Ministry of Tourism
Ministry of Tourism and its field offices have initiated week-long online activities in India and abroad to celebrate IDY 2021
A webinar “Yoga forImmunity” to be organized on 19th June 2021
17 JUN 2021 6:59PM by PIB Delhi
India is a treasure-house of many ancient wellness arts forms. Yoga is an invaluable gift of India’s ancient traditions,centuries-old techniques aimed towards healing, growth, and self-realisation. Yoga is a holistic approach towards healthy body, mind, and soul. In today’s scenario when the whole world is fighting against the pandemic; Yoga is one of thefinest alternatives to improve the immunity. Practising yoga through asanas, pranayam help us maintain harmony throughout the Mind , Body , Soul.
Since 2015, 21st June is observed as International Day of Yoga(IDY) all over the world. Ministry of Tourism and its domestic & overseas field offices celebrate IDY on a large scale. To mark the occasion, the Ministry of Tourism hosts Journalists, influencers, Tour Operators etc from different parts of the world with Yoga dedicated itineraries. Due to the prevailing situation when actual travel is not advisable, the Ministry of Tourism and its field offices in India and overseashave initiated various online programmes based on the theme given by Ministry of Ayush“ Be With Yoga Be At Home”.
Ministry of Tourism would be promoting yoga as an amalgamation of wellness tourism and spiritual tourism showcasing the major tourist places in India for the same. During weeklong Yoga Day Celebrations, posts / pictures / videos showcasing the importance of yoga will be shared on Ministry’s various social media platforms. Ministry of Tourism is also planning to conduct live sessions with experienced yoga teachers/bloggers/influencers about how yoga transformed their life. Based on this year’s theme “Be With Yoga Be At Home” the Ministry of Tourism would be organising a webinar “Yoga for Immunity” on Saturday,the 19th June 2021 at 1100 hrs in association with Isha Foundation. During the webinar, Yoga expert from Isha Foundation will be demonstrating Simha Kriya, a simple but powerful yogic practice to improve immunity and overall strength.
The Domestic and Overseas field Offices of the Ministry of Tourism have also planned various programmes ensuring the wide participation of the people from different segments of the society and from all age group to create more awareness about Yoga and how to live a healthy lifestyle. The various programmes emphasizing importance of yoga in our day-to-day includes online essay, quiz, painting , yoga poster design competitions for students , conducting webinar with live demonstration of yoga, E-yoga book and many more! For more information follow Incredible India on :
Instagram - https://instagram.com/incredibleindia?igshid=v02srxcbethv
Twitter - https://twitter.com/incredibleindia?s=21
Facebook - https://www.facebook.com/incredibleindia/
Linkedin - https://www.linkedin.com/company/incredibleindia
Website - https://www.incredibleindia.org/
Youtube - https://www.youtube.com/channel/UCMxJPchGLE_CJ1MJbJy-xDQ

তুরিজম মন্ত্রালয়
তুরিজম মন্ত্রালয় অমসুং মহাক্কী ফিল্দ ওফিসশিংনা আই.দি.ৱাই. ২০২১ পাংথোক্নবা ভারত অমসুং মপান লৈবাকশিংদা চয়োল অমরোম শাংবা ওনলাইন এক্তিবিতীশিং হৌদোকখ্রে
“য়োগ ফোর ইম্যুনিতী” হায়না মমিং থোনবা ৱেবিনার অমা ২০২১গী জুন ১৯দা শিল্লগনি
17 JUN 2021 6:59PM by PIB Imphal
ভারত অসি অরিবা মতমগী ৱেল্নেস আর্ত ফোর্ম কয়া অমগী ত্রেজর-হাউস ওইরি৷ য়োগ অসি ভারতকী অরিবা ত্রেদিসন, মশা ফগৎহনবা, চাওখৎহনবা অমসুং সেল্ফ-রিয়েলাইজেসন্দা মীৎয়েং থম্লিবা চহি চা কয়া শুরবা অরিবা তেক্নিকশিংগী মমল নাইদ্রবা খুদোল অমনি৷ য়োগ অসিনা হকচাং ফানা, পুক্নিং অমসুং ৱাখল শান্তি ওইনা থম্নবা হোলিস্তিক এপ্রোচ অমনি৷ মালেম পুম্বনা লাইনা-লাইচৎ অসি লান্থেংনরিবা ঙসিগী ফিভম অসিদা; ইম্ম্যুনিতী অসি ফগৎহনবগী খ্বাইদগী ফরবা অল্তর্নেতিবশিংগী মনুংদা য়োগসু অমা ওইরি৷ অসানাস, প্রানয়মগা তৌদুনা য়োগ শান্নবা অসিনা ঐখোয়গী পুক্নিং, হকচাং অমসুং ৱখল শান্তি ওইহল্লি৷
২০১৫দগী হৌদুনা জুন ২১ অসি মালেম শিনবা থুংনা মালেমগী য়োগগী নুমিৎ(আই.দি.ৱাই.) হায়না পাংথোক্নরি৷ তুরিজম মন্ত্রালয় অমসুং লৈবাক অসিদা অমসুং মপান লমদমশিংদা লৈরিবা মহাক্কী ফিল্দ ওফিসশিংনা আই.দি.ৱাই. অসি য়াম্না পাক-চাওনা পাংথোকই৷ থৌরম অসিদা তুরিজম মন্ত্রালয়না মালেম অসিগী তোঙান তোঙানবা মফমশিংদগী য়োগ দেদিকেতেদ ইতিনেরেরিশিংগা লোইননা জর্নেলিস্তশিং, ইনফ্লুয়েন্সরশিং, তুর ওপরেতরশিং শরুক য়াননবা কৌরি৷ তশেং-তশেংনা চত্থোক-চশিন তৌদুনা শরুক য়ানবগী খুদোংচাবা লৈত্রবা ফিভম অসিনা মরম ওইদুনা, অয়ুশ মন্ত্রালয়না পীরিবা থীম “বি ৱিথ য়োগ বি এত হোম” অসিগী মতুং ইন্না তুরিজম মন্ত্রালয়না মহাক্কী ভারত্তা অমসুং মপান লৈবাকশিংদা লৈরিবা ফিল্দ ওফিসশিং অসিগা লোইননা তোঙান তোঙানবা ওনলাইন প্রোগ্রামশিং হৌদোকখ্রে৷
তুরিজম মন্ত্রালয়না য়োগ অসি ভারত্তা লৈরিবা অচৌবা তুরিস্তকী মফমশিং উৎলিবা ৱেল্নেস তুরিজম অমসুং স্পিরিচুয়েল তুরিজমগী অপুনববা শকফম অমা ওইনা প্রমোত তৌই৷ চয়োল অমরোম শাংবা য়োগ নুমিৎকী পাংথোক্লিবা থৌরমশিং অসিগী মনুংদা, য়োগগী কান্নবা উৎলিবা পোস্তশিং/পিকচরশিং/ভিদিওশিং অদু মন্ত্রালয়গী তোঙান তোঙানবা সোসিয়েল মেদিয়া প্লোতফোর্মশিংদা উৎলগনি৷ তুরিজম মন্ত্রালয়নসু কা-হেন্না হৈথোই-শিন্থোইরবা য়োগ ওজাশিং/ব্লোগগরশিং/ইনফ্লুয়েন্সরশিংগা লোইননা য়োগনা কমদৌনা মখোয়গী পুন্সি অসি ত্রান্সফোর্ম তৌখিবগে হায়বগী মতাংদা লাইব সেসনশিং পাংথোক্নবসু প্লান তৌরি৷ চহি অসিগী থীম “বি ৱিথ য়োগ বি এত হোম” অসিগী মতুং ইন্না, তুরিজম মন্ত্রালয়না ইশা ফাউন্দেসনগা খুৎশম্নদুনা ২০২১ জুন ১৯, থাংজ নুমিৎকী পুং ১১০০ চৎপা মতমদা “য়োগ ফোর ইম্যুনিতী” হায়না মমিং থোনবা ৱেবিনার অমা শিল্লগনি৷ ৱেবিনার অসিগী মনুংদা, ইশা ফাউন্দেসন্দগী শরুক য়ারিবা য়োগ এক্সপর্তনা ঐখোয়গী ইম্ম্যুনিতী অমসুং পাঙ্গল অসিবু হেনগৎহনবা সিমহা ক্রিয়া উৎলগনি৷
য়োগগী মতাংদা এৱার্নেস হেন্না পীননবা অমসুং অফবা পুন্সি মরেল অমা কমদৌনা হিংগদগে হায়বা অসিগী মতাংদা খঙহন্নবা সমাজ অসিদা লৈরিবা তোঙান তোঙানবা সেগমেন্তগী প্রজাশিং অমসুং চহি কাংলুপ পুম্নমক্কী মীওইশিং শরুক য়াহন্নবা তুরিজম মন্ত্রালয়গী লৈবাক অসিদা অমসুং মপান লৈবাকশিংদা লৈরিবা ফিল্দ ওফিসশিংনা তোঙান তোঙানবা প্রোগ্রামশিং পাংথোক্নবা প্লান তৌখ্রে৷ ঐখোয়গী পুন্সি মরেল অসিদা য়োগগী কান্নবা তাক্লিবা তোঙান তোঙানবা প্রোগ্রামশিংগী মনুং চল্লিবশিং অদুদি ওনলাইন এসেস, ক্বুইজ, লাই য়েকপা , মহৈরোইশিংগীদমক য়োগ পোস্তর দিজাইন কম্পিতিসনশিং, য়োগগী লাইব দেমোন্সত্রেসনগা লোইননা ৱেবিনার পাংথোকপা, ই-য়োগ বুক অমসুং অতোপ্পা অহেনবশিংনি! অকুপ্পা মরোলগীদমক মখাদা পীরিবশিং অসিদা ইনক্রিদিবল ইন্দিয়া চংদুনা য়েংবিয়ু :
ইন্সতাগ্রাম - https://instagram.com/incredibleindia?igshid=v02srxcbethv
ত্বিত্তর - https://twitter.com/incredibleindia?s=21
ফেসবুক - https://www.facebook.com/incredibleindia/
লিনকেদিন - https://www.linkedin.com/company/incredibleindia
ৱেবসাইত - https://www.incredibleindia.org/
য়ুত্যুব - https://www.youtube.com/channel/UCMxJPchGLE_CJ1MJbJy-xDQ