Ministry of Culture
Ministry of Culture to celebrate IDY2021 by organizing special drive “Yoga An Indian Heritage” across the country
Yoga demonstration and cultural programmes at 75 heritage locations as part of Azadi Ka Amrit Mohatsav
19 JUN 2021 6:12PM by PIB Delhi
Yoga is gradually taking a centre stage in everyone’s life for its proven role in physical, mental and spiritual happiness, being globally acknowledged. It signifies the intangible cultural heritage of humanity for the whole world making it imperative to disseminate and promote its importance on a larger platform.
Therefore, Ministry of Culture, Government of India is planning to celebrate International Day of Yoga by organizing a drive named “Yoga An Indian Heritage” as a part of “Azadi ka Amrit Mahotsav” campaign. The program will be conducted at 75 cultural heritage locations with the active participation of all institutions/bodies of the Ministry. Considering the current pandemic situation, the number of participants for Yoga has been restricted to 20 at each site. Several prominent people will take part in the programmes being organized at these locations.
The event will include 45-minute Yoga, followed by a 30-minute short Cultural program, to be performed by Young Awardees from SangeetNatak Academy or Zonal Cultural Centres.Livestreaming of the event shall run on all the digital platforms/pages of the Ministry of Culture for selected 30 sites including Ministry’s Media partners viz., Radio Fever 104, Doordarshan, Curefit and FICCI for maximum coverage.
Minister of State for Culture and Tourism (I/C), Shri Prahlad Singh Patel would be performing Yoga at Lal Qila, Delhi on 21st June, 2021 from 7 a.m. to 7.45 a.m. alongwith senior officials of the Ministry and a live stream of the same shall also run on all the digital platforms of the Ministry.

কল্চর মন্ত্রালয়
কলচর মিনিস্ত্রীনা অখন্নবা দ্রাইব “য়োগা এন ইন্দিয়ন হেরিতেজ” শিন্দুনা লৈবাক অসিদা আই.দি.ৱাই.২০২১ পাংথোক্কদৌরি
অজাদী কা অমৃত মহোৎসবকী শরুক অমা ওইনা হেরিতেজ মফম ৭৫দা য়োগা উৎপা অমসুং কলচরেলগী থৌরমশিং পাংথোক্কনি
19 JUN 2021 6:12PM by PIB Imphal
য়োগানা হকচাং, ৱাখল অমসুং থম্মোয়নুংগী ওইবা নুঙাইবদা মসিনা লৌরিবা থৌদাং অসি মালেম পুম্বা খঙনরদুনা তপ্না-তপ্না মীপুম খুদিংগী পুন্সি মহিংদা চংলক্লি। মসিনা মালেম পুম্বগী ওইনা মরুওইবা অসি শন্দোক্তুনা অমসুং পুক্নিং থৌগৎতুনা উবা ফংদবা মীওইবা খুনাইগী ওইবা কলচরেলগী হেরিতেজ শক্তাক্লি।
মরম অদুনা, ভারত সরকারগী কলচরেল মিনিস্ত্রীনা “অজাদী কা অমৃত মহোৎসব”কী শরুক অমা অখন্নবা দ্রাইব “য়োগা এন ইন্দিয়ন হেরিতেজ” শিন্দুনা মালেমগী ওইবা য়োগাগী নুমিৎ পাংথোক্নবা শেম-শারি। থৌরম অসি হেরিতেজ মফম ৭৫দা মিনিস্ত্রী অসিগী ইন্সতিত্যুৎ/বোদীশিংনা হকথেংননা শরুক য়াদুনা পাংথোক্কদৌরি। হৌজিক ওইরিবা লায়চৎ অসিগী ফিভম য়েংদুনা, মফম খুদিংদা য়োগাগীদমক মীওই ২০দগী হেন্দনবা অকক্নবা থম্লি। শক্নাইরবা মীওই কয়া অমনা থৌরমশিং শিল্লিবা মফমশিং অসিদা শরুক য়াগনি।
থৌরম অসি সঙ্গীত নাতক একাদেমী নত্ত্রগা জোনেল কলচরেল সেন্তরদগী নহা ওইরিবা এৱার্দীশিংনা য়োগাদা মিনিত-৪৫ অমদি অতেনবা কলচরেলগী থৌরমদা মিনিত-৩০ পাংথোক্কনি। থৌরম অসিগী লাইবস্ত্রীম ওইনা মিনিস্ত্রীগী মেদিয়া পার্তনর য়াওনা কলচরেল মিনিস্ত্রীগী খনগৎলবা সাইত ৩০ হায়বদি রেদিও ফিবর ১০৪, দুর্দারশন, ক্যুরফিত অমসুং এফ.আই.সি.সি.গী দিজিতেল প্লেতফোর্ম/পেজেতা অঙম্বা কোবরেজ পীনবা থাদোক্কনি।
কলচর অমসুং তুরিজমগী মিনিস্তর ওফ স্তেত (আই/সি.) শ্রী প্রাহলাদ সিংহ পতেলনা মিনিস্ত্রীগী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংগা লোয়ননা দিল্লীগী লাল কিলাদা ২০২১গী জুন ২১গী অয়ুক পুং ৭তগীনা পুং ৭.৪৫ ফাওবা য়োগা পাংথোক্কনি অমসুং হায়রিবা অসি মিনিস্ত্রী অসিগী দিজিতেল প্লেতফোর্মদা লাইব স্ত্রীম ওইনা থাদোক্কনি।