,২৭,৫৫২
২শুবা দোজ
১,৩৩,৯২,৯৬৭
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
২৬,৩৮,৬৫,৬৮৫
২শুবা দোজ
৩,১০,৩২,৮১০
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৩,৪৩,৯৪,৯৫৭
২শুবা দোজ
৫,৬৫,৩৪,৩৯১
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
৮,৮৫,৮৩,১৬৪
২শুবা দোজ
৪,৬০,৩৬,৫৭৩
অপুনবা
৬৭,০৯,৫৯,৯৬৮
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল হেনগৎহন্নবা অমদি স্কোপ পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৩৪,৭৯১ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,২০,৬৩,৬১৬দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৪৫%দা লৈরি‍।‍
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৬৮নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসো ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা ভারত্তা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেস ৪৫,৩৫২ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ৩,৯৯,৭৭৮দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ১.২২% ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৬,৬৬,৩৩৪ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫২.৬৫ (৫২,৬৫,৩৫,০৬৮) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোয়ননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ ২.৬৬%দা লৈরে অমদি হৌখিবা নুমিৎ ৭০নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ২. ৭২%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা থংন-থংননা নুমিৎ ৮৮নি অসিদা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী অসি অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।