Prime Minister's Office
PM congratulates Speaker Shri Om Birla for completing two years in office
19 JUN 2021 3:13PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has congratulated, Lok Sabha Speaker Shri Om Birla for completing two years in office.
In a series of tweets, the Prime Minister said:
"Over the last two years, Shri @ombirlakota Ji has ushered in a series of steps that have enriched our Parliamentary democracy and enhanced productivity, leading to the passage of many historic as well as pro-people legislations. Congratulations to him!
It is worth noting that Shri @ombirlakota Ji has placed special emphasis on giving first time MPs, young MPs and women MPs the opportunity to speak on the floor of the House. He has also strengthened the various Committees, whose role in our democracy is vital."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না স্পীকর শ্রী ওম বির্লানা ওফিস্তা লৈবা চহি অনি মপুং ফারকপদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখ্রে
19 JUN 2021 3:13PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লোক সভাগী স্পীকর শ্রী ওম বির্লানা ওফিস্তা লৈবা চহি অনি মপুং ফারকপদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখ্রে। মথং-মথং ত্বিৎ তৌরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়:
“হৌখিবা চহি অনিরোম অসিদা শ্রী @ombirlakotaজীনা পুৱারী ওইহৌরগদবা লোইননা মীয়ামগীদমক খনবা লেজিস্লেসন কয়া শেমদুনা ঐখোয়গী পার্লিয়ামেন্তরী দেমোক্রেসী ফগৎহন্নবা অমসুং প্রদক্তিবিতী হেনগৎহন্নবা খোঙথাং কয়া অমা পাইখৎখি। মহাকপু থাগৎপা ফোঙদোকচরি!
খঙজিনবা য়াবদি শ্রী @ombirlakotaজীনা অহানবা ওইনা কারকপা এম.পি.শিং, নহা ওইরিবা এম.পি.শিং অমসুং নুপী এম.পি.শিংদা সভাগী ফ্লোরদা ৱা ঙাংবগী খুদোংচাবা পীনবা অখন্নবা মীৎয়েং থমখি। ঐখোয়গী দেমোক্রেসীদা মরুওইবা থৌদাং য়ারিবা তোঙান-তোঙানবা কম্মিতীশিংবু মহাক্না পাঙ্গল হাপখি।”